Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Паразитична верхівка реалізує модель Орвелла «Війна з вигаданим ворогом заради створення злиднів»

Категорія:

Свої стратегічні програми вони черпають з антиутопії Джорджа Оруелла «1984». Річ у тім, що в умовах зростання добробуту звичайних людей, розмивається межа між елітним та неелітним ярусами соціальної піраміди. Паразитична еліта втрачає статусний ореол, а разом з ним втрачається апріорна повага з боку не еліти.

Письменник Олександр Розов коротко нагадує модель Орвелла з роману «1984»:

  • технічний прогрес послідовно руйнує злидні, у розвинених країнах залишається все менше людей, які змушені важко працювати при довгому робочому дні, щоб прогодувати себе і сім'ю;
  • стає все більшою частка людей, здатних непогано утримувати себе і сім'ю, витрачаючи на це не надто багато часу і зусиль. Причому ці люди не бояться втратити роботу або сімейний малий бізнес, оскільки вони об'єктивно затребувані в економіці.

В умовах скорочення бідності й зростання добробуту звичайних людей, розмивається межа між елітним та неелітним ярусами соціальної піраміди. Еліта втрачає статусний ореол, а разом з ним втрачається апріорна повага з боку не еліти.

Цей тренд загрожує зруйнувати ієрархію, інакше кажучи, виникає реальний ризик краху тієї конструкції управління, яка залишалася незмінною з умовно-біблійних часів.

Відверто звернути технічний прогрес назад – неможливо з геополітичних причин.

Підтримувати злидні шляхом прямого примусового волюнтаристського вилучення коштів у не еліти при збереженні тренду технічного прогресу – неможливо з соціально-психологічних причин.

Але еліті необхідно зробити це заради самозбереження – і вона вибирає єдино можливий привід-підставу для таких дій: фейкова затяжна війна проти вигаданого жахливого ворога, що поглинає всі ресурси. які могли б бути використані для підвищення рівня життя не еліти.

Переходимо від моделі Орвелла до сьогоднішньої реальності. У минулому десятилітті еліта розв'язала послідовно дві такі фейкові війни:
1) проти викопного палива (це нібито викликає катастрофічне і стрімке глобальне потепління).
2) проти коронавірусу SARS-CoV2, який нібито викликав катастрофічну і стрімку пандемію COVID-19.

На рекламу жахливих смертоносних якостей цих двох фейкових ворогів витрачаються колосальні кошти, внаслідок чого досягнуто повної довіри до цих фейків в розвинених країнах у приблизно 35% респондентів, а часткової довіри – у ще приблизно 30%.

Наскільки це маячня, якою виглядають методи ведення цих фейкових війн, можна побачити, наприклад, тут або тут і тут.

Наші інтереси: 

Аналізувати факти та вчинки, стежити за міжнародною політикою та діями урядів, які синхронно та однаково "борються" зі "страшною смертоносною хворобою", якою тепер хворіють замість грипу та інших ГРВІ.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось чому всі ці антиковідні заходи спрямовані на знищення середнього класу. Люди, спроможні до самостійного мислення і самоорганізації, є найбільшою загрозою для владних паразитів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ось чому всі ці антиковідні заходи спрямовані на знищення середнього класу. Люди, спроможні до самостійного мислення і самоорганізації, є найбільшою загрозою для владних паразитів.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Марія Бджілка.
0
Ще не підтримано

А ні в кого не виникало враження що навіть війна в Україні на сході має якийсь дивний "стабільно- заморожений" характер- ніби вона і триває, а ніяких зрушень нема.
З однієї сторони Росія ніби і проти всього Європейського, а з іншого боку запроваджує ті ж нововведення що і в Європі: біометричні паспорти, вакцинація...
Виникає враження що Росія тільки на показ протистоїть Європі і США, а по факту комусь це вигідно - такі військові дії на території нашої держави.

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Провідна ідея так званої еліти - це створення концентраційного табору, де вона і решта населення по різні боки колючого дроту.
Приналежність до еліти у сучасному світі визначається статками.

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

переконання створюють нашу реальність

Зображення користувача Валерій Зміївський.
0
Ще не підтримано

Військові дії на терені України, як і так званий каратнтин, а також прихід до влади "зеленої шантропи" 95-го кварталу (я вже не кажу про фальсифікацію американських виборів 2020 року) - це все сценарії хазарської групи (мафії, мета якої знищення більшої частини людства...для повного контролю планети Земля, бо така планета з різноманіттям біоресурсів і Природи - єидина в цьому Всесвіті...