Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

31 конференція спільноти Народний Оглядач: підсумки і завдання на 2018 рік

Категорія:

Працюючи на формуванням стартапу, ми розглядаємо АНСДП як середовище для формування і розвитку захоплень, ідей, проектів, стартапів і демосів. Прагнення здійснитися – це та енергія, яка рухає нашу справу.   

180324korabel.jpg

Енергія, що рухала його корабель у космосі, була відома під назвою ПРАЗ, або Всесвітнє прагнення здійснитися
Енергія, що рухала його корабель у космосі, була відома під назвою ПРАЗ, або Всесвітнє прагнення здійснитися

З кінця 2017 року нам вдалося виробити систему світоглядних координат і чітко в ній зорієнтуватися. Ми визначилися з трьома базовими типами ідеологій, створили політичний компас Міжмор’я і взяли курс на постіндустріальний націоналізм.

Останнім здобутком стало формулювання концепції м’якого переходу від індустріальної до постіндустріальної цивілізації. Її сенс у точному розумінні 5 послідовних етапів формування зародку нового світу: «захоплення» – «ідея» – «проект» – «стартап» – «демос».

– На якому етапі ми перебуваємо?

У 2018 році, вже маючи діючий проект «Народний Оглядач», ми розпочали етап стартапу. Після його завершення одразу ж перейдемо до творення демосу.

В чому полягають основні відмінності між цими трьома етапами?

Проект: організація

«Проект» – це етап творення діючої організації, тобто механізму взаємодії людей – «соціальної машини». Про завершення цього етапу свідчить  наявність уже працюючого бізнесу, громадської організації, мистецького чи іншого колективного проекту.     

Стартап: організм

«Стартап» – це етап творення організації з потенціалом самостійного росту і розмноження. Критерієм завершення стартапу є наявність організації, яка швидко зростає і множиться. Для цього організація повинна мати внутрішню програму розвитку – «колективну душу» (психіку, софт). Це дозволяє автоматично вирішувати стандартні завдання, зокрема пристосування (адаптація), наслідування (запозичення) і відтворення (тиражування). Стартап – це економічний рівень.

Демос: розумний організм

Демос – це соціальний організм, який має не лише душу, а й дух, тому спроможний до творчого вирішення нестандартних завдань. Демос – це політична структура, адже демос (від «демено» – кермо) є джерелом влади і провідником божественного права. Саме демос може стати зародком нової політичної системи.

Оскільки перетворення старої системи на нову має відбутися легітимно, то цей демос має бути зареєстрованим як політична партія, яку ми назвали Аріянська Національно-Солідаристська Демосократична Партія (АНСДП) ельфів Міжмор’я.

Щоб демос АНСДП мав спроможність до масштабування, тобто зростання і поширення, його треба робити як стартап. Тобто перед тим, як творити політичний демос, треба спочатку створити економічний стартап, тобто організаційне зерно, спроможне до швидкого розмноження. Тож коли на основі стартапу формуватиметься демос, то цей демос уже матиме внутрішній механізм стрімкого розгортання.

Розгортання

Для того, щоб стартап мав внутрішню силу для росту і стрімкого розгортання, йому потрібні:

1) інноваційний продукт;

2) інструментарій поширення;

3) економічна модель.

Інноваційність продукту дозволяє досягти монополії на початковому етапі, тобто розвиток без протидії з боку конкурентів.

Інструментарій забезпечує системне поширення продукту.

Економічна модель дозволяє розвиватися власною силою, без залежності від зовнішніх джерел.

Продукт

Інноваційним продуктом нашого стартапу є Світло – інформація й енергія, які піднімають людину у вищі простори подій. Світло має дві форми – дискретну (інформація, знання) і континуальну (емоції, енергія). Ключовим чинником поширення Світла є особистий приклад спільноти «Народний Оглядач».

Компонентами Світла є аріянський світогляд, духовні практики, Живе Слово, фізичні вправи, оздоровлююче харчування, правильний добовий ритм, шляхетний спосіб життя, добрі справи, журнал «Гартленд» і книга «Євангеліє Ісуса Хреста».

Доступ до Світла дозволяє людині оздоровитися, омолодитися, гармонізувати стосунки з оточенням, займатися цікавою справою і мати достатні ресурси для розвитку. Належність до спільноти носіїв Світла дозволяє правильно застосовувати знання і отримувати підтримку однодумців для особистого розвитку.      

«Ви – світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. І не запалюють світла і не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. Так хай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачачи ваші добрі вчинки, прославляли вашого Батька, що на небесах» (Матвій 5.14–16).

Цифрона 100-6 (Живе Слово)
Світло править світом плоті
Людина Світла – сотворець
Матерію формує
До Світла – Спрямовуємо!

Поширення

На нинішньому етапі поширення Світла відбувається через сайт «Народний Оглядач» з наступним просуванням у соціальних мережах. Для стартапу цього недостатньо, тому починаємо створювати нові засоби:

1. Альманах «Гартленд». Для перетворення його на періодичний журнал треба вдосконалити технологію видання і розширити редакційну колегію. Кожен гравець НО може придбати собі 3 примірника журналу. Для отримання наступних 3 примірників треба долучити до нашої мережі одного гравця, і так далі. Тобто придбання чергових 3 примірників має завершуватися конкретним результатом – новим гравцем.

2. Центри стартап-культури Гартленду. Це мають бути спільноти, в яких відбувається знайомство однодумців, спілкування про свої захоплення, ідеї та проекти, обговорення книжок, статей і кінофільмів, опанування культури стартапів, заснування власних стартапів. Оскільки керівники центрів повинні випромінювати Світло, вони повинні мати досвід оновлення Живим Словом.

Економіка

Існує три типи економіки:

1) економіка торгівлі (покупець платить продавцю за отриманий товар);

2) економіка інвестицій (інвестор вкладає гроші у зростаючий бізнес і через певний час отримує ще більше грошей);

3) економіка дарування (споживач підтримує процес, який йому подобається).

Стартап «Народний Оглядач» працює на найвищому рівні – на економіці дарування. Споживачі безкоштовно отримують Світло і з вдячністю підтримують генерування Світла.

Два види десятини

Розмір дарування відбувається в залежності від настрою і можливостей споживача – це хаотичне дарування. Впорядковане дарування називається «десятина». Вона має два різновиди – десятина стабілізації і десятина розвитку.

Десятина стабілізації – це коли людина дарує на спільну справу десяту частину отриманого прибутку. Це магічний механізм збереження існуючого рівня прибутків.

Десятина розвитку – це коли людина дає на спільну справу десяту частину бажаного прибутку. Наприклад, якщо людина хоче щомісяця отримувати 10 тисяч, вона дарує на суспільно корисну справу 1 тисячу.

Пропорція 1:10 основана на особливості людського мислення,  основаній на наявності 10 пальців рук. Для нашої підсвідомості пропорція 1:10 є очевидною, відтак очевидним вважається й принцип 10-кратної віддачі.

ПРАЗ

Розвиток в напрямку послідовного проходження етапів 1) «захоплення» – 2) «ідея» – 3) «проект» – 4) «стартап» – 5) «демос» пробуджує в людині усе більшу віру у власні сили, відтак усе сильнішим стає її прагнення до самореалізації. Прагнення здійснитися – це та енергія, яка рухає нашу справу від інтуїтивної ідеї Великого Переходу до демосу АНСДП – зародка Нового світу:

«Енергія, що рухала його корабель у космосі, була відома під назвою ПРАЗ, або Всесвітнє прагнення здійснитися. ПРАЗ – це те, що творить Всесвіти з нічого – примушує ніщо вперто прямувати до перетворення на щось» (Курт Воннегут. Сирени Титана).  

В євангельській термінології ця енергія позначається словом ВІРА. Вона зароджується на етапі ЛЮБОВІ («захоплення»), зміцнюється на етапі НАДІЇ («ідея») і набуває нестримної сили на етапах реалізації проекту, стартапу і демосу.  

Працюючи над формуванням стартапу, ми тримаємо в полі зору наступний етап, тому розглядаємо АНСДП як середовище для формування і розвитку захоплень, ідей, проектів, стартапів і демосів.     

Wardruna - Hagal      

Наші інтереси: 

Плануємо малюємо реалізуємо. Енергію події матеріалізуємо. Законів Всесвіту дотримуємось. Надихаємо! 

(Цифрона 5)

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Конференція пройшла дуже цікаво і корисно для розуміння нашої справи. Як завжди, під час живого спілкування змогли дізнатися більше, ніж дистанційно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Конференція пройшла дуже цікаво і корисно для розуміння нашої справи. Як завжди, під час живого спілкування змогли дізнатися більше, ніж дистанційно.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ора Світла.
0
Ще не підтримано

Раніше у статтях говорилось, що Україна є Зародком. Так.
Божим Задумом потрібно було поширити цивілізаційний імпульс. І Із наших земль арійці міні-селами розселились на Захід і на Схід, бо на цей час було створено "соціальну машину" і "Стартап - спільноту з потенціалом самостійного росту і розмноження".
Також вони мали і " колективну душу".
А в наш час ми нічого не створюємо нового, а лише варіації на Божі задуми.

Усе проминає, за винятком Бога і Любові.
Григорій Сковорода

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

25 березня 2018 року - день офіційного проголошення стартапу "Гартленд". Запам’ятаймо цю дату.

Післязавтра має бути відео з конференції.

Все, що робиться з власної волі, – добро!