Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ми не зможемо жити як раніше. Або економіка воєнного часу, або економіка кризи

Держава живе з розмахом, який давно не може собі дозволити. Але ж і орієнтується вона на суспільство, значна частина якого вже воліла б війни не помічати. Бо війна війною, але всі хочуть оклади в повному обсязі, а до них надбавки та премії. Друк грошей усіляко вітається, а не лякає уряд.

Урядовці та офіс президента захопилися планами відновлення і вперто не помічають дійсності. Проблеми у державних фінансах ростуть, як сніжна грудка, а жодних рішень, окрім надрукувати ще грошей, так і не знайшлося. Уряд зволікає із переходом до економіки воєнного часу, бо це безумовно потребуватиме непопулярних, а часом і жорстких рішень, які точно не знайдуть підтримки в масах.

Про це у своїй статті на ZN.UA пише Юлія Самаєва. Вона б'є на сполох, що Нацбанк уже надрукував просто неймовірну кількість гривні і його хочуть офіційно благословити на подальшу емісію.

Вона пише, що взимку в Україні може вирувати криза, і обурюється, що в уряді навіть думати не хочуть про секвестр держбюджету, хоча потреба у ньому очевидна. Оптимізація держапарату, скорочення пільг і допомог або хоча б економія на мільйонних преміях – це табу для уряду.

Вона виступає за необхідність затягувати паски та заощаджувати, але при цьому, на її думку, слід підвищувати податки, зокрема, на імпорт, пальне, акцизи. Окрім видатків на оборону, серед пріоритетних видатків мають залишитися й «соціалка».

І знову ця соціалка як пріоритет! Навіть під час війни Україна ані кроку не може відійти від соціалістичної моделі:( Але ж соціальні стандарти є відображенням розвитку економіки. Спочатку економічне зростання – потім підвищення соціального рівня і надання державі більших соціальних функцій.

У воєнний час треба відпустити абсолютно всі обмеження.

Наші інтереси: 

Правильне питання про аудит державних витрат. Неправильне питання – підвищення податків, збереження соціалістичної економіки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи