Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 128
  • Переглядів: 143

Наша нацифікація недостатня: як протидіяти денацифікації (+аудіо)

Категорія:

Ніколи не називайте москалів нацистами, тобто націоналістами. Вони завжди були шовіністами. Шовінізм є рішучим запереченням націоналізму. Звідси органічна ненависть Московії до націоналізму. Апофеозом цієї ненависті стала війна проти України з метою її денацифікації, тобто ліквідації політичної незалежності та етнічної самобутності. Протидіяти денацифікації може лише нацифікація.

prapor-3.jpg

Mordor esse delendam! – Мордор треба знищити!
Mordor esse delendam! – Мордор треба знищити!

Росія розпочала рішучу війну, спрямовану на ліквідацію українського етносу. Як наслідок, вона потрапила під симетричний, але значно потужніший удар, спрямований на ліквідацію російського етносу. Його розпад приведе до руйнування Мордору – тюрми народів. Корінні народи сформують свої етнічні держави і стануть націями. Щоб етноси стали націями, їм необхідна нацифікація. Для позначення процесу націотворення в нас нема іншого слова окрім «нацифікація», оскільки слово «націоналізація» означає зовсім інше.

Аудіоверсія:

Попередні статті:

Західні санкції однаково б’ють по всіх росіянах без розбору – як по прихильниках Путіна, так і по його противниках. Росіян масово відрізують від світових фінансів, товарів, сервісів та технологій. З ними розривають контракти, їх звільняють з роботи, з ними не хочуть мати нічого спільного. Навіть вихід в інтернет з російських IP-адрес тепер потенційно небезпечний. Росіян не люблять лише за те, що вони росіяни. Що відбувається?

Почнімо з мети, офіційно проголошеної Росією у війні проти України. Цією метою є денацифікація. Що це таке?

Погляньмо на етимологію цього слова. Воно складається з двох частин: «де» і «нацифікація».

Префікс «де» (від латинського de-) означає «усунення», «видалення», «ліквідація». Наприклад, декомунізація – це усунення з масової свідомості ідеології комунізму.

Слово «нацифікація» означає, у вузькому сенсі, поширення ідеології національного соціалізму. Як ми вже знаємо, слово «соціалізм» первинно означало «солідаризм», доки його не спотворили комуністи. Зокрема, в часи Третього Райху слово «соціалізм» застосовували лише в його первинному сенсі – як солідаризм. Таким чином, якщо використовувати сучасні терміни, то нацифікація – це просування ідеології національного солідаризму.

А що таке національний солідаризм? Це той же націоналізм з наголосом на національну консолідацію. З історичної точки зору, «національний соціалізм», скорочено «нацизм» – це німецький різновид націоналізму, подібно як «фашизм» – це італійський різновид націоналізму. Тому обидва слова – націонал-соціалізм і фашизм – у широкому сенсі означають не що інше, як націоналізм. Відтак нацифікація – це просування ідеології націоналізму та націотворення.

Для позначення процесу націотворення в нас нема іншого слова окрім «нацифікація», оскільки слово «націоналізація» означає зовсім інше, а саме вилучення землі чи підприємств з приватної власності осіб у власність держави.

Що таке денацифікація

Розуміючи сенс слова «нацифікація», легко зрозуміти, що таке «денацифікація». Вочевидь, слово «денацифікація» означає усунення нацифікації, тобто боротьбу з націоналізмом. Тому проголошена Росією денацифікація України означає не що інше, як ліквідацію українського націоналізму. Саме УКРАЇНСЬКОГО націоналізму, а не німецького чи італійського, адже їх в Україні просто нема. Як бачимо, Росія вживає слово «нацизм» в широкому значенні – як націоналізм.

Націоналізм – це ідеологія і практика перетворення аморфного етносу на структуровану націю з власною суверенною державою. Відповідно, денацифікація – це теорія і практика перетворення нації на аморфний бездержавний етнос. Насправді Росія прагне взагалі ліквідувати український етнос – знищити українську етнічну ідентичність і розчинити (асимілювати) українців у масі етнічних росіян.

Знищення етнічної ідентичності називається етноцидом. Московія займається етноцидом українців протягом трьох століть. Просто раніше ця практика прикривалася маніпуляціями про «єдину віру» і «єдиний народ». Проголосивши на весь світ денацифікацію українців як воєнну мету, Росія відверто задекларувала свою рішучість знищити не лише політичну, а й етнічну самобутність українського народу.

Дія і протидія

Всесвіт влаштовано так, що занадто різка дія викликає ще різкішу протидію. Це емпіричне узагальнення виражено у відомому прислів’ї «Хто сіє вітер, той жне бурю». Росія розпочала рішучу війну на ліквідацію української держави й українського етносу, назвавши це денацифікацією. Протидія Всесвіту полягає в тому, що Росія потрапила під симетричний, але значно потужніший глобальний удар, спрямований на ліквідацію російського етносу і російської держави.

Російська химера та її етнічний магніт

Нинішній етнос «росіяни» є продуктом активної державної політики Москви. Сенс цієї політики полягає в тому, щоб перетворити багатоетнічне населення РФ на єдиний етнос. Проект «росіяни» є логічним продовженням сталінського проекту «совок» і доведенням його до завершеного стану за допомогою сучасних технологій промивання мізків.

Етнічним ядром російського етносу – «росіянами першого сорту» – є «русскіє», тобто московити, москалі. Об’єднуючою культурою для цього штучного етносу є гоп-культура, тобто культура гопників. Про це ми вже розповідали у дослідженні Гопники, тобто пацани – об’єднуюча культура новосформованого етносу «росіяни».

Головною цінністю в гоп-культурі є домінування, тобто зверхність над іншими. Відповідно, головною цінністю етносу «росіяни» є так зване «вєлічіє», яке виражається формулою «зате нас усі бояться». Відчуття масивної сили, що виникає при долученні до етносу «росіяни», створює психологічний комфорт і виступає в ролі етнічного магніту. Росіяни вважають себе авторитетною, поважаною у світі спільнотою – згідно з їхнім прислів’ям «боїться – значить поважає». Звідси відчуття комфорту й авторитетності, що його дає належність до етносу росіян. Краще сказати, давала...

Тікай, хто може

Ситуація різко змінилася після російського вторгнення в Україну, точніше після того, як українці почали винищувати російську армію у традиційному для себе скіфському стилі. Багатьох росіян шокувало те, що, як виявилося, їх бояться НЕ ВСІ.

Ще більшим шоком став шквал зневаги та ненависті, який обрушився на росіян з країн колективного Заходу. Їх почали гнобити і зневажати незалежно від їхніх політичних переконань, професій чи соціального статусу. Для того, щоб стати об’єктом цькування, досить просто належати до росіян, мати машину з російськими номерами, бути причетним до російського бізнесу чи російської культури. Наприклад, диригент Валерій Гергієв втратив керівні посади в європейських оркестрах і фестивалях.

Росіяни дивуються, навіщо Захід б’є не лише по російських олігархах та чиновниках, а й по російській опозиції, громадських активістах, правозахисниках, блогерах, науковцях, програмістах? Відповідь проста: це війна не проти особистостей, а проти етносу.

Це етнічна війна. Її сенс у тому, щоб належність до штучного постсовкового етносу «росіяни» стала некомфортною. Слово «росіяни» вже стало синонімом дикунства і підлості. Росіяни за кордоном починають ховати свої російські паспорти. Мешканці Росії починають згадувати етнічне коріння своїх предків.

І це лише початок. Врешті-решт етнічна химера «росіяни» почне давати тріщини і розпадатися на природні етноси корінних народів ерефії. Руйнування етносу «росіяни» посилить відцентрові сили та приведе до руйнування Мордору – тюрми народів. Корінні народи сформують свої етнічні держави і стануть націями. Серед них, можливо, буде й нація московитів. Але для того, щоб етноси стали націями, їм необхідна рішуча нацифікація.

Як протидіяти денацифікації

Росія завжди була і залишається етатичною диктатурою. Головним її ворогом завжди були і є етнічні нації. Вічна ідеологія Росії – великодержавний шовінізм, а він є запереченням будь-яких проявів націоналізму.

Тому ніколи не називайте росіян нацистами, тобто націоналістами. Вони завжди були шовіністами. Шовінізм є рішучим запереченням націоналізму. Націоналізм і шовінізм – це протилежні світогляди: праве і ліве, здорове і хворе.

Звідси органічна ненависть Росії до націоналізму. Апофеозом цієї ненависті стала війна проти України з метою її денацифікації, тобто ліквідації політичної незалежності та етнічної самобутності.

А що можна протиставити денацифікації?

Лише одне – нацифікацію. Це очевидно: протидіяти денацифікації може лише нацифікація. Що таке нацифікація – ми вже знаємо. Це просування ідеології націоналізму. Плекання етнічної самобутності. Розвиток громадянських структур. Творення етнічних націй. Формування республіки громад.


Продовження: Як війна з орками змінює світогляд українців – 5 головних трендів

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Слава етнічним націям світу! Смерть їхнім ворогам!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Статтю треба виправити, бо в розділі "Що таке нацифікація" нема потреби обговорювати префікс "де". Це слід перемістити в наступний розділ

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Статтю треба виправити, бо в розділі "Що таке нацифікація" нема потреби обговорювати префікс "де". Це слід перемістити в наступний розділ

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую, підправив. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Як вам наше нове націоналістичне гасло?

Слава націям! Смерть ворогам!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
4
Середнє: 4 (1 голос)

Хто ще пам'ятає, проект "совок" мав офіційну назву: "создание единой общности советского народа"

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Це протиприродно. А все, що йде проти еволюції, утилізується.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Нацифікація - це вимести з владних кабінетів фарисеїв

Зображення користувача Бор Крутивус.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Світ прагне до рівноваги, а різноманіття підтримує цю рівновагу, тому розквіту багатьох націй(зокрема і тих хто поки під гнітом РФ) бути!

Зображення користувача Володимир Щербина.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

До речі, а ви звернули увагу, що серед полонених є буряти, дагестанці, сибіряки, якийсь екзотичні народи. Але немає казанських татар. Точніше, було кілька осіб з татарськими прізвищами, але вони мешканці російських областей. А от татар з Татарстану немає взагалі. І коли говорять про місце дислокації військових частин, що тут воюють - я теж чув найрізні точки РФ від Кавказу до Камчатки, але жодного разу не звучало географічних назв Татарстану. Цікаво...

Творю, отже існую.

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Цікаве спостереження, але я (і ще дехто) не розумію в чому ж тут заковика? Може ці татари з Татарстану в міру своїх внутрішніх особливостей просто не пішли на цю війну, або ж пішли, але у полон не здаються..?

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Мені також цікаво, Володимире, можете пояснити свою думку?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано
 

 

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Мені здається, що татари Татарстану згадали, що їх підкорила Московія і зараз хочуть під шумок цієї війни відновити свій національний суверенітет. Татарстан буде першим суб'єктом федерації ерефії, які відділяться і проголосять свою незалежність. Їх нема серед полонених, тому що вони правдами-неправдами не йдуть на цю війну. Я права, Володю?

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

<blockquote>
<p><strong>Головною цінністю в гоп-культурі є домінування, тобто зверхність над іншими.</strong>&nbsp;Відповідно, головною цінністю етносу «росіяни» є так зване «вєлічіє», яке виражається формулою «зате нас усі бояться».</p>
</blockquote>

<p>Те, про що в цій статті говориться, як про головну цінність гоп-культури -&nbsp; зверхність росіян, це, насправді, є звичайнісіньким шовінизмом.&nbsp;</p>Або, не звичайнісіньким. А, специфічно-російським великодержавним. Тобто, гоп-культура та великодержавний російський шовінизм - це одне й теж саме. До речі, думку про те, що великодержавний шовінизм дуже притаманний росіянам, підтверджує те, що в РФ ЛДПР з її головою, ідеологом, речником та обличчям, В. Жириновським, дуже й дуже популярна! 

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На цю ж тему – про денацифікацію і скіфів – розмовляли Володимир Петров з братами Капрановими https://www.youtube.com/watch?v=ww-KxnxDLs4

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відео про те, як почали у світі ставитися до росіян. У кінці навіть пропонується інструкція, як росіянам краще маскуватися.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Коротке і зрозуміле визначення імен. Дякую, пане Ігоре!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

"Націоналізм" — це любов до своєї нації і повага до інших.

"Нацизм" — це знищення людей інших націй.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Не вигадуйте. Нацизм – це скорочення від "національний соціалізм", що в теперішніх термінах звучить як "національний солідаризм". Знищення інших націй – це шовінізм.

До речі, ось цікавий плакат – з якогось телеграм-каналу – про нацизм і рашизм.

Арсен Дубовик wrote: "Націоналізм" — це любов до своєї нації і повага до інших. "Нацизм" — це знищення людей інших націй.

Все, що робиться з власної волі, – добро!