Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 8
  • Переглядів: 8

Організації, які надавали гарантії безпеки захисникам Маріуполя, мають понести відповідальність

Категорія:

Українські військовополонені були захищені Женевською конвенцією, вони склали зброю та отримали гарантії. Але зміст цих гарантій ми не знаємо. Тому це відповідальність ООН і Червоного Хреста.

22080201.png

Ольга Айвазовська

"Наша злість мала б бути направлена на створення трибуналу з питань агресії, де факт того, що у нас відбувається збройна агресія, має бути встановлений в юридичний спосіб", – сказала Ольга Айвазовська, голова правління Громадянської мережі «Опора», експертка з виборчого законодавства та політичних процесів.

Вона нагадала, що в міжнародному праві нема поняття "держава-терорист", а тільки "держава-спонсор тероризму".

На порядку денному в Конгресі США стоїть питання визнання геноцидом війни РФ в Україні, серйозний злочин, правдивість якого не можна спростувати.

Айвазовська вважає, що Україна повинна переконати наших західних партнерів заснувати трибунал з питань агресії. Тобто перейти від заяв до конкретних справ.

Вбивство українських військовополонених в Оленівці було сплановане, виходячи із попередніх заяв як речників Кремля, так і кремлівських пропагандистів. РФ була зацікавлена у цьому показовому масовому вбивстві.

Коли азовцям був даний наказ здатися російському агресору, президент Зеленський сказав, що ООН і Червоний Хрест виступають гарантами. Які гарантії вони давали, досі залишається таємницею.

Ольга Айвазовська пояснила, що зміст протоколів домовленостей невідомий, тому що це – загальноприйнята практика. Але якщо відбувається зрив домовленостей, то організації, які давали гарантії, мають оприлюднити цю інформацію. Якщо таких гарантій не було, тоді виникає запитання, чому наші військові вийшли з Азовсталі. Вони мали вибір залишитися на Азовсталі й загинути там. Але якщо був наказ виходу, мали бути якість гарантії.

ООН і Червоний Хрест отримують мільярдні бюджети на своє існування від країн світу, які їх фінансують. Тож вони мають робити справи, заради яких були створені, і виправдовувати своє існування певною ефективністю.

Коли розгорталася трагедія з Маріуполем, ми не бачили роботу цих організацій. Ми не бачили їхньої присутності, коли трагедія набула страшних масштабів. Але вони були частиною переговорного процесу щодо виходу з Азовсталі.

Сьогодні, коли домовленості зірвані, бо люди вже загинули, вони мають публічно оголосити або доповісти, хто призвів до цього зриву. Чи росіяни зірвали домовленості тому, що зміст цих домовленостей не підкріплювався серйозними гарантіями цих міжнародних структур?

Україна має вимагати звітності Червоного Хреста та ООН. Тому, що ми не розуміємо досі, на чому зійшлися Україна та РФ в переговорах і у чому суть гарантій.

Наші інтереси: 

Дуже важливі запитання, відповіді на які потрібно вимагати від ООН та Червоного Хреста.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

"Коли азовцям був даний наказ здатися російському агресору, президент Зеленський сказав, що ООН і Червоний Хрест виступають гарантами." - це лише слова Зе. Невже Ви вірите всьому, що каже Зе? Організація всього-навсього брали участь у перемовинах. Але це не означає, що вони обовязково підписували будь-які угоди.

Коментарі

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

"Коли азовцям був даний наказ здатися російському агресору, президент Зеленський сказав, що ООН і Червоний Хрест виступають гарантами." - це лише слова Зе. Невже Ви вірите всьому, що каже Зе? Організація всього-навсього брали участь у перемовинах. Але це не означає, що вони обовязково підписували будь-які угоди.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Ці організації не виконують своїх функцій! Маючи мільярдні бюджети на своє утримання, ЩО вони зробили за всі ці 5 місяців війни? Що вони зробили для Бучі, Маріуполя, для евакуації? Їздили до Москви на поклон. Палець об палець не ударили, щоб унеможливити ганебне вбивство наших військовополонених! А Ви, пане Крутивус, пишете: "Організація всього-навсього брали участь у перемовинах. Але це не означає, що вони обовязково підписували будь-які угоди". Всього-навсього (використовуючи Вашу лексику) вони виступили гарантами. Це їхня функція під час війни, особливо, це стосується Червоного Хреста!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

1) Організації виконуть там свої функції, де їх визнають та допаскають. Московити - нелюди, вони не визнають жодних світових правил гри. Тому у відносинах з ними не може бути ніяких правил.
2) Статус гаранта передбачає чітку угоду, де записано визнання такого статусу двома сторонами конфлікту. Такої угоди не було. Хто повівся на якісь усні обіцянки без письмових угод або дурень, або зрадник!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

"Всього-навсього" президент Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) Петер Маурер 23 березня прибув до Москви обговорювати з країною-агресором питання гуманітарного характеру.

"Всього-навсього" Червоний Хрест не виконує свій мандат і працює на Москву.

А ООН виродилося взагалі. Невідомо, чим займається ця так звана організація (насправді, кодло бюрократів, які імітують якусь діяльність, використовуючи гроші, що платять країни-члени ООН на утримання цієї інституції!)