Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Голодомор в Україні. Пам'ятаймо!

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів в Україні. Наймасштабнішим з них був голодомор 1932-1933 років. Комуністична влада СРСР винищила мільйони українських селян, щоб остаточно ліквідувати спротив режиму, упокорити й загнати до колгоспів.

 

20112801.jpg

Ілюстрація: Український інститут національної пам'яті

Верховна Рада України у 2006 році офіційно визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.

У 2010 році Апеляційний суд Києва довів, що  Голодомор в Україні був геноцидом українців, а Сталін і його соратники мали намір знищити частину української нації.

56% протестів проти влади СРСР в першому півріччі 1932 року відбулися саме на території України. Ці маловідомі факти оприлюднив архів Служби Безпеки України у 2014 році. 

Документи свідчать, що українці масово боролися проти колективізації. Серед доказів – рідкісні фотографії, особисті щоденники репресованих та кримінальні справи, відкриті проти повстанців.

Документи розсекретили 2008 року.

Спланована конфіскація урожаю зернових і всіх інших харчів у селян представниками радянської влади впродовж 1932-33 років призвела до того, що мільйони українських селян померли від голоду. А в цей час частина зернових запасів лежала в сховищах, а інша – йшла на експорт за кордон.

Читайте далі тут.

До речі, ситуація повторюється: Карантин і Голодомор: як українцям звільнитися від колективної психічної травми (+аудіо)

 

 

Наші інтереси: 

Пам'ятати, ЩО робили з українським народом. Пам'ятати ворогів українського народу. Поширювати інформацію про це серед інших народів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи