Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Оборонні підприємства Росії та Китаю продовжують співпрацю – CNN

Категорія:

Протягом останнього року китайські державні оборонні фірми підтримували торгові відносини з російськими оборонними компаніями, які потрапили під санкції. Записи з митниці, перевірені CNN, показують, що ключові компанії у величезних військово-промислових комплексах обох країн продовжують свої багаторічні відносини.

23031102.jpg

Китайські війська на церемонії відкриття спільних антитерористичних військових навчань «Мирна місія 2021», що відбулися в Росії у вересні 2021 року. Фото: Li Chun/China News Service/Getty Images

Про це йдеться у статті Сімон МакКарті (Simone McCarthy) на CNN.

Протягом 2022 року, принаймні до середини листопада, пекінський оборонний підрядник Poly Technologies відправив підтримуваній державою російській фірмі, на яку США наклали санкції, щонайменше дюжину поставок, включаючи деталі для гелікоптерів і радіообладнання «повітря-земля».

Довгостроковий торговий партнер Poly Technology – авіаційний завод в Улан-Уде, що є постачальником вертольотів військового класу – також продовжував надсилати запчастини та кілька вертольотів пекінській компанії минулого року.

Більшість деталей для гелікоптерів, що поставлялися до Росії, мали маркування для використання у гелікоптері Мі-171, який призначений для транспортних та пошуково-рятувальних операцій.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI), Китай почав імпорт цієї моделі з Росії більш як 10 років тому.

Три поставки від Poly Technologies були позначені як продукти для експлуатації або обслуговування російського Мі-171Ш, військово-транспортного гелікоптера, який може бути оснащений озброєнням і використовується в "операціях" Москви в Україні. При цьому немає доказів того, що будь-який з цих товарів безпосередньо підживлює війну Росії в Україні.

Військові експерти та експерти з безпеки кажуть, що запчастини, відправлені китайською фірмою до Росії, є досить базовим обладнанням для російських літаків і можуть бути частиною існуючих контрактів та стандартних ділових відносин між компаніями.

Але торішня торгівля підкреслює міцні зв’язки між Росією та Китаєм – їхні відносини зміцнилися за останнє десятиліття, коли Путін і Сі Цзіньпін уклали свій стратегічний союз.

Експерти кажуть, що такі добре налагоджені мережі можуть бути використані, якщо Пекін надасть пряму смертоносну допомогу військовим зусиллям Кремля.

Останніми тижнями західні лідери попередили, що Китай розглядає такий крок. Пекін це заперечує і повторює, що захищає «нормальну» торгівлю з Росією та відкидає те, що називає «односторонніми» санкціями проти Москви.

    

Наші інтереси: 

Розуміємо, що таке Китай, як він говорить одне, а робить інше. Усвідомлюємо небезпеку Китаю. Про Китай як загрозу ми постійно писали протягом останніх років, наприклад, у 2019 році – про те, як Росія і Китай виходять на новий рівень військового партнерства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи