Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Twitter вводить додаткову функцію масового цькування «інакомислячих»

Більше трешу від інтернет-гіганта, що має монополію на Абсолютну правду.

Напевно, вже всі знають таке страшне слово, як «булінг» (bullying), яке в останні роки стало широко відомим, хоча явище (може і не в таких масштабах) існувало і раніше. Це коли учні в класі, або співробітники офісу, або взагалі члени якогось колективу масово цькують когось, хто є членом цього колективу, і хто не в змозі один протистояти цьому масовому цькуванню. В українській вікіпедії цьому присвячено дві статті:  Цькування (bullying) та Шкільне цькування (School bullying).

Є ще таке явище, як «канселінг» або «культура відміни» (cancel culture) – масове цькування відомих осіб через соціальні мережі та всі інші можливі інформаційні канали.

А тепер Twitter робить наступний крок до посилення подібних явищ до невиданих масштабів. Інтернет-гігант оголосив про введення нової функції «Birdwatch», коли користувачі самостійно будуть ставити позначки «фейк» на дописи тих, хто на їх погляд поширює дезінформацію. Тобто, оголошувати допис фейком зможуть не тільки «фактчекери» (які теоретично можуть вважатися експертами, хоча насправді є заангажованими), а всі, кому не ліньки.

На першому етапі функція «Birdwatch» буде доступна тільки обмеженому колу користувачів, яких Twitter  визначить як реальних і надійних. При тому їх позначки будуть спочатку з’являтися на окремому сервісі, де їх перевірить команда фактчекерів твіттера, після чого ці позначки з’являтимуться і для всіх користувачів. І поступово ця функція стане все більш доступною для все більшого кола користувачів, врешті-решт для всіх.

Ясна річ, що проходити цей відбір будуть тільки ті користувачі, думка яких співпадає з фактчекерами. Тими самими, які активно вводять цензуру в твіттері. І всі вони вже великим натовпом будуть цькувати дописи тих, хто їм не подобається.

Ласкаво просимо у нову реальність.

 

Наші інтереси: 

Інтернет-монополісти активно працюють над штовханням світу в бік ультраіндастіалу, над створенням загальносвітового цифрового концтабору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ага, розділення людей так посилюється! Це напрочуд добре! Треба ж створювати і інші, альтернативні, соц. мережі!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Ага, розділення людей так посилюється! Це напрочуд добре! Треба ж створювати і інші, альтернативні, соц. мережі!

Якщо прагнеш чуда - створюй його!