Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 13

Берці – види взуття і вибір для користування

Берці – це практичне і функціональне взуття (черевики), де передбачена висока шнурівка. Ціль використання останньої – закрити частину гомілки, а також гомілкову кістку.

Завдяки берцям нога всередині черевика буде надійно зафіксована і ризик отримання вивиху знизиться до мінімуму.

Якщо порівнювати берці і звичайні черевики, то перші мають кращі експлуатаційні характеристики. При цьому вони являються абсолютно безпечними. Зазвичай такий вид взуття використовують в робітничих, військових спеціальностях. Але сьогодні вони користуються особливою популярністю серед поціновувачів стилю “мілітарі”, активного відпочинку, туризму. Тобто через деякий час берці стали більш універсальним взуттям і його можна побачити сьогодні як на чоловіках, так і на жінках.

Переваги взуття

Берці відрізняються від звичного взуття і мають свої особливості:

  • захищають гомілку і не дають їй травмуватись під час ходьби;
  • відрізняються відмінними амортизаційними характеристиками. Також вони стійкі незалежно від типу грунту, який знаходиться під ногами. Це все забезпечується завдяки міцній підошві, на якій зроблений чіпкий протектор;
  • виявляють стійкість до деформації (внутрішньої, зовнішньої);
  • мають швидкісну шнурівку. Це дуже зручно і надійно, оскільки замки часто ламаються.

Правильний вибір взуття

Коли потрібно підібрати берці, варто дуже уважно вивчити всі деталі. Головними моментами, на які потрібно звернути увагу, вважаються:

  • сезонність взуття. Це можуть бути літні, демісезонні або зимові берці. Кожний вид володіє своїми технічними характеристиками і можливостями;
  • підкладка. Тут все залежить безпосередньо від погоди і умов, в яких це взуття буде експлуатуватись;
  • мета придбання. Дехто з людей підбирає берці, щоб ходити до лісу по гриби, ягоди. Інші – для повсякденного життя. Для когось це комфортний варіант для рибалки або туризму. Ще інші люди використовують берці, як робоче взуття.

Сьогодні берці виготовляються з використанням практичного підходу і інноваційних технологій. Якщо це літня модель, то тут використовують екологічні матеріали (віскозу, льон), також доповнюють пару підкладкою з антибактеріальними властивостями. Для зимових, демісезонних варіантів підбирається мембранний матеріал, який відрізняється високою технологічністю. Завдяки ньому взуття не буде протікати і зможе виводити випари зсередини.

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи