Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 47
  • Переглядів: 48

Топменеджмент державної "Укрнафти" щомісяця отримує зарплати в мільйони гривень

Категорія:

Новий директор "Укрнафти" та "Укртатнафти" Сергій Корецький щомісяця отримує зарплату у розмірі 3,2 млн гривень. І це – без урахування премії. Його заступниця Оксана Волинець – 1,1 млн грн на місяць. Ми не рахуємо чужі гроші, якщо ці гроші людина заробляє. Ми не маємо питань щодо зарплат, якщо це приватна компанія. Але ці персонажі отримують зарплатню з державного бюджету, який наповнюється платниками податків.

Юрист Михайло Шнайдер у своєму дописі на Facebook висловив здивування, що робота в тилу оцінюється в десятки разів дорожче за смертельний ризик на передовий.

Він написав: "Новий директор "Укрнафти" та "Укртатнафти" Сергій Корецький щомісяця отримує зарплатню у розмірі... 3 200 000 Гривень. Повторю ще раз – ТРИ МІЛЬЙОНИ ДВІСТІ ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ НА МІСЯЦЬ. І це – під час війни. І це – у 32 РАЗИ більше, ніж наші герої на самому передку. І це ще без премії, яку йому обов'язково видадуть за підсумками року. Ну а саме цікаве полягає у тому, що ще минулої осені, коли "Укрнафту" забрали у Коломойського та передали Мінобороні, вся мережа була завалена компліментами цьому персонажу. Якій він сучасний та прогресивний. Як вправно він вміє керувати. А по факту:

Корецький – 3 мільйони 200 тисяч гривень на місяць + премія.
Заступник Корецького Юрій Ткачук – 700 000 + 50% річної премії = 1 000 000 гривень на місяць.
Заступник Оксана Волинець – 1 100 000 гривень на місяць.
Заступник Олена Артазей – 800 000 гривень на місяць.

Нормальні такі зарплати, прогресивні та сучасні. Як раз доречні під час війни".

Тимчасовий керівник Корецький запланував на адміністративні витрати 2 млрд 456 млн грн. Це на 507 млн більше, ніж було у 2022 році. Зокрема, на ремонти будівель у 2023 виділять 280 мільйонів. На ремонти обладнання – 228 мільйонів. А тільки на управління «Укрнафтою» – 2,5 мільярда, пише Яна Матвійчук на Телеграм-каналі "Бізнес Арена".

Сергій Корецький
Сергій Корецький

Корецький заробляє майже 45 000 доларів на місяць в «Укрнафті» і стільки ж – в «Укртатнафті». Інші «топи» отримують від 10 000 до 19 000 доларів на місяць.

Майже третину всіх інвестицій у 2023 році – 2,5 мільярда гривень – витратять на «покращення» автозаправок, і то лише 30 із 450. А от на підтримку критичної інфраструктури, капітальні ремонти, спецтехніку, в тому числі й пожежну – майже вдвічі менше.

Звідси слідує, що «Укрнафта» вкладається не у відновлення єдиного переробного заводу, не в поставки для армії, не в енергетичну незалежність. А лише у три десятки АЗС і зарплати.

Але фінальне «так» фінансовому плану ще має сказати Кабмін. Та потрібно розуміти, якщо не буде пального – армія просто зупиниться.

Тимчасовий керівник Корецький запланував на адміністративні витрати 2 млрд 456 млн грн. Це на 507 млн більше за факт 2022 року. Порівняйте – на ремонти будівель у 2023 виділять 280 мільйонів. На ремонти обладнання – 228 мільйонів. А тільки на управління Укрнафтою – 2,5 мільярди!

 

Наші інтереси: 

Стежимо за паразитами в державному секторі, не дозволимо "освоювати" державні кошти бездумно або продумано, щоб більше до рук прилипло. Чому чиновники виписують собі такі зарплати з держбюджету, який наповнюють платники податків та бізнес, що віддає зараз державі останнє? Чому місце у владі гарантує чиновницькій братії й надалі багатіти?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схожий на корпоративного психопата. Припускаю, що ділиться з кимось на горі в ОП. Хтось же йому це дозволив.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схожий на корпоративного психопата. Припускаю, що ділиться з кимось на горі в ОП. Хтось же йому це дозволив.

Все, що робиться з власної волі, – добро!