Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Джеб Буш і Анджей Дуда: консервативний тандем для безпеки Європи

Категорія:

У разі перемоги у президентських виборах в США, колишній губернатор Флориди Джеб Буш гарантує підвищення відданості Сполучених Штатів питанням захисту Європи від воєнної агресії В.Путіна. Нещодавно обраний президент Польщі Анджей Дуда закликає до відновлення американо-польського військового партнерства і зміцнення Польщі в якості основного союзника США в Центральній і Східній Європі.

 

Варшава – більша відданість Сполучених Штатів питанням військової безпеки Європи та безпеці Європейського союзу перед лицем російської військової загрози є сценарієм, що може мати місце в разі обрання президентом США колишнього губернатора Флориди Джеба Буша.

Джеб Буш – син колишнього президента США Джорджа Буша-старшого і брат Джорджа Буша, ще одного колишнього президента США

Під час поїздки до Німеччини, Польщі та Естонії 10-11-12 червня, Джеб Буш – син колишнього президента США Джорджа Буша-старшого і брат Джорджа Буша, ще одного колишнього президента США дав зрозуміти, що в разі перемоги на виборах він буде переорієнтовувати американську зовнішню політику на більш напористу в контексті забезпечення і захисту союзників Сполучених Штатів в Центральній та Східній Європі від триваючої небезпеки військових загроз з сторони Росії.

Під час публічного заходу в Берліні, Джеб Буш, поміркований республіканець, підкреслив, що війна Росії в Грузії та Україні є демонстрацією того, якою агресивною насправді є дипломатична ініціатива президента Росії Володимира Путіна. Таким чином, Джеб Буш стверджує, що поведінка Путіна в Центральній і Східній Європі буде ставати все більш і більш загрозливою для безпеки Європи, якщо ніхто не зупинить його, і саме це Джеб Буш прагнутиме зробити у випадку, якщо він буде обраний президентом Сполучених Штатів.

Після заяви Джеба Буша в Берліні, новообраний президент Польщі Анджей Дуда закликав колишнього губернатора Флориди показати більшу відданість Сполучених Штатів питанням безпеки у Центральній та Східній Європі, якщо Джеб Буш виграє як республіканську, так і президентську виборчу гонку.

Як повідомив радник Дуди з питань зовнішньої політики Кшиштоф Шчерскі, Джеб Буш і Анджей Дуда дійшли повної згоди з усіх питань, які вони обговорювали під час двосторонньої зустрічі у Варшаві. Зокрема, колишній губернатор Флориди і новообраний президент Польщі домовилися про необхідність поновлення військової та дипломатичної співпраці між США та Польщею.

Партнерство між Джебом Бушем і новообраним президентом Анджеєм Дудою може стати ключем до вирішення ситуації воєнної невизначеності в Центральній і Східній Європі, де в держав-членів НАТО та Європейського Союзу зростає стурбованість через відсутність політичної та військової підтримки від Німеччини і Сполучених Штатів.

З точки зору Джеба Буша, відновлення відданості Сполучених Штатів питанням безпеки у Центральній та Східній Європі пов'язана з політичною доктриною неоконсерваторів. Це вчення закликає Сполучені Штати брати безпосередню активну участь в просуванні цінностей західної демократії, свобод і прав людини шляхом військової інтервенції з метою як захисту країн, яким загрожують авторитарні держави, так і превентивній протидії зміцненню диктатур.

Теорія неоконсерваторів виникла в останні роки правління Адміністрації Рональда Рейгана, коли Сполучені Штати за допомогою прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер, покінчив з комунізмом в Центральній і Східній Європі.

Пізніше, теорія неоконсерваторів продовжувала розвиватися за часів Джорджа Буша, коли США після терористичного нападу 9/11 на Всесвітній торговий центр розпочали військову операцію в Афганістані та Іраку з метою повалення відповідно теократичного режиму і диктатури.

Теорія неоконсерваторів, з якого Джеб Буш відкрито черпає натхнення, заснована на ліберальному інтернаціоналізмі, геополітичній доктрині, започаткованій президентом США Вудро Вільсоном. Вона ж лежала в основі дій більшості наступних американських президентів, таких як Франклін Делано Рузвельт, Гаррі Трумен, Джон Фіцджеральд Кеннеді, Джиммі Картер, Рональд Рейган, Білл Клінтон і Джордж молодший і закликала Сполучені Штати сприяти розвитку демократії, свободи, миру і процвітання в усьому світі як засобу для забезпечення національної безпеки США.

З точки зору Анджея Дуди, відновлення відданості Сполучених Штатів питанням забезпечення безпеки в Європі робить можливим відновлення ролі Польщі як основного союзника США в рамках Європейського Союзу та провідної країни Міжмор'я, коаліції країн Центральної Європи в рамках Європейського Союзу.

Жодним чином не приховуючи цього під час своєї виборчої кампанії, А.Дуда прагне відновити дипломатичні ініціативи колишнього президента Польщі Леха Качинського, одного з найбільш далекоглядних глав держав Європи, які коли-небудь були.

Відразу ж після російської військової агресії в Грузії в 2008 році Лех Качинський закликав Польщу, Литву, Латвію, Естонію і Україну сформувати коаліцію для того, щоб стримувати подальшу ескалацію воєнних дій Росії проти України, країн Балтії і в кінцевому рахунку Польщі, як це де-факто відбувається в даний момент.

Крім того, Лех Качинський рішуче підтримав реалізацію захисного щита США в Центральній і Східній Європі, проекту, що включав розміщення ракет Patriot у Польщі та будівництво радіолокаційної станції в Чехії, які планувалися під час перебування на посаді президента Джорджа Буша-молодшого з метою захисту Європи від балістичних загроз.

Історична можливість для зміни

Враховуючи слабкість, яку демонструють Адміністрація Барака Обами демократа і президента США і Європейський Союз перед фактами російської воєнної агресії в Грузії і Криму, а також неодноразовими воєнними провокаціями російської армії в небі і на морях проти Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Фінляндії, Швеції, Данії і Великобританії, більша відданість Сполучених Штатів питанням безпеки, які пообіцяв Джеб Буш, може стати єдиною політичною ініціативою, яка може нарешті змусити В.Путіна зупинити його агресивну поведінку в Центральній і Східній Європі.

При цьому Джеб Буш, безумовно, може покластися не тільки на А.Дуду, але і на прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона. В якості першого голови уряду країни-члена Європейського Союзу, Кемерон направив солдат Великобританії в Україну, щоб навчити українську армію ефективно протистояти російському вторгненню.

Джеб Буш, Анджей Дуда та Девід Кемерон – це тріо молодих політиків з консервативною політичною орієнтацією, які могли б дійсно перезапустити НАТО і очолити як Сполучені Штати так і Європейський Союз у процесі підвищення їх військового потенціалу з метою ефективного стримування Путіна від воєнних дій.

Таким чином, Джеб Буш, Анджей Дуда та Девід Кемерон можуть увійти в історію як спадкоємці тандему Рейган-Тетчер і друга Джорджа Буша-молодшого – Леха Качинського, і почати нову еру, в якій Трансатлантичне співтовариство знову об'єдналося для забезпечення національної та воєнної безпеки держав-членів.

 
Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Отже, по сьогоднішнім розкладам, згідно оцінок (ставок гравців) відомої букмекерської контори WilliamHill по президентським виборам у США маємо наступну картину:

- на те, що демократів представлятиме Хілларі Клінтон коефіціент - 1.17, а на її найближчого переслідувача Берні Сандерса - 4.50. Тобто питання про те, хто буде представляти демократів вважається вирішеним.

- на те, що республіканців буде представляти Дональд Трамп коефіціент - 1.83, а на його найближчого переслідувача Марко Рубіо - 3.25. Джеф Буш за оцінками йде аж четвертим. Перевага Трампа значно менша, ніж перевага Клінтон у демократів, але все ж з великою ймовірністю представляти республіканців буде саме він. Правда, моя інтуїції підказує, що тут ще буде багато сюрпризів, і не все так просто.

- На загальну перемогу у президентських виборах коефіціент на демократа - 1.57, на республіканця - 2.37. Це досить відчутна перевага, але не вирішальна.

- щодо особистостей, якщо представляти основні політичні сили будуть Клінтон та Трамп, то на перемогу Клінтон дають коефіціент 1.73, а на перемогу Трампа - 4.00. Тобто впевнено повинна перемогти Клінтон.

І якщо вона дійсно буде змагатись з Трампом, то краще хай переможе саме вона, зважаючи на дуже дивну поведінку Трампа. Та і не думаю, що американці допустять, щоб він став президентом.

Арсен, вибачай, що я знову про азарт :) Просто мені було цікаво і вирішив поділитися з іншими інформацією.

Коментарі

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я думаю, що наступним Президентом США буде Хілларі Клінтон. Але на той час це вже може не мати значення, бо ситуація з Росією може себе вичерпати скоро. В будь-якому разі Клінтон буде себе вести в зовнішній політиці значно агресивніше за Обаму.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Микола Воробйов думає інакше, друже. А він там близенько до Гамерики ;).
На його думку - Хіларі Клінтон продовжуватиме політику "мирного" Обами найімовірніше ...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Якщо бажаєш, для цікавості можемо посперечатися на 100 галів хто буде наступним Президентом США :)

Арсен Дубовик wrote:
Микола Воробйов думає інакше, друже. А він там близенько до Гамерики ;).
На його думку - Хіларі Клінтон продовжуватиме політику "мирного" Обами найімовірніше ...
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ігровий момент, так би мовити? ;-)
Маєш на увазі, яку "конячка" "домчать" до кінця перегонів? Воробйов думає, що кращою є кандидатура Буша. А хто його, чи її, чи їх "домчить", це в будь якому разі не залежатиме від нас.
Мало інформації, щоб мати якесь переконання щодо майбутнього Президента США, тому сперечатися не буду. )))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Я просто забув, друже Арсене, що ти не любиш азартні ігри і вважаєш їх злом :)

Арсен Дубовик wrote:
Ігровий момент, так би мовити? ;-)
Маєш на увазі, яку "конячка" "домчать" до кінця перегонів? Воробйов думає, що кращою є кандидатура Буша. А хто його, чи її, чи їх "домчить", це в будь якому разі не залежатиме від нас.
Мало інформації, щоб мати якесь переконання щодо майбутнього Президента США, тому сперечатися не буду. )))
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

)))
Мій азарт має забезпечувати гарантований результат. Треба подію "проробити", а потім - "Все одно добро закохає зло", бо буде робитися з власної ВОЛІ ;)))
Ось тут азарт добрий і творчий - Українці збирають кришки від пластикових пляшок на переробку

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Розумом все, друже Арсене, не прорахуєш! Треба інтуїцію розвивати. А вона в азартних іграх, мабуть, дуже добре розвивається.

Арсен Дубовик wrote:
)))
Мій азарт має забезпечувати гарантований результат. Треба подію "проробити", а потім - "Все одно добро закохає зло", бо буде робитися з власної ВОЛІ ;)))
Ось тут азарт добрий і творчий - <a href="https://www.ar25.org/node/31233" class="bb-url" rel="nofollow">Українці збирають кришки від пластикових пляшок на переробку</a>
Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Так. Інтуїція це робота частини мозку (забув зараз якої ;) ). У мене вона є, і спрацьовує у потрібний момент. Гадати "хто стане/кого поставлять Президентом США - це не прояв інтуїції, а самодурство, бо ми однак на це ніякого впливу не маємо.
Та й ще одне - "Гарно поставлена інтуїція також забезпечує гарантований результат" А.Д. )).

От подобається мені оце слово - "мабуть" ;). Казав колись Олексій Тищенко, що коли робиш припущення - вже помиляєшся. Отже, з інтуїцією в Тебе теж не все добре ;).
Маєш дієву методику розвитку інтуїції?

Доброслав Велесовий wrote:
Розумом все, друже Арсене, не прорахуєш! Треба інтуїцію розвивати. А вона в азартних іграх, мабуть, дуже добре розвивається.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Quote:
Отже, з інтуїцією в Тебе теж не все добре ;)

Мені здається, навпаки. Але це зараз не має значення.

Quote:
Маєш дієву методику розвитку інтуїції?

Думаю, що достатньо просто частіше на неї покладатися, відключаючи при цьому на деякий час думки.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ну, то тоді добре, що добре з твоєю інтуїцією, бо в такому разі (звичайно ж, відключивши свій розум), друже Доброславе, Ти можеш з усією певністю готувати президентське крісло пані Клінтон. І навіть, отримати 100 галів (моїх чи ще чиїхось).
П.С. От люблю я з Тобою про різні цікавинки помудрувати ;).
П.П.С. Стосовно президентства, то моя інтуїція якраз спрацювала на виборах Порошенка із ... Порошенка :). І я (послухавшись інтуїції) не голосував за нього, та й іншим про своє інтуїтивне відчуття говорив, але не переконливо, напевне. Отже, моя інтуїція - це моя інтуїція, і працює вона лише на мене. І погоджуюся, що до неї коханої треба частіше звертатися. Тоді вона (інтуїція) буде рости й розвиватися, і в найпотрібніший момент ду-у-у-же допоможе.
П.П.П.С. Хоча, коли зводити до грошей, то інтуїція чомусь завше ображається за таке споживацьке відношення до неї. Краще з нею симбіотувати, а не користати. Га, друже? )

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Отже, по сьогоднішнім розкладам, згідно оцінок (ставок гравців) відомої букмекерської контори WilliamHill по президентським виборам у США маємо наступну картину:

- на те, що демократів представлятиме Хілларі Клінтон коефіціент - 1.17, а на її найближчого переслідувача Берні Сандерса - 4.50. Тобто питання про те, хто буде представляти демократів вважається вирішеним.

- на те, що республіканців буде представляти Дональд Трамп коефіціент - 1.83, а на його найближчого переслідувача Марко Рубіо - 3.25. Джеф Буш за оцінками йде аж четвертим. Перевага Трампа значно менша, ніж перевага Клінтон у демократів, але все ж з великою ймовірністю представляти республіканців буде саме він. Правда, моя інтуїції підказує, що тут ще буде багато сюрпризів, і не все так просто.

- На загальну перемогу у президентських виборах коефіціент на демократа - 1.57, на республіканця - 2.37. Це досить відчутна перевага, але не вирішальна.

- щодо особистостей, якщо представляти основні політичні сили будуть Клінтон та Трамп, то на перемогу Клінтон дають коефіціент 1.73, а на перемогу Трампа - 4.00. Тобто впевнено повинна перемогти Клінтон.

І якщо вона дійсно буде змагатись з Трампом, то краще хай переможе саме вона, зважаючи на дуже дивну поведінку Трампа. Та і не думаю, що американці допустять, щоб він став президентом.

Арсен, вибачай, що я знову про азарт :) Просто мені було цікаво і вирішив поділитися з іншими інформацією.