Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Такер Карлсон: Чому технологічні гіганти підтримують демократів

Спецтема:

Фактично Такер звинувачує технологічних монополістів в тому, що вони проштовхують слабкого, зручного їм кандидата. І роблять це не зовсім коректними методами.

Популярний телеведучий Такер Карлсон (Tucker Carlson) роз’яснив у своїй передачі “Tucker Carlson Tonight”, чому технологічні монополісти проштовхують до влади Джо Байдена.

Під час з’їзду Демократичної партії було показано коротке привітання від колишньої депутатки Конгресу США Сюзан Молінарі (Susan Molinari), на яке звернув увагу Такер Карлсон.

В чому тут справа. Сюзан Молінарі  тричі обиралась до Конгресу від Республіканської партії, потім з 1997 року працювала журналісткою на телеканалі CBS News. З 2008 роки працювала у Вашингтоні  лобістом, в тому числі і на клієнтів з Росії. А у 2012-2018 роках вона була віце-президент Google з питань публічної політики. Сьогодні вона один з провідних лобістів Google у Вашингтоні.

Так що ж її відеопривітання робило на з’їзді демократів, серед рядових виборців котрих її мало хто знає і навряд чи звернув увагу на це відео? А це й не важливо, що її послання не помітили – це послання не до виборців, а до самої Демократичної партії.

Головний посил 30-секундного привітання Сюзан Молінарі до Демократичної партії: Силіконова долина на вашому боці. Ми допоможемо вам виграти.

А запросивши Сюзан до участі в з’їзді Демократична партія дає посил Силіконовій долині: Нас не треба боятись. Оберіть Джо Байдена і можете зберігати  своє монопольне становище і продовжувати контролювати життя в Америці.

«Силіконова долина робить усе можливе, щоб допомогти дуету Байден-Харріс отримати квиток до влади, і це лише початок», – сказав Такер – «Цього  року, наприклад, засновник LinkedIn Рейд Хоффман (Reid Hoffman) та інші мільярдери вкинули значну фінансову підтримку організації під назвою " Acronym ". Як повідомляється, "Acronym" створив фіктивні новинні сайти в хитких штатах, щоб зобразити демократів у позитивному світлі. Ой, так це ж саме така пропаганда, як вони стверджували, що Росія використовувала на останніх виборах!»

(Хиткі штати – штати, де підтримка республіканців і демократів приблизно однакова, і тому саме на них направлені основні сили виборчої кампанії).

Такер також нагадав про відео з засідання компанії Google, яке потрапило у мережу, де співзасновник компанії Сергій Брін (Sergey Brin) скаржиться на результати виборів 2016 року.

«На тій самій зустрічі Брін запропонував Google змінити свій алгоритм – саму основу свого пошукового бізнесу, щоб сприяти “покращенню якості управління та прийняття рішень”. Що це означає? Іншими словами, вони хочуть зруйнувати демократію, і всі в кімнаті точно знали, про що він говорить, і вони мусять працювати над цим», – зауважив Такер.

«Через два роки [в 2018 році] відео про це засідання компанії потрапило до мережі. Будь-яка інша компанія мала б за це соромитися. На камеру потрапив глава найпотужнішої корпорації Америки, який планує маніпулювати голосуванням на виборах. Але Google не збентежився. Вони не зупинились, їх ніхто не змусив зупинитися, тому вони продовжили».

Карлсон також нагадав про відео виконавчого директора Google Джен Геннаї (Jen Gennai), в якому вона говорить, що «ми всі засмутились у 2016 році. Знову ж таки, не лише ми -  засмутились люди, засмутились медіа, взагалі всі засмутились так, що ми раптом запитали себе: А що це сталося, і як ми можемо запобігти, щоб це не сталось знову?».

Карлсон зауважив,  що з моменту обрання Трампа Силіконова долина разом з іншими багатомільярдними компаніями намагаються захистити свої інтереси, підтримуючи Демократичну партію.

«Поки люди зайняті політикою ідентичності, поки вони борються навколо таких невирішуємих проблем, як раса і ґендер – ви маєте можливість відволікати їх скільки завгодно. Вам не треба говорити про те, що ви не платите податки, поки ви зайняті нападами на поліцейських та інших безпомічних членів робочого класу».

«Отже є причина, чому саме Камала Гарріс і Джо Байден є кандидатами від Демократичної партії. Це не тому, що виборці демократів їх так полюбили – вони їх не полюбили. А це тому, що вони поступливі. Джо Байден має проблеми з чітким формулюванням речень. Він не загрожує технологічним монополістам. Дійсно не загрожує – після 50 років роботи на корпорації».

Хто добре знає англійську – можете повністю подивитись цей виступ Такера Карлсона.

Нагадаю, що на «Народному Оглядачі» вже було кілька матеріалів, які роз’яснювали, чому це раптом транснаціональні компанії, технологічні монополісти підтримують лівацьку  соціалістичну програму сучасної Демократичної партії.

Бюрократія цих великих корпорацій подібна радянській номенклатурі – з таким самим положенням в суспільстві (або в корпорації) та подібною психологією. Тому вона легко знаходить порозуміння з соціалістичними тоталітарними режимами, типу сьогоднішнього Китаю. Великим корпораціям вигідно виводити виробництва до країн з тоталітарними режимами, а в самих США залишати масу людей без роботи, які сидять на мінімальному велфері і тому повністю залежні від держави. Саме такий контингент і є виборцями Демократичної партії, яка зараз сповідує ідеологію «узяти і поділити», загорнуту в красиву обкладинку «турботи про пригнічених».

Як влучно зауважив сенатор-республіканець Тед Круз: «Сьогоднішня Демократична партія – це партія мільярдерів Кремнієвої долини». Трохи підправимо поважного сенатора: це партія олігархічного капіталу, бюрократії ТНК та соціальних низів, залежних від державних подачок.

До речі, в цьому своєму виступі Такер Карлсон навів і приклади цензури з боку інтернет-монополістів. Що знову таки робить їх схожими на соціалістичні тоталітарні режими.

Більш докладно про це радимо прочитати статтю Картіса Елліса «Це не протистояння лівих і правих – це протистояння великих і маленьких».

Наші інтереси: 

На боці Дональда Трампа і республіканців – національний капітал, середній клас, працююча Америка. На боці Джо Байдена і демократичної партії – транснаціональний і олігархічний капітал, соціальні низи, паразитична Америка.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

корпорації - семітська облуда

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

корпорації - семітська облуда

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Розумна стаття, глибокий коментар!
Цивілізаційний перехід США і України відбувається одночасно, паралельно, але по-різному. Так і має бути в дуальній парі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!