Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Дмитро Кулеба: називайте звірства росіян в Україні тим, чим вони є – геноцидом

Категорія:

У виданні «The HILL», цільовою аудиторією якого є американський політичний істеблішмент, опубліковано статтю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, в який він закликає американців називати дії росіян в Україні геноцидом.

20220801kuleba.jpg

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Photo: Alex Brandon

На мій погляд, це важлива подія. «The HILL» означає «Пагорб». Мається на увазі Капітолійський пагорб, на якому розташована будівля американського Конгресу. І це незалежне видання, яке показує точки зору обох партій, спрямовано саме на американський політичний істеблішмент. Його читають сенатори й депутати Палати Представників. Теми, які порушує це видання – своєрідний індикатор, що саме на поточний момент цікавить політично активних американців.

Пан Дмитро у статті підкреслює, що нинішня війна Росії проти України – це не просто загарбницька війна, а кампанія геноциду, спрямована на знищення українців як національної групи. Російські державні ЗМІ та офіційні особи розпалювали ненависть до українців задовго до того, як нинішнє повномасштабне вторгнення почалося 24 лютого. Підбурювання призвело до геноциду в ході російської агресії, яка триває. Масові жорстокі злочини проти мирного населення в окупованих містах під Києвом та інших місцях були не просто воєнними злочинами, а свідомим і жорстоким вбивством українців за те, що вони були українцями.

Після жахіть, учинених російськими військовими в Бучі та інших окупованих населених пунктах, путін нагородив саме ті військові частини, які вчинили ті жахливі звірства. Тим самим даючи знак іншим військовим частинам: що саме він хоче від них на території України.

Ще до початку повномасштабного вторгнення в Росії намагалися розкрутити тему нібито «геноциду російськомовного населення». Проте Міжнародний суд ООН став на бік України, заявивши, що немає жодних доказів, які підтверджують заяви Росії про «геноцид російськомовних». Натомість зараз ми бачимо справжній геноцид, коли російські нелюди вбивають мирне населення, знищують цивільну інфраструктуру, знущаються з полонених і відкидають будь-які норми міжнародного права.

Згадуючи історію Дмитро Кулеба зауважив, що ми в Україні добре знаємо, що таке геноцид, тому що ми не вперше бачимо це. Геноцид є частиною колективної пам’яті України, болем, який тисячі українських родин передають із вуст в уста від покоління до покоління.

А також Дмитро Кулеба подякував американським політикам з обох партій, які порушують тему визнання Росії державою – спонсором тероризму.

Ми не можемо і не забудемо те, що зараз відбувається. Це наш обов'язок не тільки перед жертвами, а й перед усіма майбутніми поколіннями. Усі винуватці цього геноциду мають бути притягнуті до відповідальності. Тільки тоді ми всі зможемо щиро вимовити священні слова «ніколи знову».

 

Наші інтереси: 

Треба називати речі своїми іменами. Ті жахіття, які росіяни творять в Україні, спрямовані на знищення української нації. Це і є геноцид. І має називатися геноцидом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Визначення «Росія - спонсор тероризму» слід виправити визначенням «Росія - держава-терорист», чим вона є. Спонсором, вона - в додатку!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Визначення «Росія - спонсор тероризму» слід виправити визначенням «Росія - держава-терорист», чим вона є. Спонсором, вона - в додатку!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !