Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 6
  • Hits: 7

ГРАЙ! – ім’я-трансформер для герба ТГ

Герб святого Володимира Великого – це символ-трансформер, який відображає ідею гри. Тому ім’я цього герба також має бути ігровим трансформером.

141119-osvyachennya.jpg

Герб Української держави Третій Гетьманат
Герб Української держави Третій Гетьманат

Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть. Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика (Нагірна проповідь, Матвій 5. 9, 12)

Аж ось Ісус зустрів їх і каже: Радійте! (Матвій 28. 9).

Дослідивши герб Володимира Великого, ми з’ясували, що він є своєрідним «трансформером»: на ньому одночасно зображені Сокіл, що летить згори вниз, і Лебідь, що летить знизу вгору.

 

Що означає цей символ? Це оригінальне зображення було спеціально розроблене для освячення Русі Володимиром Великим у 987 році. Сенс цієї події в тому, що держава надала рішучу підтримку аріохрестиянству (аріянству) – подібно, як це було в Римській імперії Костянтина Великого.

Головна ідея аріянства полягає в тому, що в людині є два складника – божественний (іскра Божа) і людський (дух, душа і плоть). Вони з самого початку перебувають у стосунках дружби і прагнуть до об’єднання. Завершення процесу об’єднання приводить до перетворення людини на боголюдину – сина Божого, реалізовану Людину (з великої літери), хреста (*хр-*кр – хороший, красивий, *ст – стабільний, сталий, постійний, тобто завжди-хороший-красивий). Це стрижень динамізму – філософського фундаменту аріянства.

В аріянстві атакуючий Сокіл («сонячний», "со-коло") є символом Святого духа, тобто сили Творця Всесвіту РА, а Лебідь («світлосяйний», "яскраво-білий") – символом світлої, шляхетної людини, яка вдосконалюється.

Найефективніший розвиток відбувається в процесі гри, отже Сокіл і Лебідь радісно рухаються назустріч, бо їх захоплює ГРА. Гра – це радісна змагальність. Вона завжди веде до розвитку гравців (слово «людина» означає «гравець», лат. «гомо люденс»). Гра – це процес, в якому діє Ра, тому під час гри людина радіє (Ра-діє).  

Додамо, що Святий Дух діє на кожного з нас або напряму (зсередини), або через егрегор Велеса. Оскільки людині важко розрізнити, звідки йде дія, то аріяни Русі назвали бога Велеса Святим Духом. З практичної точки зору це абсолютно вірно. 

Коли у людини з’являються світлі думки, вона живить ними егрегор Святого Духа Велеса. Тоді цей бог-Сокіл радіє успіхам людини-Лебедя і дивується її ігровій винахідливості. Але радіє не тільки бог-егрегор, а й внутрішня божественна сутність людини - внутрішній Святий Дух. 

Отак ми дивуємо один одного, разом радіємо і розвиваємось. Тобто розвивається не тільки людина-Лебедь, а й бог-егрегор Велес, а також наша внутрішня божественна сутність, а відтак і Творець Всесвіту - Бог-Сокіл. Розвиваючи себе, ми розвиваємо Бога-Творця.  Це наш персональний внесок у розвиток Всесвіту. 

Слово «Гра» – це слово «Ра» з притаманним українській мові пом’якшенням твердих звуків, подібно як: армата – гармата, арний – гарний, алебарда – галябарда, утка – вудка, арій – ярій, Арія – Марія, Арс – Марс, Арко – Ярко тощо. Придиховий, м’який звук «г» майже не вимовляється, тому «гра» звучить майже так само, як і «ра», тільки м’якіше.

Отже, герб Володимира – це символ-трансформер, який відображає ідею гри – і за сенсом (гра Сокола з Лебедем), і за формою (графічна загадка з прихованим зображенням). Тому в імені цього герба має бути присутня ідея гри. В ідеалі, для завершеної цілісності, ім’я також має бути трансформером (містити два в одному).

Таким іменем-трансформером є слово «ГРАЙ!»

З одного боку, це дієслово в наказовому відмінку, подібно до «читай», «співай», «стрибай», «кохай».

З другого боку, це іменник зі значенням «той, хто грає», «гравець» –  подібно до слів «водограй», «плай», «рай», «край», «небокрай». Грай – це ім’я козака з мультсеріалу «Козаки».

Отже, слово «ГРАЙ!» є ігровим лінгвістичним трансформером, який ідеально підходить для імені герба Сокіл-Лебідь. «Грай» – це синонім іменника «людина» (гравець), і водночас енергійна настанова – «Будь гравцем!», «Будь справжньою Людиною!».

Для використання в якості бренда Третього Гетьманату пишемо це слово великими літерами зі знаком оклику: ГРАЙ!

Якщо відкинути перший і останній знаки, які «не вимовляються» (придихове, тихе «г» і окличний «!»), то отримаємо слово РАЙ – термін, який позначає стан гри або місце, де відбувається гра. На гербі ГРАЙ! це слово приховане у формі RIЯ (РАІ) і легко прочитується.     

РАЙ - це серцевина слова УкРАЇна, його найдзвінкіший склад. 

Найголовніша функція символіки – точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.
Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки: 
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).

Це все у нас вже є:

1. Ім’я: ГРАЙ!
2. Форма:

 
3. Зміст: Ігрове самовдосконалення і боголюдська самореалізація (Сокіл Святого духа радісно взаємодіє з Лебедем шляхетної людини).     

Клич герба: «РАдіймо!» Коли вітаємось цим словом і радіємо – ми славимо Творця. Ісус Хрестос, апостоли і аріохрестияни віталися словом «гайре!», що значить «радій!», «ярій!».  

Девіз герба: Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Окрім імені, герб ГРАЙ! має багато епітетів: Птах, Сокіл, Лебідь, Воля, Рай, Рух, Трійця, Трисуття, Триєдність, Трисвят, Творець, Творення, Паросток, Зростання, Плекання, Культура, Ключ, Життя, Розвиток, Гра, Брама та інші. Кожен епітет розкриває інший аспект герба ГРАЙ! 


А тепер, за звичаєм, переходимо до практики Українського консенсусу. Для цього проводимо опитування щодо висловленої пропозиції з трьома варіантами відповідей: «Підтримую», «Не заперечую», «Проти».

Нагадую правила:

1. Якщо «Підтримую», то треба написати будь-який коментар і бути готовим відповідати на запитання інших гравців для захисту своєї позиції.

2. Якщо «Не заперечую», то можна нічого не писати, адже гравець просто погоджується з тими, хто підтримує.

3. Якщо «Проти», то гравець має обґрунтувати своє рішення і бути готовим відповідати на запитання.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ГРАЙ!
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Кращий коментар

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Як і в попередньому опитуванні моя відповідь - не заперечую.

Припускаю, що коротший варіант вибраний паном Ігорем для чіткішого акцентування на процес гри.

ЗІ. Панове, прошу врахувати, що як-не-як, а 1) проект НО є, по суті, лідерським й пан Ігор Каганець є людиною, що роками шукала певні форми його втілення й створювала-збирала-систематизувала світоглядну основу для цього, 2) спільнота НО все ще не є громадою - колективною істотою. Не той рівень відповідальності, самовіддачі, однодумства...

Я розумію, що це питання часу й що кожен намагається поводити себе обережно, приміряється.. й це правильно. Кожен має повне право приймати рішення, яке за яке він повинен бути готовим померти...

А до повного консенсусу у нас ще не досить ні людей, ні технічне середовище ще не готове. Тож, це більше декларація на майбутнє, аніж поточна реальність. Адже ж всі пам'ятають, що у випадку принципової незгоди групи Гравців розділяються й кожен йде своєю дорогою.

Пан Ігор, розуміючи ці речі, небажаючи вносити деструктив у наше досить таки приємне й конструктивне середовище, просто наполегливо пропонує людям свій варіант. Як на мене - це 1) єдино-правильна поведінка у випадку якщо Гравець бере на себе повну відповідальність та не в змозі вжити заходи примусу. Це 'жест' - спосіб спілкування з Духом (за К. Кастанедою), 2) це хороший варіант, тож - приймімо його й рухаймося далі, а коли на НО буде досить людей, щоб обирати собі повних однодумців - кожен бажаючий (незгодний) створить собі окремий проект й творитиме свою реальність. Якщо ж ця незгода є принциповою вже зараз - вольному воля. Ніхто нікого не примушує силою.

ЗІІ. Це моє особисте бачення.

Comments

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

З усіх запропонованих варіантів тільки ГРАЙ! є ігровим трансформером.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Володимир Євдаков's picture
0
No votes yet

Повторно пропонувати голосування за ГРАЙ!...? В попередньому пості дискусія вивела 2 варіанти: ГРАЙ! та ВОЛЕГРАЙ ... Може практичніше робити рейтингове голосування? ... поки що проти ГРАЙ!

Володимир (Миролюб)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

В ході попередньої дискусії виплив аспект імені-трансформера. Це важливий додатковий аргумент на користь ГРАЙ!, тому робиться нове опитування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Володимир Самотий's picture
0
No votes yet

Назва ГРАЙ для мене це заклик до навчання, а це найприємніше заняття на Землі. Підтримую

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Мені подобається трансформер ГРАЙ (тут і РАЙ і РА), але ... голосувати "За" не поспішаю (та й досі не маю можливості натискати потрібні кнопки в інструменті).
Чомусь мені не подобається, що в назві відсутнє слово ВОЛЯ, яке кожен читає на знакові... Це важливо, щоб назва відповідала формі.

Quote:
Миро сказав:
Найголовніша функція символіки - точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.
Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки:
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація)
.

ВОЛЕГРАЙ - пропозиція Вадима Кононенка - має всі три кнопки вмикання у ПРАВильний еґрегор:
На знакові герба (форма) читається слово ВОЛЯ (це зміст_1 - і "воля", і "ВОЛЯ" ;) ), а щит герба (захист - один із атрибутів гри) символізує і заклик до гри (зміст_2 - ГРАЙ!), і саму гру, яка має найбільшу мету - побудову РАЮ - Я-й-це РАЙ-це! "Рай стоїть перед нами і ми можемо до нього дійти." (Діонісій (Ляхович), УГКЦ)".
ВОЛЕГРАЙ - грай вільно для досягнення Раю в середині себе!
На даний момент, я виявив сімох прибічників назви(імені) герба (але герба!) ВОЛЕГРАЙ:
Вадима Кононенко (ідея) - 3 Грудень, 2014 - 16:32
Володимир Миролюб
ЯрДана Східна (прихильність)
Анатолій Висота
Вакула Коваль
Анатолій Вебер
Арсен Дубовик
Знаю, що і Явсе Світ "за" Волю в назві герба
Зоріна Небокрай звертала увагу на подвійну назву - діє-слово (може ще когось пропустив?).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Воля (як духовна сила і як добровільність) є обов’язковою умовою гри, тому Волеграй є тавтологією.

Волеграй не є трансформером.

Арсен Дубовик wrote:
ВОЛЕГРАЙ - пропозиція Вадима Кононенка - має всі три кнопки вмикання у ПРАВильний еґрегор

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Погоджуюсь з цією думкою. Має бути або ВОЛЯ або ГРАЙ. Оскільки ГРАЙ набагато цікавіший варіант, проголосував за нього, хоча спочатку дуже сильно схилявся до варіанту ВОЛЯ.

Quote:
Воля (як духовна сила і як добровільність) є обов’язковою умовою гри, тому Волеграй є тавтологією. Волеграй не є трансформером.
Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Тоді у статті ще треба розшифрувати/пояснити, що є тими трьома кнопками у назві ГРАЙ!

Quote:
Миро сказав:
Найголовніша функція символіки - точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.
Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки:
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).

І про епітети не забути. А там побачимо. ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Пане Ігоре, терпляче чекаю відповіді на мої прохання ))
Для повноти картини мені не вистачає саме цих пазлів.
Уже хочу чітко проголосувати - так, не заперечую, чи проти.
Наперед дякую за розгорнуту відповідь.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

У статті все є: назва ГРАЙ, форма зображена, зміст - гра Сокола і Лебедя, епітети наведені. Чого Вам ще не вистачає?

Арсен Дубовик wrote:
Тоді у статті ще треба розшифрувати/пояснити, що є тими трьома кнопками у назві ГРАЙ!
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Миро сказав:
Найголовніша функція символіки - точно вмикати організацію в правильний егрегор, долучатися до правильної енергетики.
Для точного вмикання потрібно натиснути одразу на три кнопки:
1. Назва (ім’я).
2. Форма (зображення).
3. Зміст (інтерпретація).</blockquote>

І про епітети не забути. А там побачимо. ))

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Так я, власне, хотів би бачити це все в одній статті )). Із відповідними рубриками )). Всього лиш )). Хіба це важко? Не думав, що так...
От що! )) І пан Ігор це відчуває ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Наталка Артанія Кобза's picture
0
No votes yet

Підтримую. "Грай", "дерзай", "кохай" - життєлюбні дієслова. До того ж "грай" є половиною того, що було мною запропоновано:) Тому цю половину не можу не підтримати))

Sapienti sat.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

НЕ ЗАПЕРЕЧУЮ!

P.S. Можна було нічого не писати, але не хочу бути анонімним.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Тарнай Стрілець's picture
0
No votes yet

Підтримую ім*я ГРАЙ!. Стосовно ВОЛІ-яка ж ГРА без ВОЛІ? До того ж, слово ВОЛЯ й так чудово видно на гербі.

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Отже це третя СТЕЖКА (ігнор). В опитуванні-5 щодо назви Герба ГРАЙ ось такі результати: проголосувало 27=10+11+6 (проти). Переглядів 27, коментарів 88, коментаторів 22. Оскільки в опитуванні-5 КОНСЕНСУСУ не досягнуто, Брахман Вадим Кононенко запропонував новий варіант назви Герба: ВОЛЕГРАЙ. Це ще підтримали: Вебер, Арсен, Висота і Миролюб. Вибачте, якщо когось не помітив. Отже результати опитування-5 проігноровано і запропоноване нове опитування-6 з тим же варіантом: Герб ГРАЙ. Мабуть автор опитування надіється, що гравці втомляться і утвориться менш чисельна група в якій і буде досягнутий консенсус щодо назви ГЕРБ ГРАЙ. По суті підтримую оргументи друга Арсена.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Кожен гравець може провести опитування з будь-якого питання. Для цього тільки треба зробити публікацію і додати до неї опитування.

Вам подобається Волеграй? То вперед!

Анатолій Висота wrote:
Отже це третя СТЕЖКА (ігнор). В опитуванні-5 щодо назви Герба ГРАЙ ось такі результати: проголосувало 27=10+11+6 (проти). Переглядів 27, коментарів 88, коментаторів 22. Оскільки в опитуванні-5 КОНСЕНСУСУ не досягнуто, Брахман Вадим Кононенко запропонував новий варіант назви Герба: ВОЛЕГРАЙ. Це ще підтримали: Вебер, Арсен, Висота і Миролюб. Вибачте, якщо когось не помітив. Отже результати опитування-5 проігноровано і запропоноване нове опитування-6 з тим же варіантом: Герб ГРАЙ. Мабуть автор опитування надіється, що гравці втомляться і утвориться менш чисельна група в якій і буде досягнутий консенсус щодо назви ГЕРБ ГРАЙ. По суті підтримую оргументи друга Арсена.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Пане Миро, в цих опитуваннях щодо назви ГЕРБА для всіх нас найважливішим є пошук і досягнення КОНСЕНСУСУ. Чи не так? То був "герб-трансформер", а тепер вже "назва-трансформер". Я так розумію, що слово ТРАНСФОРМЕР означає об"єкт, який змінює свою форму, наприклад хмара, або кавалок глини в руках гончара.. Для зміни суті, змісту об"єкта, мабуть, існує інше слово-поняття. Поясніть, в чому ви саме вбачаєте зміну (у просторі і в часі) форми назви ГРАЙ?

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Трансформер - це об’єкт подвійного застосування, який легко змінює свою форму і функціональне призначення (сенс) шляхом рекомбінації незмінних елементів. Наприклад, візитка, яка перетворюється на ніж.

Хмара або глина не є трансформерами за визначенням.

Як правило, одна функція трансформера є очевидною, а друга - прихованою. Тому трансформер - це загадка, несподіванка, сюрприз.

Що коротша послідовність дій для переходу-перетворення від виконання однієї функції до іншої, то досконаліший трансформер.

Графічний символ ГРАЙ! є віртуальним (уявним) трансформером. Рекомбінація відбувається в уяві спостерігача, коли Сокіл перетворюється на Лебедя або навпаки.

Перетворення відбувається одномоментно. Зі зміною бачення форми змінюється бачення її сенсу.

Уявні трансформери - це інформаційні об’єкти, які несуть удвічі більше інформації в порівнянні з іншими об’єктами.

Анатолій Висота wrote:
Пане Миро, в цих опитуваннях щодо назви ГЕРБА для всіх нас найважливішим є пошук і досягнення КОНСЕНСУСУ. Чи не так? То був "герб-трансформер", а тепер вже "назва-трансформер". Я так розумію, що слово ТРАНСФОРМЕР означає об"єкт, який змінює свою форму, наприклад хмара, або кавалок глини в руках гончара.. Для зміни суті, змісту об"єкта, мабуть, існує інше слово-поняття. Поясніть, в чому ви саме вбачаєте зміну (у просторі і в часі) форми назви ГРАЙ?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Ви пишете: Кожен гравець може провести опитування з будь-якого питання. Для цього тільки треба зробити публікацію і додати до неї опитування.

Вам подобається Волеграй? То вперед! Не кожен. Я, наприклад, такої можливості не маю. В нас на сайті НО інвестори мають різну "вагу" й різні можливості. Я стою на тому, що наш ГЕРБ має досконалу форму і йому має відповідати така ж ДОСКОНАЛА назва. Я (плюс ще інші) й надалі вважаю словосполучення ГЕРБ ГРАЙ немилозвучним. В ньому вчувається не лише німецьке "Герр Райх", а й "гербарій" і навіть "гебрей". Ви ж вважаєте ГЕРБ ГРАЙ милозвучним. Маю пропозицію: хай нас проконсультує з цього питання поет Андрій Демиденко - він близенько живе в Києві. Або ще простіше: ми ж знаємо мовознавця Ірину Новиченко - вона теж живе в Києві. Хай і вона нам щось порадить стосовно милозвучності пропонованого вами словосполучення. Зараз проголосую проти.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Коли проконсультуєтесь - прошу написати про результати.

Анатолій Висота wrote:
Маю пропозицію: хай нас проконсультує з цього питання поет Андрій Демиденко - він близенько живе в Києві. Або ще простіше: ми ж знаємо мовознавця Ірину Новиченко - вона теж живе в Києві. Хай і вона нам щось порадить стосовно милозвучності пропонованого вами словосполучення. Зараз проголосую проти.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Ви також можете робити опитування, як і кожен інший гравець.

Анатолій Висота wrote:
Ви пишете: Я, наприклад, такої можливості не маю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Анатолій Висота wrote:
Я (плюс ще інші) й надалі вважаю словосполучення ГЕРБ ГРАЙ немилозвучним. В ньому вчувається не лише німецьке "Герр Райх", а й "гербарій" і навіть "гебрей".

Особисто я у назві ВОЛЕГРАЙ виразно чую німецьке ЯВОЛЬ РАЙХ (Jawohl Reich). ;)

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Володимир Самотий's picture
0
No votes yet

Друже Анатолій, чому Ви вважаєте, що у попередньому опитуванні назва ГРАЙ не пройшла. Результати були такі 78% підтримали 22% проти. А скільки треба для консенсусу?

cBіт Розумний's picture
0
No votes yet

Панове, а може вже досить? Я маю на увазі ми все одно до кінця не знаємо всіх обставин створення герба Володимира. Хай буде ГРАЙ. Зрештою, пізніше можна буде щось додати (змінити, відмінити). Є ж багато інших важливих речей. Було б дуже добре, якби на НО були новини не лише про внутрішню роботу (розробка програмного забезпечення, покращення сайту і т.і) а й новини про зовнішні успіхи методології ТГ (наприклад, кількість відвідувань НО, регіони відвідувачів, новини читацьких клубів (якщо вони працюють), створення партії ТГ, новини АРСА, одним словом, все те, що стосується фізичного просування ідеї Нової України. Щоб люди, які вперше потрапляють сюди, могли побачити, ще це не просто мрійництво, а й реальні дії. Наприклад, я колись пропонував зібрати гроші і відправити на фронт, нашим бійцям, пасіонаріям, "Арійський стандарт". Все дуже просто - потрібна людина, яка знає волонтерів, далі - збір коштів, закуп книжок, і т.і. Оце була б реальна справа. Хто візьметься? В мене, на жаль, нема знайомих волонтерів, живу в селі, без транспортного засобу. Але кошти на одну книгу обіцяю.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Статистику відвідування сайту можна побачити, клацнувши внизу сторінки (справа) на кнопку лічильника (вхід sd.org.ua, без пароля).

На етапі стартапа домінує внутрішня робота + пошуки прихильників.

Зовнішня робота - це просування інформації усіма доступними засобами, публікації у ЗМІ, видання книжок і поширення їх через бібліотеки (ті, які висловлюють зацікавлення), навчання Живому Слову. Це все робиться.

До речі, статтю Розгадано таємний сенс герба Української держави переглянуло 49 тисяч відвідувачів.

Інформаційна робота - це також робота, причому цілком конкретна. Вона потребує значних зусиль і часу.

Якщо хтось хоче вислати книги учасникам АТО або передати в бібліотеку, то може їх придбати на нашому Ярмарку.

Проте варто розуміти, що на фронті навряд чи хтось читатиме товсті книги. Але на відпочинку або на лікуванні - цілком можливо.

сВіт Розумний wrote:
Було б дуже добре, якби на НО були новини не лише про внутрішню роботу (розробка програмного забезпечення, покращення сайту і т.і) а й новини про зовнішні успіхи методології ТГ (наприклад, кількість відвідувань НО, регіони відвідувачів, новини читацьких клубів (якщо вони працюють), створення партії ТГ, новини АРСА, одним словом, все те, що стосується фізичного просування ідеї Нової України. Щоб люди, які вперше потрапляють сюди, могли побачити, ще це не просто мрійництво, а й реальні дії. Наприклад, я колись пропонував зібрати гроші і відправити на фронт, нашим бійцям, пасіонаріям, "Арійський стандарт". Все дуже просто - потрібна людина, яка знає волонтерів, далі - збір коштів, закуп книжок, і т.і. Оце була б реальна справа. Хто візьметься? В мене, на жаль, нема знайомих волонтерів, живу в селі, без транспортного засобу. Але кошти на одну книгу обіцяю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Друже Володимире, радіймо! Ви пишете: чому Ви вважаєте, що у попередньому опитуванні назва ГРАЙ не пройшла. Результати були такі 78% підтримали 22% проти. А скільки треба для консенсусу? Пояснюю. Умовою опитування було досягнення КОНСЕНСУСУ, тобто одностайності. Проти запропонованого варіанту назви ГЕРБ ГРАЙ висловилися 22%. Тому й було запропоноване нове опитування-6 (ігнор), щоб таки добитися консенсусу. Щодо іменникІв ГРАЙ або ЗНАЙ. Ім"я ГРАЙ, ЗНАЙ тут же перетворяться на ГРАЙКО, ЗНАЙКО. Таке властиво нам, українцям. Ви хочете, щоб українці називали наш ГЕРБ ЗНАЙКОМ? Щодо немилозвучності ГЕРБ ГРАЙ. Якщо вже так не подобається ГЕРБ ВОЛЕГРАЙ, то можна використати пропозицію Зоріни: ГЕРБ ВИГРАВАЙ.

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Друже Ігоре, ви пишете: З усіх запропонованих варіантів тільки ГРАЙ! є ігровим трансформером. Якщо розуміти під трансформером слова його дво-три-значність, то це не так. Я був запропонував варіант нагви ГЕРБА РАДІЙ. Це разом і дієслово у наказовій формі й ім"я.

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Не зовсім, адже наголоси на різних буквах: рАдій - надзвичайно отруйний радіоактивний елемент.

Анатолій Висота wrote:
Друже Ігоре, ви пишете: З усіх запропонованих варіантів тільки ГРАЙ! є ігровим трансформером. Якщо розуміти під трансформером слова його дво-три-значність, то це не так. Я був запропонував варіант нагви ГЕРБА РАДІЙ. Це разом і дієслово у наказовій формі й ім"я.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Як і в попередньому опитуванні моя відповідь - не заперечую.

Припускаю, що коротший варіант вибраний паном Ігорем для чіткішого акцентування на процес гри.

ЗІ. Панове, прошу врахувати, що як-не-як, а 1) проект НО є, по суті, лідерським й пан Ігор Каганець є людиною, що роками шукала певні форми його втілення й створювала-збирала-систематизувала світоглядну основу для цього, 2) спільнота НО все ще не є громадою - колективною істотою. Не той рівень відповідальності, самовіддачі, однодумства...

Я розумію, що це питання часу й що кожен намагається поводити себе обережно, приміряється.. й це правильно. Кожен має повне право приймати рішення, яке за яке він повинен бути готовим померти...

А до повного консенсусу у нас ще не досить ні людей, ні технічне середовище ще не готове. Тож, це більше декларація на майбутнє, аніж поточна реальність. Адже ж всі пам'ятають, що у випадку принципової незгоди групи Гравців розділяються й кожен йде своєю дорогою.

Пан Ігор, розуміючи ці речі, небажаючи вносити деструктив у наше досить таки приємне й конструктивне середовище, просто наполегливо пропонує людям свій варіант. Як на мене - це 1) єдино-правильна поведінка у випадку якщо Гравець бере на себе повну відповідальність та не в змозі вжити заходи примусу. Це 'жест' - спосіб спілкування з Духом (за К. Кастанедою), 2) це хороший варіант, тож - приймімо його й рухаймося далі, а коли на НО буде досить людей, щоб обирати собі повних однодумців - кожен бажаючий (незгодний) створить собі окремий проект й творитиме свою реальність. Якщо ж ця незгода є принциповою вже зараз - вольному воля. Ніхто нікого не примушує силою.

ЗІІ. Це моє особисте бачення.

Андрій Гончаренко's picture
0
No votes yet

Дав вашому коментарю трішки галів. Я тої самої думки. Завжди був прихильником "голосування ногами", приєднуєшся до того що тобі подобається, як не подобається йдеш геть (твориш своє). Є консенсус - деструктивність відсутня.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Дякую за розуміння й підтримку.

Ми усі різні й у кожного свій досвід і своє бачення, але з роками я дійшов висновку, що хто що б не робив і як би того не хотілося. але "кожному треба віддати належне".

Тоді світ навколо буде справедливим та гармонійним.

Хай Буде!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Бачення прийнятне, пане Вадиме ))
От тільки... це гра в гру? Приймай, те що каже засновник, бо інакше... "читай пункт перший"? )))
Якщо мені прийнятливі правила гри - я їх дотримуюсь, але граю і сам (як у футболі) і в цю гру за правилами гри. Навіть можу на одного форварда. Хай він тільки голи забиває. Хіба не це я демонструю?
Якщо у нашій грі є таке правило з двох відомих пунктів: "1.Начальник завжди правий. 2. Якщо начальник не правий, то... читай пункт перший.", то покажіть мені його, може я пропустив?...
Я підтримую основну стратегію організатора НО, але постійно "читати пункт перший"... не здається Вам аж занадто? Ми команда, чи підтанцовка?

Quote:
"Наполегливо пропонувати людям свій варіант"

- це ж така ж сама "іллюзія вибору" на виборах у Верховну раду. Скажіть, що це має бути тільки так і тоді люди "проголосують ногами": не сподобалося - пішов.
Якщо ж шукається консенсус, то "наполегливість" має чути інших. І, слава Богу, пан Ігор чує інших. Так що не приписуйте йому "фюрерізм", він цього не заслужив ;) ))).

П.С. От тільки отримаю те, що я просив про три кнопки одразу ж проголосую "за" ГРАЙ! )))

П.П.С. Чекаю!))

РаДіймо!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Пане Арсене, я висловився досить чітко та розлого, щоб люди зрозуміли мою думку, за мене домислювати (начальники, пункти...), прошу, не потрібно. :)

Консенсус - це палка з двох кінців.

Я ж, думаю, Ви розумієте, що консенсус це зовсім не та стратегія, де меншість нав'язує свою волю більшості. Як і не стратегія, де лідер нав'язувє волю усім іншим (інакше він тоді не лідер).

Пан Ігор, як бачу, шукає шляхи, щоб дійти згоди, проте, мені здалося, що інші учасники, які вперто голосують "проти", не розуміють, що голосування не може тривати вічно... Тому й звернувся до дописувачів, зважати на поточний стан на НО, ми разом створимо згодом всі необхідні системи прийняття рішення, але зараз крайнощі пошуку консенсусного рішення можуть бути деструктивними, тому варто проявити певну гнучкість.

Консенсус - це коли в результаті у групі настає одностайність, Навіть, за рахунок поділу групи. Звісно, у цьому ніхто не зацікавлений.. тому кожен повиннен мати відчуття міри (за й проти, відповідальність у прийнятті свого власного рішення).

Хай буде!

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Ми зараз тільки виробляємо механізми ухвалення рішень методом консенсусу. Це лише початок. Остаточні рішення щодо основ ТГ будемо ухвалювати після формування стандартних процедур корпоративної взаємодії.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зоріна Небокрай's picture
0
No votes yet

Вважаю, що шукаючи назву ми відкрили багато знань. Тому, хто є керівник НО і його треба пропускати вперед- є неправильною стратегією. Ми в процесі, саме поєднуючи все докупи, ми випадково знаходимо щось нове, кожний день все більше розуміємо.
Я, наприклад, зараз взнала, що шкіра людини є основним творцем, про це вже написано хіміками, все є. треба тільки поєднати

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Пані Зоріно, ми проводили, дійсно, продуктивні мозкові штурми. :) Мені хотілося б, щоб подібні речі на НО відбувалися й надалі. Але, можливо, для них варто підібрати іншу форму: не "консенсунсне голосування", а, наприклад, пошук найкращого варіанту, дорадче опитування... Й будемо пізнавати світ разом далі.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

О! Це вже буде інша справа, пане Вадиме :) Не потрібна ілюзія консенсусу там, де його бути не може. "Dum spiro, spero" (Поки дихаю, сподіваюсь), що поки що і скоро це стане можливо. бо ми притремося один до одного та й ринемо вперед!!

Вадим Кононенко wrote:
...не "консенсунсне голосування", а, наприклад, пошук найкращого варіанту, дорадче опитування... Й будемо пізнавати світ разом далі.

А поки що, хай цей мозковий штурм про назву знака герба ТГ назовемо зараз "дорадчим опитуванням" і гайда з назвою "ГРАЙ!"! Вперед!

П.С. І поки ще це голосування, голосую вже за ГРАЙ!, проти якого я й не був ;), просто хотів ясності для ТихХтоЙтимеЗаНами ;)

П.П.С. Пане Миро, Ви ж задовольните таку мою спрагу? ;)

РаДіймо в купі!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Якщо друг Ігор будь-що хоче, щоб надалі наш ГЕРБ називався ГРАЙ, то є такі шляхи: 1 - на ходу відмовитися від КОНСЕНСУСНОГО голосування і заявити, що в нас ДЕМОКРАТИЧНИЙ ЦЕНТРАЛІЗМ і ухвала прийматиметься за більшістю голосів. Для цього навіть не потрібно проводити опитування-7 (цього, мабуть, хоче Доброслав+); 2 - використати підказку Брахмана Вадима: оскільки НО є лідерським проектом Ігора Каганця, то треба беззастережно прийняти його пропозицію; 3 - подякувати учасникам всіх голосувань; виписати ВСІ варіанти назви ГЕРБА і запропонувати всім ще раз подумати над ними, щоб згодом провести остаточне КОНСЕНСУСНЕ голосування.

Вадим Кононенко's picture
0
No votes yet

Дякую за конструктивний підхід, пане Анатоліє. :)

Володимир Євдаков's picture
0
No votes yet

Підтримую пропозицію Анатолія, та пропоную ще 4-й варінт.

Приймаючи участь в дискусіях ще в одній спільноті (ГО НОВА КРАЇНА), я часто бачив проблеми вибору варіантів задля консенсусу... І в деяких випадках - консенсус був неможливий (занадто рівні та сильні були пропозиції)...

Тому, як на мене, було прийнято чудове рішення - замість вибору "аба-або" ввели принцип " і те і інше"...

Виходячи з цього - Гербу можна дати дві рівнозначні назви, що переможуть в простому рейтинговому голосуванні... Наприклад, ГЕРБ ГРАЙ! та ГЕРБ ВОЛЕГРАЙ вживатимутся за бажанням учасника спілноти на свій розсуд..

Володимир (Миролюб)

Миро Продум's picture
0
No votes yet

Основна назва має бути одна, інакше відбуватиметься розсіяння енергії. Епітетів (доповнюючих назв) може бути скільки завгодно: у нас їх уже більше 10.

Консенсус досягається або одностайною підтримкою, або формуванням альтернативних груп, які розпочинають змагальність.

Бажано спробувати цей варіант. Наприклад, пан Анатолій, як найактивніший прихильник Волеграя, міг би очолити альтернативний проект.

Володимир_Миколайович wrote:
Підтримую пропозицію Анатолія, та пропоную ще 4-й варінт.
Приймаючи участь в дискусіях ще в одній спільноті (ГО НОВА КРАЇНА), я часто бачив проблеми вибору варіантів задля консенсусу... І в деяких випадках - консенсус був неможливий (занадто рівні та сильні були пропозиції)...
Тому, як на мене, було прийнято чудове рішення - замість вибору "аба-або" ввели принцип " і те і інше"...
Виходячи з цього - Гербу можна дати дві рівнозначні назви, що переможуть в простому рейтинговому голосуванні... Наприклад, ГЕРБ ГРАЙ! та ГЕРБ ВОЛЕГРАЙ вживатимутся за бажанням учасника спілноти на свій розсуд..

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Ігор Каганець's picture
0
No votes yet

Додав про ім’я, форму і сенс. Хто ще не визначився - прошу визначатися. Це ще не затвердження герба, а тільки пошук консенсусу.

Кожен гравець може запропонувати альтернативу, організувати рейтингове голосування тощо. Для цього треба лише зробити блоговий запис і додати до нього опитування.

Прихильники Волеграя і Вигравая - вперед!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Я дочекався!!!!!! Ура!!!!

)))) Дякую, пане Ігоре. Я так розумію це Ви для мене і ТихХтоЙдеЗаНами постаралися? ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Доктор Смалець's picture
0
No votes yet

Підтримую і вношу рацпропозицію: кому подобається Грай, залишаються "гравцями", а пана Анатолія і пані Зоріну з їхніми прихильниками називаймо відповідно "волегравцями" і "вигравайцями" :-))

Ігор wrote:
...Кожен гравець може запропонувати альтернативу, організувати рейтингове голосування тощо. Для цього треба лише зробити блоговий запис і додати до нього опитування.
Прихильники Волеграя і Вигравая - вперед!
Петро Підкова's picture
0
No votes yet

Радіймо!
Цікаво, що дієслово "ГРАЙ!" особисто в мене викликає менше асоціацій з гербом, чим словотвір "ВОЛЕГРАЙ". Навіть грунтовні аргументи автора не спромоглись вмовити мої свідомість та підсвідомість сприйняти гасло "ГРАЙ!" за назву Герба. Тому серед двох ідей схиляюсь до "ВОЛЕГРАЙ".
Але ж ми ростемо, і можуть з'явитись й інші пропозиції.
Крім того, можливо будуть й інші версії трактування суті цього таємного знаку.
Для гри в віртуалі умовностей набагато менше.
Хай Буде!

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Варіант ВОЛЕГРАЙ висунув Брахман Вадим, а я його підтримав, як ще 5-6 інвесторів ТГ. Повторюю свою думку: Досконалій формі ГЕРБА має відповідати й досконала назва. Назва ГРАЙ не є досконалою, бо навіть словосполучення ГЕРБ ГРАЙ є немилозвучним. Досягти милозучності друг Ігор пропонує навіть відмовою від самого слова ГЕРБ: ЕМБЛЕМА ГРАЙ. Більшої досконалості можна досягти, використавши пропозицію посестри Зоріни: ГЕРБ ВИГРАВАЙ! Я підтримую як ВОЛЕГРАЙ, так і ВИГРАВАЙ!

Доброслав Велесовий's picture
0
No votes yet

Так Ви уже вмієте створювати опитування. Можете зробити статтю про ВОЛЕГРАЙ чи ВИГРАВАЙ і додати голосування. Тоді точно дізнаєтесь думку більшості користувачів НО.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Пане Арію, не провокуйте мене на боротьбу. Ми ж рухаємося в напрямі ПРОСТОРУ ВОЛІ! Нагадую, що мої пропозиції назви ГЕРБА були: РАДІЙ, ВОЛЯР і ТВОРИМИР. Можете пошукати в них якогось "яволя". З метою досягнення КОНСЕНСУСУ я ці пропозиції зняв. Ви ж можете провести самі АНТИОПИТУВАННЯ щодо пропозиції назви Брахмана Вадима ВОЛЕГРАЙ. Один негатив щодо уявної немилозвучності цієї назви ви вже якось висловили.

Аватар Арій's picture
0
No votes yet

Пане Анатолію, до чого тут провокація. Ви ж хотіли, щоб хтось (тільки не Ви) організував опитування щодо назви Волеграй, яку Ви згодні були підтримати, і, крім себе, ще нарахували 5-6 прихильників цієї назви. Ви вважали, що голосування виявить більшу кількість Ваших однодумців. Я Вам надав таку можливість.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Pages

  • Page
  • of 2
  • >