Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 199
  • Переглядів: 220

Американська модель – Євангеліє, виборність, озброєність: українці формують націю за підтримки США

Категорія:

Завдяки стратегічній комунікаційній кампанії «Байден-24» розпочалось прискорене формування українським народом власної держави, яка має прийти на зміну нинішній паразитичній диктатурі. Фундамент нової республіки буде закладено вже у 2024 році.

20231110ssha-ukrayina-1.jpg

Прапор США в Україні
Прапор США в Україні

5 рівнів розвитку

У попередній статті ми дослідили важливий принцип Гіперборійської Традиції щодо подібності між окремою людиною та народом – між індивідуальним і колективним організмом. Подібно до людини, народ перебуває на одному з п’яти рівнів розвитку:

1) етнос (народ-сімплекс, «простий»)

2) початкова нація (початковий народ-дуплекс, «гравець»),

3) реалізована нація (реалізований народ-дуплекс, «шляхетний»),

4) універсальна нація (початковий народ-триплекс, «ельфійський»),

5) боголюдська нація (реалізований народ-триплекс, «боголюдський»).

Рівень розвитку людини визначається рівнем її свідомості, а рівень розвитку народу – рівнем свідомості його керівної еліти. Наприклад, щоб народ діяв як шляхетна колективна особистість (нація-3), його керівне ядро мають складати «шляхетні» – люди третього рівня розвитку (арії, реалізовані люди).

Очевидно, що розвиток відбувається послідовно – крок за кроком. Тому перше запитання: на якому рівні нині перебуває український народ?

Від етносу до нації

Нині український народ перебуває на першому рівні розвитку – це етнос, об’єднаний у так звану «політичну націю» (псевдонацію) і керований паразитичною верхівкою. Проте на наших очах відбувається перехід до початкової нації – нації другого рівня з власною українською державою.

Цей перехід відбувається під потужним впливом США, які для України віддавна є природним геополітичним союзником, а нині ще й головним постачальником зброї та наповнювачем бюджету. Штатам потрібен сильний, надійний і зрозумілий союзник, тому вони просуватимуть в Україні звичну для них американську суспільно-політичну модель. І це добре, адже в сучасному світі ця модель є найпередовішою, що переконливо підтверджується продуктивністю американського суспільства.

Як не дивно, але початковий імпульс переформатуванню України надають американські політтехнологи – докладніше про це у статті «Оголошено початок стратегічної комунікаційної кампанії «Байден-24»: чому це добре для України». Важливо, що цей процес підтримують як республіканці, так і демократи, хоча кожна партія має власні інтереси: республіканців найбільше цікавить американська глобальна стратегія, а демократів – перемога на листопадових виборах.

Якщо усе відбудеться за планом, то вже за кілька років українці матимуть націю початкового рівня на базі тієї ж самої суспільно-політичної моделі, що й у США. Ймовірно, що основи нової української республіки будуть закладені вже у 2024 році.

Американська модель

Про сенс Американської моделі ми вже розповідали у статтях:

А ось що про неї за 50 секунд розповів новообраний спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон (House Speaker Mike Johnson):

Для кращого розуміння, погляньмо на американську модель через призму трьох базових структурних компонентів будь-якої соціальної системи – світогляду, організації та технологій.

Якщо максимально спростити, то «світогляд» – це людські уявлення, «організація» – це їх практична реалізація, а «технології» – це те, що забезпечує перше і друге.

Світогляд

Для американського суспільства властиві: віра в Бога та людську гідність, свобода слова, культ чесної праці, свобода самореалізації, змагальність, приязність, взаємодопомога, ділова репутація, відповідальність, мир через силу.

США – єдина з розвинених країн, де для більшості населення (59%) релігія відіграє дуже важливу роль (в Німеччині 21%, у Франції 11%) – згідно з дослідженням, проведеним у 2002 році Pew Global Attitudes Project. Станом на 2010 рік майже 80% американців відносять себе до послідовників учення Ісуса Хреста, викладеного в Євангелії. Найбільша релігійна група – американські євангелісти – складають чверть населення країни. Свою узагальнену назву вони отримали через прагнення точно дотримуватися настанов Євангелія.

На релігійність американців вказує й те, що Декларація незалежності США починається словами «Творець обдарував людей певними невідбірними правами, до яких належать життя, свобода і прагнення щастя». Офіційний девіз США «In God We Trust» (на Бога сподіваємось) закарбований на грошових банкнотах, а громадські зібрання зазвичай починаються з молитви й подяки Творцю Всесвіту.

Нарешті, треба пам’ятати, що духовним лідером американської нації вважається Ральф Емерсон (англ. Ralph Waldo Emerson, 1803–1882) – аріянський священник, проповідник, письменник, поет, натхненник філософії успіху і руху самовдосконалення.

Організація

Організаційним фундаментом американського суспільства є вільне об’єднання у самоврядні громади, виборність знизу догори керівників громад, суддів та шерифів, двоступеневі вибори президента федеративної республіки, обмежений уряд, розділення повноважень, верховенство права, чіткі юридичні процедури, громадський контроль, вільний ринок, відповідальна сплата податків.

У Штатах величезна кількість церковних об’єднань, товариств та клубів, тож навіть існує такий вислів, що «суспільство в Європі складається з людей, натомість суспільство в США складається з громад». Фактично, традиційне американське суспільство являє собою мережу «народних церков» і «народних міліцій».

Технології

Життєздатність двох описаних вище компонентів американської моделі – світогляду й організації – забезпечують озброєні громадяни. Це головна технологія, на якій тримається Американська модель.

Володіння громадянами вогнепальною зброєю вважається головним чинником захисту громадянських прав та найкращою гарантією від узурпації влади.

Принцип озброєності населення захищений Другою поправкою до Конституції США «Через те, що для безпеки вільної держави необхідна добре організована міліція (народне ополчення), право народу мати та носити зброю не повинне обмежуватися».

Важливість для американців цього принципу видно з того, що він записаний другим пунктом – одразу ж після принципу свободи слова та зібрань – у «Білль про права» (англ. Bill of Rights). Ці перші десять поправок до Конституції США були ухвалені 15 грудня 1791 року і свято виконуються донині.

Американська тріада

Якщо максимально сконцентрувати сенс Американської моделі, то його можна звести до трьох слів: Євангеліє. Виборність. Озброєність.

Легко побачити, що «американська модель» нагадує «козацьку модель» з її релігійністю, сотенно-полковим устроєм, тотальною виборністю та озброєними громадянами. Власне, слово «козак» (буквально «мечник») означає вільну, шляхетну та озброєну людину.

Гіперборійська Традиція

Ця стаття починається зі згадки про Гіперборійську традицію, базовий принцип якої полягає в подібності між окремою людиною та народом. Так от, у Конституції США американський народ розглядається саме так – як колективна особистість, солідарна спільнота, єдиний соціальний організм. Тому Конституція написана від першої особи й починається з преамбули: «Ми, народ Сполучених Штатів, щоб створити досконаліший союз, установити правосуддя, забезпечити внутрішній спокій, запровадити спільну оборону, сприяти загальному добробуту та убезпечити нам самим і нашим нащадкам блага свободи – видаємо і встановлюємо цю Конституцію для Сполучених Штатів Америки».  

Що далі?

Наголосимо, що процес переходу українського етносу до нації-2 уже здійснюється за потужного впливу США – з чітким планом, підібраними учасниками та виділеними бюджетами. Цей перехід-II відбудеться й без нашої участі, так що спільноті «Народний Оглядач» нема сенсу цим перейматися. Перейматися треба лише тими процесами, на які ми можемо вплинути, а особливо тими, які без нас не відбудуться. Нині можемо впевнено сказати, що без нас не відбудеться перехід до нації-3, тобто до шляхетної нації. Не відбудеться без нас тому, що ця мета виходить за рамки Американської моделі, до того ж, окрім нас, більше ніхто не ставить перед собою таку мету.

Врешті-решт, впливати на чинні процеси надзвичайно важко, оскільки вони володіють значною інерцією. Впливати треба на процеси, які перебувають у зародковому стані, а тому володіють високою пластичністю та відкритістю до творчих дій. Перехід-III – це те, на що ми точно можемо здійснити суттєвий вплив.

Але що конкретно треба зробити для переходу від початкової нації-2 до реалізованої нації-3? Підказка захована в самих термінах «початкова» та «реалізована» – треба довести до логічного завершення потенціал Американської моделі. Саме про це ми й поговоримо у наступній статті.

Продовження Американський трамплін: структура переходу України до реалізованої нації третього рівня

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Досліджуємо теорію і практику формування Української Вільної Держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Натрапив на цікавий коментар щодо другої поправки Конституції США:

"Причина другої поправки полягає в тому, що населення повинно мати можливість протистояти уряду, який перевищує свої повноваження. Якщо "шахрайська пандемія" щось і довела, так це те, що уряди можуть і будуть перевищувати свої повноваження. Якщо ви не чинитимете опору, вони будуть продовжувати відбирати ваші права, поки ви не станете повним рабом інституції, яку ви самі допомогли створити".

Джерело: They're Gunning for Ya!

Про це вже кілька десятиліть попереджають народні міліції в США: Справжня Народна Самооборона. Досвід американської демократії (+аудіо) 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Натрапив на цікавий коментар щодо другої поправки Конституції США:

"Причина другої поправки полягає в тому, що населення повинно мати можливість протистояти уряду, який перевищує свої повноваження. Якщо "шахрайська пандемія" щось і довела, так це те, що уряди можуть і будуть перевищувати свої повноваження. Якщо ви не чинитимете опору, вони будуть продовжувати відбирати ваші права, поки ви не станете повним рабом інституції, яку ви самі допомогли створити".

Джерело: They're Gunning for Ya!

Про це вже кілька десятиліть попереджають народні міліції в США: Справжня Народна Самооборона. Досвід американської демократії (+аудіо) 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Остап Мисан.
0
Ще не підтримано

Дуже цікава стаття, дякую!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Ігоре! Чи можемо припускати, що американський світогляд зберігся і завдяки постійному припливу українців?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так і є, адже українці в цілому стоять на традиційних, консервативних позиціях і зазвичай підтримують республіканців.

Зірка Вітошинська wrote: Дякую, Ігоре! Чи можемо припускати, що американський світогляд зберігся і завдяки постійному припливу українців?

 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Радіймо, Ігоре!

Нині в Україні досить багато різних (родом з Канади і США) євангельських церков (помітив, що більшість з них називають себе християнсьскими, а не хрестиянськими, хоча і протестанськими). То чи є від них певна користь, чи варто спілкуватись з ними? Якщо так, то за якими ознаками обирати кращих?

Дякую!

Все починається з Любові.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

На нинішньому етапі нам треба займатися власним самовдосконаленням. Спілкуємося з тими, хто нами зацікавився.

Сергій Ждан wrote: Радіймо, Ігоре! Нині в Україні досить багато різних (родом з Канади і США) євангельських церков (помітив, що більшість з них називають себе християнсьскими, а не хрестиянськими, хоча і протестанськими). То чи є від них певна користь, чи варто спілкуватись з ними? Якщо так, то за якими ознаками обирати кращих? Дякую!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Тетяна Макаренко.
0
Ще не підтримано

Величезне ДЯКУЮ за статтю. Цікаво , як завжди. Питання. Якщо більшість американців відносять себе до послідовників вчення Ісуса Хреста, викладеного в Євангелії, то чи знають вони про фальсифікації? І що хорошого зробив їхній духовний лідер Ральф Емерсон на цю тему ?

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Протестантські дослідники чи не найбільше доклалися до текстологічного аналізу Євангелія та виявлення вставок. Так що протестанти знайомі з темою вставок. Проблема в тому, що вони не розуміють природу цих вставок, відтак не знають, що з усім цим робити.

Що стосується Ральфа Емерсона, то він діяв так, як нині діють усі світлі священники – вони інтуїтивно посилаються на первинний текст Доброї Новини і так само інтуїтивно ігнорують вставки. 

Тетяна Макаренко wrote: Величезне ДЯКУЮ за статтю. Цікаво , як завжди. Питання. Якщо більшість американців відносять себе до послідовників вчення Ісуса Хреста, викладеного в Євангелії, то чи знають вони про фальсифікації? І що хорошого зробив їхній духовний лідер Ральф Емерсон на цю тему ?

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Штатам потрібен сильний, надійний і зрозумілий союзник, тому вони просуватимуть в Україні звичну для них американську суспільно-політичну модель".
Можливо, криза в США, яку спричинили демократи, спонукає до пошуку країни, у якій можна зберегти і продовжити розвивати цінності, створені за весь період історії Америки. Все-таки є відомості, що при написанні Декларації Незалежности її творці брали дещо з Конституції Пилипа Орлика. Та й очевидним є факт, що духовний зв'язок України зі США є набагато міцнішим, ніж із країнами Європи. Справді, світогляд дуже збігається, організації подібні до до стародавніх українських (руських) братств, а винаходити і працювати з технологіями українці добре вміють. Де ще зберегти це все, як не в Україні?

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

«Все-таки є відомості, що при написанні Декларації Незалежности її творці брали дещо з Конституції Пилипа Орлика».

Чи маєш докладне джерело, Андрію?

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Ну, виходячи з простої хлопської логіки - вона була першою Конституцією в світі... Вже неодноразово читав про це і про те, що нові республіки в Європі послуговувалися нею, як взірцем для написання своїх конституцій. Думаю, у Франції, в Григорія Орлика (Orly) вона й зберігалася...

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Обміни, подорожники були – Сковорода

Та думала, що маєш якісь точніші посилання.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !