Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Високопосадовці Укрпатенту вкрали 250 млн грн під виглядом закупівлі бронежилетів для військових

Для привласнення грошей залучили благодійну організацію, яка підготувала підроблені документи про потребу в закупівлі бронежилетів для Збройних Сил України. Після того як гроші вивели, директор Укрпатенту виїхав за кордон.

З рахунків державного підприємства "Укрпатент" після початку повномасштабної війни вивели 250 млн грн, повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідство встановило, що їх перерахували на волонтерські рахунки нібито для закупівлі бронежилетів для військових, але потім вивели в готівку й привласнили.

Головний підозрюваний – керівник державного підприємства. Він міг організувати схему за допомогою головної бухгалтерки та виконувачки обов'язків державного секретаря Міністерства економіки. Як йому це вдалося в умовах воєнного стану, зараз перевіряється.

Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" (Укрпатент) займається експертизою та державною реєстрацією промислових зразків, географічних покажчиків, винаходів, торговельних марок тощо.

На сайті Укрпатенту повідомляється, що зараз його в статусі виконувача обов'язків очолює Олександр Опанасенко, перший заступник генерального директора. До серпня керівником компанії був Андрій Кудін.

Наші інтереси: 

Грабіж України та розкрадання державних коштів потрібно ретельно розслідувати. На наших очах відбувається війна з внутрішнім ворогом, який попри війну продовжує свою чорну справу. Державні підприємства потрібно ліквідувати, бо в них – розсадник корупції та зловживань державними коштами. Нагадаю, під час війни державна компанія НЕК Укренерго, не соромлячись, витрачає шалені кошти на відрядження “експертів” за кордон.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цей колишній директор Укрпатенту сподівається, що його не знайдуть. Яка наївність.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Цей колишній директор Укрпатенту сподівається, що його не знайдуть. Яка наївність.

Все, що робиться з власної волі, – добро!