Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 12

Сім планет Царства божого – від дороговказу до технології (+аудіо)

Категорія:

Сім блаженств Нагірної проповіді – це дороговказ розвитку від людини до боголюдини. Нам необхідно реконструювати кожен його пункт і практично випробувати як індивідуально, так і колективно. У такий спосіб ми здобудемо технологію, тобто чітку послідовність дій, яка гарантовано веде до поставленої мети.

221010povitryanikuli-1.jpg

Вгору просування – без краплі вагання!
Вгору просування – без краплі вагання!

Аудіоверсія:

Дивитися на Ютубі

Попередні статті:

Як ми вже з’ясували, Нагірна проповідь – це оглядова лекція щодо структури та змісту навчального курсу, який учні проходитимуть протягом року. Ця лекція була прочитана Ісусом Хрестом у квітні 30-го року. Вона починається з найголовнішого, а саме з опису «семи блаженств», які позначають сім кроків розвитку від людини до боголюдини. Для позначення рівня боголюдини в Євангелії застосовуються терміни «хрестос» і «син Божий». Отже:

  1. Щасливі скромні, бо їхнє Царство боже.
  2. Щасливі приязні, бо вони успадкують землю.
  3. Щасливі засмучені, бо вони отримають допомогу.
  4. Щасливі голодні та спраглі праведності, бо вони наситяться.
  5. Щасливі милосердні, бо вони зазнають милосердя.
  6. Щасливі чисті серцем, бо вони побачать бога.
  7. Щасливі миротворці, бо вони синами Божими стануть.
Радійте й веселіться, бо нагорода ваша велика.

Вочевидь, ці сім кроків являють собою «мнемотехнічний каркас» – схему для запам’ятовування. Кожний пункт цієї схеми передбачає докладне розгортання та пояснення, що й було зроблено Ісусом протягом навчального курсу.

Послідовність кроків до мети, без прив’язання до календарної дати, заведено позначати терміном «дороговказ». «Сім блаженств» – це дороговказ розвитку від людини до боголюдини.

Для того, що пройти шлях, намічений цим дороговказом, нам необхідно реконструювати кожен його пункт і практично випробувати як індивідуально, так і колективно. У такий спосіб ми здобудемо технологію, тобто чітку послідовність дій, яка гарантовано веде до поставленої мети.

Такий підхід цілком відповідає Арійській традиції, основаній на вищих знаннях, тобто правді (слово «правда» – від «паравіда» – буквально означає «вищі знання»). Врешті-решт, аріянство – це релігія знань, орієнтована на формування релігійних технологій. Свого часу голова Антіохійської богословської школи святий Феодор Мопсуетський (350–428) наголошував, що правильне пізнання і точна реалізація вчення Ісуса Хреста так само гарантує людині Царство боже, як правильне використання знань фізики гарантує передбачувані наслідки.

Отже, найближчим нашим завданням є перетворення євангельського дороговказу на сучасну релігійну технологію.

Існує точна відповідність між рівнем розвитку людини і простором подій, в якому вона перебуває. Рух від людини до боголюдини супроводжується її піднесенням від «світу» («земних планет») до Царства божого («вищих планет»), в сучасних термінах – від Простору боротьби до Простору волі. Боголюдиною можна стати лише тоді, коли досягнеш «найвищої планети», тобто найвищого плану буття – найвищої площини подій Простору волі.

Піднесення у Царство боже відбувається поступово – крок за кроком, «від планети до планети». Ісус багаторазово звертав увагу на цю поступовість у вирощуванні в собі Царства божого: (цитата) «Царство Боже схоже на закваску, яку бере жінка і кладе до трьох мірок борошна, аж поки все скисне». «Із Царством божим подібно до того, як із чоловіком, що кидає насіння в землю: чи спить він, чи встає, чи то вночі, чи вдень, насіння те кільчиться й росте. А як – він сам не знає. Сама від себе земля плід приносить: спершу стебельце, потім колос, а потім повну в колосі пшеницю».

Як бачимо, вирощування в собі Царства божого є природним процесом – і це значно полегшує справу. З усім тим людині треба докласти цілеспрямованих зусиль для того, щоб активувати «закваску» – посіяти «зерно», а далі дбайливо плекати його зростання. Відтак (цитата) «Царство боже здобувається зусиллями; і ті, що докладають зусиль, схоплюють його».

Тобто доведеться добряче постаратися, а проте ці старання з надлишком будуть винагороджені щастям, або ж блаженством. Що вища планета, то більше щастя. Складниками цього щастя є щораз ліпші здоров’я, добробут, друзі, діти, цікаві справи, чудесні зцілення, здійснення мрій.

З кожним кроком – «від планети до планети» – перед нами відкриватимуться нові обрії. Згідно з дороговказом Ісуса Хреста, першою – початковою – планетою Царства божого є планета під назвою «Скромність». Освоївшись на ній, ми почнемо дослідження наступної планети, яка називається «Приязність» і так далі.

Отже, Щасливі скромні, бо їхнє Царство боже. Про те, що таке скромність, як виробити цю чесноту та отримати від неї відповідну частку щастя, ми поговоримо в наступній статті.

Продовження: Планета «Скромність» та її чесноти – перший рівень Царства божого.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Творимо аріянські технології Золотої ери.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

З нетерпінням чекаю нової статті!

Захоплююче і надихаюче, дякую Ігоре!

 

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

З нетерпінням чекаю нової статті!

Захоплююче і надихаюче, дякую Ігоре!

 

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Можна також слухати на Ютубі https://www.youtube.com/watch?v=qG8QW71dAEY

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Високі технології зі сторони виглядають як магія, а справжня магія виглядає як високі технології! Осягнення вищих знань – паравіди (правди) – дасть змогу людям на практиці застосувати євангельский дороговказ як сучасну релігійну технологію. Як і в любій важливій справі – на шляху до опанування Царства божого (Простору волі), не потрібно поспішати. Все має відбуватися поступово, крок за кроком, ніби підіймаючись сходами на найвищий поверх або навчаючись у школі клас за класом. Важливими складовими, які дозволять досягнути мети, стануть дисциплінованість, прагнення до розвитку, стабільність, вміння працювати на спільний результат, відповідальність та інші шляхетні риси. Опанування Царства божого починається із Планети скромність, це стартова сходинка, яка дозволяє зробити перший крок на шляху боголюдської трансформації.

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

"Складниками цього щастя є щораз ліпші здоров’я, добробут, друзі, діти, цікаві справи, чудесні зцілення, здійснення мрій".
До цих блаженств більшість людей не відчувають ніяких емоцій, відчуттів, а оцінюють їх через матеріальні плюси чи мінуси: за кошти, або напрямо, або опосередковано. Як їм пояснити, що таке блаженства, яких в житті вони ніколи не відчували? Хіба що чули розмови людей, що побували у кліничній смерті, але і вони не могли виразно довести до інших, саме що вони відчували. Навіть якщо і скажуть про невимовне блаженство, то інші це віднесуть до попівських забобонів. Інша справа - емоції від їжі, алкоголю, наркотиків, в кращому випадку, - кохання. Так, іноді відчувають брак тих блаженст, але знову-таки думають матеріалістично.

Все починається з Любові.