Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Авторитарна модель у контексті українського солідаризму

7 березня чергове зібрання київського читацького клубу ПЕРЕХІД-IV відбувалося у формі круглого столу на тему "Соціально-політичні і соціально-економічні аспекти українського солідаризму у світі досліджень Олександра Шморгуна і Ернста Заграви".
Це - перший з серії політологічних круглих столів під загальною назвою "Авторитарна модель у контексті українського солідаризму", відправною точкою якої взято статті О. Шморгуна "Авторитарна модель: мистецтво неможливого" та Е. Заграви "Сучасність і солідаризм".

На початку засідання, що проводилося у конференц-залі Європейського університету фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу, з новинами читацького клубу ПЕРЕХІД-IV присутніх ознайомив його президент Володимир Федько, який, з-поміж іншого, наголосив на необхідності акцентування уваги на мистецьких формах, зокрема, на рок-музиці.

Голова секретаріату Володимир Щербина розповів про активність читацького середовища журналу у Конго.

Головний редактор журналу ПЕРЕХІД-ІV Ігор Каганець повідомив про підготовку двох наступних номерів видання та про їх тематичне наповнення.

Із головною доповіддю "Авторитарна модель у контексті українського солідаризму" виступив відомий економіст, культуролог і політолог Олександр Шморгун.

Основні положення доповіді:

- брак політичної та інтелектуальної еліти є наслідком відсутності сформованої нації, відсутність якої, у свою чергу, є результатом відсутності еліти;

- подальший розвиток світових подій, а саме послаблення глобалізаційних тенденцій за рахунок посилення національних настроїв та всебічна криза у РФ сприяє відновленню провідної ролі України на світовій арені;

- загальносвітове значення проблеми солідаризму на тлі різкої зміни етнічного складу населення у Європі та Північній Америці.

Наприкінці власного виступу п. Шморгун висловив своє негативне ставлення до можливого запровадження т. зв. палати губернаторів та до механізму обрання президента парламентом. Олександр Шморгун кваліфікував таку модель влади як колоніальну.

Співдоповідь президента читацького клубу Володимира Федька була присвячена темі лідерства, авторитарної моделі і принципу вождя. Особливу увагу п. Федько зосередив на ролі пасіонарного світогляду і здатності лідерів підтвердити власні переконання особистим прикладом.

По закінченню обговорення процес взаємокорисного неформального спілкування тривав за традиційним солодким столом. Учасники політологічного зібрання оцінили високі смакові якості чорного чаю і фіточаю, подарованих Київському читацькому клубові фірмою “СолоМія” — власником торгових марок “Чай Аскольд” та “Домашній чай”. До речі, члени клубу виявилися першими дегустаторами цих нових сортів фіточаю.
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи