Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

На одне відрядження чиновник Укренерго витратив близько 1 млн гривень

Світ:

Державна компанія НЕК Укренерго, не соромлячись, витрачає шалені кошти на відрядження “експертів” за кордон. Високопосадовці жодним чином не асоціюють своє  життя з життям країни, що воює, продовжуючи жити так, ніби в країні немає ані війни, ані 30 відсоткового падіння економіки, організовуючи для себе тривалі дорогі закордонні відрядження.

Про це у своєму блозі на Кореспонденті пише оглядачка Світлана Кушнір і наводить приклад експерта з інтеграції в ENTSO-Е офісу з питань взаємодії з центральними органами влади НЕК Укренерго Вадима Павловича Гламаздіна. 

Він з 10 вересня по 3 жовтня 2022 року (більше 3-х тижнів) побував у Польщі, Бельгії та США. А кошторис витрат на його перебування у Варшаві, Брюсселі та Вашингтоні, який йому затвердило керівництво державної компанії, склав 981 тис. грн.

Проживав Гламаздін тільки в розкішних п’ятизіркових готелях. Наприклад, вартість його проживання у готелі м. Варшава склала 49,7 тис. грн. на добу. У Вашингтоні пан Гламаздін витрачав на кімнату у готелі 41 тис. грн. на добу.

Переліт поважного експерта відбувався бізнес-класом і коштував державі 232,5 тис. грн. На трансфер (таксі, оренду автомобіля) їм було витрачено 79 тис. грн, а на добові – 36 тис. грн.

Головна мета цього відрядження – проведення переговорів щодо експорту української електроенергії до країн Європи. Але два з трьох тижнів поїздки пан Гламаздін провів у Вашингтоні. Вочевидь через іншу причину, адже посадовці США не мають стосунку до експорту електроенергії з України до країн Європи.

Треба пам’ятати, що всі видатки Укренерго, у тому числі на подібні відрядження, оплачуємо ми з вами – споживачі електроенергії – громадяни та підприємства. Вони знаходяться в тарифі за передачу електроенергії, який є складовою частиною тарифу за оплату світла.

Днями НЕК Укренерго звернулось до Регулятора (НКРЕКП) з проханням збільшити на 100% тариф за передачу електроенергії. Мабуть, на закордонні поїздки грошей не вистачає.

Я не знаю, якого прогресу в переговорах досяг пан Гламаздін і як це вплине на подальший експорт української електроенергії (мабуть, ніяк, бо експорт наразі зупинений і у найближчі місяці не відкриється), але знаю точно, що жоден набагато вищий за рангом та впливом європейський чиновник ніколи не дозволить собі такі розкішні поїздки. А фінансування подібних витрат коштом підприємства, яким володіє держава, одразу б стало предметом розслідування правоохоронних органів і призвело б до відставки керівництва, яке погодило таке марнотратство, зауважила Світлана Кушнір у своєму дописі..

Наші інтереси: 

Ще один приклад того, що державні підприємства не звикли рахувати гроші державного бюджету. Як і до війни, безліч непотрібних чиновників сидять на зарплаті, продовжують отримувати усі "плюшки" попри те, що виміряти їхню ефективність ніхто не хоче. Приватний бізнес усе рахує, у тому числі й доцільність своїх експертів їздити по "відрядженнях". 1. Потрібно кардинально скоротити армію чиновників. 2. Потрібно кардинально скоротити кількість державних підприємств.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
4.666665
Середнє: 4.7 (3 голосів)

Ще один кандидат до списку корпоративних психопатів. Вочевидь, ця інтелектуальна істота не відчуває контексту війни, не має сорому та не боїться відповідальності. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
4.666665
Середнє: 4.7 (3 голосів)

Ще один кандидат до списку корпоративних психопатів. Вочевидь, ця інтелектуальна істота не відчуває контексту війни, не має сорому та не боїться відповідальності. 

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Скоротити армію державних підприємств, але й приватних спрямовувати-заохочувати на підтримку України. 

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Бор Крутивус.
0
Ще не підтримано

Всі ресурси на території України та інфраструктура є власністю українського народу.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Річ, мабуть, не так у секторі (державний чи приватний), як у світогляді цілої нації. У Вільній Українській Державі, з її світоглядом, релігією, філософією… економікою…, такого питання не буде. Творитимемо нове і щасливе для всіх і для кожного  https://www.ar25.org/article/postindustrialna-ekonomika-bez-reyestraciy-i-podatkiv.html

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

На фото очевидно: ні разу не схожий на українця