Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чи варто і далі майнити криптовалюту: що відбувається на крипторинку і як на це слід реагувати

З початку листопада 2022 року на ринку криптовалют спостерігається черговий обвал ціни на біткоїн. 

Станом на 16 листопада ціна за 1 біткоїн складає трохи менше 17 тисяч доларів: за поточний рік це є найнижчою вартістю цієї цифрової валюти. 

За останні кілька днів падіння основних криптовалют уже встигло сягнути 15%. Багато фінансових експертів пов'язують таке різке падіння із банкрутством однієї із найбільших та найвідоміших бірж криптовалюти FTX, яку очолював Сем Банкман-Фрід. Через провал угоди із Binance та, як наслідок, відмову в отриманні фінпакету допомоги розміром понад 9,4 мільярдів доларів Фрід був змушений оголосити про припинення діяльності біржі та її банкрутство. Зараз через аналітиків та експертів точаться суперечки з приводу можливого порушення кримінальної справи проти очільника FTX повідомляє видання Cryptonovunu.

Також зазначається, що найбільше від банкрутства FTX постраждала криптовалюта Solana. З моменту обвалу біржі, курс токена  SOL впав більше як на 53%. Ринкова капіталізація токена скоротилася більш як на 6 мільярдів доларів: з 11,6 до 5,1 млрд. Зараз вартість Солани коливається в межах 15 доларів.

Інвестори сумніваються у покращенні ситуації протягом наступних кількох місяців і радять купувати криптовалюту якщо горизонт інвестування перевищує 2-3 роки, зберігати у крипті кошти можна, але не більше як 3-5% від загальних активів. 

Варто зазначити що за останні місяці криптовалютна значно активніше стала використовуватись в Україні в якості благодійності та донатів благодійним фондам. На тлі російського вторгнення та складнощів із проведенням валютних операцій (які нікуди не зникли і по сьогоднішній день) перекази у крипті дозволили за лічені хвилини здійснювати транзакції із дотриманням прозорості та надійності порівняно із банківською системою у такий критичний час. 

Сьогодні перекази у крипті стали одним із основних і регулярних можливостей задонатити волонтерам. А кілька днів тому у Києві кілька молодих блогерів організували незвичайний проект: створили спеціальну криптоферму благодійного спрямування, яка майнить крипту для ЗСУ.  Ферма розташована на контрактовій площі, а неподалік встановили спеціальний артоб'єкт у формі біткоїна. Майнер видобуває ETC і працює цілодобово, живлення забезпечує генератор. Кожен охочий може підійти і, відсканувавши QR код, задонатити свою суму на потреби армії. Таким чином організатори завдяки майнінгу та донатам охочих планують зібрати 1 мільйон гривень на ЗСУ.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи