Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Більше соціальних мереж – гарних і різних! Майкл Лінделл запускає щось новеньке

Інтернет-монополісти своєю вибірковою цензурою такі «зірвали різьбу». Все більше людей шукають альтернативу існуючим соціальним мережам. Або ж самі її створюють.

20210312mikelindell.jpg

Майкл Лінделл (Michael Lindell)

Генеральний директор фірми «MyPillow» Майкл Лінделл (Michael Lindell) відомий в США під прізвиськом «Mr. Pillow» (містер Подушка), оскільки є власником успішного бізнесу, і подушки його виробництва відомі по всіх США.

Майкл Лінделл є прихильником Президента Дональда Трампа. І він власним коштом створив документальний фільм «Absolute Proof» (Абсолютний доказ), де докладно розбираються різні «дивності» на виборах 2020, і як саме відбувалися фальсифікації на них. Є дані, що загалом на різних носіях цей фільм передивилися близько 140 мільйонів людей.

За його тверду позицію щодо фальсифікації виборів Твіттер оголосив, що йому віднині заборонено користуватися цією мережею, а його аккаунт було знищено. Одночасно відеосервіси YouTube та Vimeo заблокували фільм «Absolute Proof» на своїх платформах.

Лінделл, який користувався Твіттером протягом чотирьох років, не дуже засмутився, натомість подумав про альтернативу. Минулого тижня він оголосив про те, що буде запускати свою соціальну мережу, робота над якою вже ведеться.

Лінделл не єдиний, хто потрапив у подібну ситуацію. Три роки тому у своїй статті «Після Фейсбуку. Яке майбутнє соціальних мереж?» я писав:

- …зростання зарегульованості та регулярні збої в роботі користувачів призведуть до того, що поступово люди почнуть шукати якійсь альтернативи.
- …у світі почнуть розвиватись різні локальні, національні, професійні та інші мережі. Замість одного монополіста людство отримує так би мовити “мережу соціальних мереж”.

Минулого року події прискорилися. Дональд Трамп підписав указ про запобігання цензурі в Інтернеті. У Сенаті та Палаті представників відбулось кілька слухань, присвячених цій проблемі. Тим часом інтернет-монополісти вели свою війну проти Дональда Трампа, а також і проти консервативних лідерів думок. Багатьох з них забанили і взагалі вилучили з соціальних мереж.

Цього можна було очікувати.  Так само як і наступного кроку: мільйони людей почали шукати альтернативу.

Різко зросла популярність невеликих мереж, таких як Parler, MeWe тощо. Син Дональда Трампа в одному з інтерв’ю натякнув, що йде робота зі створення нової соціальної мережі. Можна бути впевненим, що якщо таку мережу буде запущено, то на неї одразу перейде кілька мільйонів прихильників Дональда Трампа, які зараз залишають «традиційні мережі».

Ось тепер про нову мережу заговорив Майкл Лінделл. У нас в Україні триває активність навколо так званих «крафтових мереж», фактично «мережі мереж», де кожен бажаючий створює свою власну мережу.

Як бачимо, Інтернет-монополісти своєю вибірковою цензурою таки «зірвали різьбу». І тепер отримуємо процес вибухового народження нових соціальних мереж.

Наші інтереси: 

Необхідно шукати альтернативи існуючим соціальним мережам. А при можливості – самим їх створювати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи