Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 70
  • Переглядів: 75

Що означає тріада «Віра, Надія, Любов»: аріянський погляд (+аудіо)

Категорія:

Іудохристиянство спотворило ці поняття і перевернуло з ніг на голову. Відновлення правильних уявлень є дороговказом для правильного розуміння життя і набуття високої ефективності.

170916katerynakosyanenkotramontana.jpg

Катерина Косьяненко. Трамонтана (2008).
Катерина Косьяненко. Трамонтана (2008).

Аудіоверсія статті Мудрість, Віра, Надія, Любов

Іудохристиянський культ мучеників

Згідно з іудохристиянством, Віра, Надія і Любов – це імена трьох святих сестер-мучениць, які були закатовані римським імператором Адріаном (2 ст.), їхня матір свята Софія їх поховала, а через три дні сама померла.

На думку монахів-боландистів, які з 16 ст. займалися дослідженням життєписів святих, у цій легенді йдеться не про реальних особистостей, а про чесноти. Персоніфікація відбулася значно пізніше – приблизно у 7 ст. внаслідок поширення іудохристиянського культу мучеників. Про це повідомляє Православна енциклопедія.

Стандартна схема фальсифікації

З погляду метафізики, іудохристиянська легенда здійснює символічне убивство згаданих чеснот – софії (премудрості), віри, надії і любові. Відповідно до загальної схеми, якої дотримуються «діти диявола», неіснуючу вину за вигадане вбивство переклали на того, кого вони дуже не любили. В даному випадку на імператора Адріана, за якого римська імперія пережила Золоту еру. А все тому, що чим більше ладу в державі, тим важче для паразитів і брехунів. Прикладом застосування цього ж підходу є вигадка про убивство Івана Хрестителя.  

Отже, йдеться про докорінне спотворення давніх уявлень про чесноти, з яких найголовнішою є мудрість, а її плодами є віра, надія і любов. В останньому випадку йдеться про божественну любов-агапе, яка стоїть вище любові-філіо.     

Піраміда мудрості

Згідно з аріянським (аріохрестиянським) світоглядом, мудрість – це спроможність відчувати цілісність Всесвіту і діяти в гармонійній єдності з ним. Відтак мудрість передбачає розуміння Логосу – всезагального закону буття.

Плодами мудрості є віра, надія, любов. Це треба розуміти так, що мудрість полягає у застосуванні цих чеснот – і в цьому полягає виконання загального закону буття.

В аріянстві всі послідовності перебувають у відношеннях ієрархічного підпорядкування. Найголовніша сутність займає перше місце. Отже, згадана тріада чеснот виглядає так:

віра
надія
любов

Вершиною цієї піраміди чеснот є віра, а початком сходження до неї є любов. Як це реалізується практично?

Любов

Любов – це бажання добра якійсь сутності і прагнення бути з нею в єдності. Наприклад, любов до України полягає в тому, що ми бажаємо їй добра і прагнемо нерозлучно бути з нею. Коли ми до когось відчуваємо любов-агапе (милість, божественну любов), ми не думаємо про те, наскільки це реалістично і чи буде нам з цього якась користь. Ми просто любимо, тому що інтуїтивно відчуваємо резонанс, оснований на подібності.

У духовному світі подібне притягується до подібного, зокрема,  цей феномен лежить в основі любові до ближнього. Подібним чином, якщо ми хочемо еволюціонувати від людини до боголюдини, то найголовніша практика – любов до свого внутрішнього бога.

Отже, любов – це початок руху до мети. Щоб отримати щось, його спочатку треба полюбити. Щоб здобути професію – її треба любити. Щоб побудувати процвітаючу Україну – її треба любити.  

Надія

Надія – це наступний етап наближення до мети, який є «надбудовою» над любов’ю. Якщо любов – це позитивна емоція, то надія – це раціональне осмислення, планування, зважування «за» і «проти», пошук оптимального шляху до любимої мети.

Для любові не потрібні раціональні підстави, натомість надія з’являється тільки тоді, коли є передумови і причини, коли є «шанс».

Надія – це впевненість у потенційній можливості здійснення чогось бажаного, потрібного, приємного. Без надії нічого не можна робити. Коли ж з’являється наДІЯ, тоді може початися ДІЯ. Надія веде до дії.  

Віра

Корінь *вір на санскриті означає «сила». Віра – це сила, основана на впевненості у тому, що мета буде досягнута, що задумане здійсниться. Тому «Коли матимете віру хоч як зерно гірчичне, і горі оцій скажете: Перейди звідси туди, то й перейде вона, і нічого не буде для вас неможливого» (Матвій 17:20). Як тільки з’являється віра, одразу ж починається впевнена творча дія.

Якщо надія – це бачення потенційної можливості досягнення мети, то віра – це переконаність у тому, що мета точно буде досягнута.

Віра – це вершина піраміди мудрості. Шлях до неї починається зі світлого бажання – любові. Раціональне осмислення цього бажання дає надію. Коли ж надія визріває, то вона перетворюється на творчу силу – віру.

Прикладом є вміння плавати. Спочатку людина відчуває радісне бажання опанувати водну стихію. Потім дивиться на інших, експериментує, тренується – і вирощує в собі надію, що у неї вийде. А як тільки з’являється впевненість у власних силах (віра) – людина сміливо стрибає у воду і пливе.

Перевертання і спотворення

Іудохристиянство було створене фарисеями як інформаційна зброя для саморуйнування арійців. Один із найпростіших способів – перевертання з ніг на голову. У даному випадку йдеться про перевертання понять і напускання туману.

Три арійські чесноти, які є реалізацією мудрості, символічно вбиваються. Ієрархічне підпорядкування між цими чеснотами ліквідується. Слово «віра» інтерпретується не як сила, а як сліпа довіра до того, що хтось сказав. Слово «любов» інтерпретується не як початок і перший крок, а як мета і завершення. Якщо в аріянстві віра (сила) виростає з надії (потенції), то в іудохристиянстві навпаки – надія виростає з віри.

Що нам дає розуміння піраміди мудрості?

Правильне уявлення про піраміду мудрості є дороговказом як правильно діяти і бути ефективним у цьому світі.

Софія (мудрість): треба жити з єдності з Всесвітом і його законами, тоді вони працюватимуть на нас і сприятимуть нашим задумам, даватимуть щастя і гармонію.

Любов: для того, щоб досягти мети, її спочатку треба полюбити.

Надія: для того, щоб почати практичний рух до мети, треба оцінити її реалістичність.

Віра: розвиток надії шляхом осмислення, експериментів, тренувань формує силу, яка долає будь-які перешкоди і об’єднує нас з тим, що ми любимо.

Продовження: До формування прототипу постіндустріального суспільства: проповідь, писання, дія

Rammstain. Ich will - Я хочу

Наші інтереси: 

Знання - сила! Відновлюємо арійський світогляд. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головною якістю Творця Всесвіту є творчість, тому його так і називаємо - Бог-Творець.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Іудохристиянство просуває тезу, що Бог - це любов. Відповідно, з досягненням любові ми досягаємо Бога.

Насправді любов - це лише перший крок до Бога. Після любові йде пошук, який дає надію. "Кількісне" зростання надії приводить до якісного стрибка, який народжує віру - творчу силу.

Тож виходить, що любов, яка в іудохристиянстві вважається закінченням, в аріянстві вважається початком.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Головною якістю Творця Всесвіту є творчість, тому його так і називаємо - Бог-Творець.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Дослідження … (можна сказати?) дуже потрібне, на часі…(можна сказати?) на одному подиху прочитав . Посталено на своє місце точку опори для брахманів… Так і не сказав.
Геніальне. Сказав.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Любов знаходить мету.
Надія приглядається, оцінює, досліджує мету.
Віра досягає мети, реалізує мрію.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чи можна говорити про тотальне оббріхування усіх світлих правителів давнини за прикладом імператора Адріана...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, це масове явище. Найближчий для нас приклад - очорнення іудохристиянами великої княгині Ольги і великого князя Володимира.

Ольгу показали як садистку, яка спалювала міста і запрошених нею послів, а Володимира - як дикуна, який міг на очах у батьків згвалтувати їхню дочку.

Великого князя Аттилу також представили як дикуна і виродка.

Зате назвали Мудрим князя Ярослава Кривого, який повністю фізично знищив династію Володимира і розділив єдину державу на спадкові князівства, що призвело до розпаду Русі.

Явсе Світ каже:
Чи можна говорити про тотальне оббріхування усіх світлих правителів давнини за прикладом імператора Адріана...

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Послідовність "Любов - Надія - Віра" вказує на те, що любов треба перевіряти раціональним мисленням, а надію - практикою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Сьогодні - 30 вересня - відзначають день Віри, Надії, Любові, Софії. Звісно, сучасне розуміння цього свята далеке від первинного.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав аудіоверсію статті "Мудрість, Віра, Надія, Любов".

Інші аудіоп’єси слухайте на сторінці Аріянство - релігія Гри

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

необхідність організувати свої думки так, аби їх можна було пояснити іншим, часто показує нові шляхи для просування вгору