Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Куди пішли гроші з держбюджету із "коронавірусного фонду". Мінфін оприлюднив звіт

Світ:

Розпорядники державного бюджету просто «зі стелі» беруть якісь цифри, чим більше тим краще для них, а потім шукають шляхи «освоєння» бюджету. Цей підхід не міняється роками, не зважаючи на зміни керівників уряду та міністрів фінансів. Бюрократично-номенклатурна система всіх перемагає. Будуть спроби роздерибанити "Ковідний фонд". За наступні 5 місяців можна «освоїти» ще ₴63 млрд!

Міністерство фінансів України оприлюднило звіт про використання бюджетних коштів для боротьби з коронавірусною хворобою. У державному бюджеті на ці цілі передбачено ₴64.7 млрд. Спочатку взагалі хотіли виділити майже ₴200 млрд! Станом на 1 серпня з держбюджету використано аж ₴1.7 млрд, пише фінансист Тарас Козак.

"Не маю сумнівів, що будуть спроби роздерибанити ковідний фонд. За наступні 5 місяців можна «освоїти» ще ₴63 млрд!!! Дуже ласий шматок! Уже лунають пропозиції збільшити фінансування поліції (щоб краще шукали порушників масочного режиму в парках?) чи підняти пенсійні виплати (тут все зрозуміло – незабаром місцеві вибори)", пише Тарас Козак і звертається до керівництва країни:

"Не треба освоювати бюджетні кошти, бо, мовляв, вони вже виділені! Насправді, цих коштів немає. А є дефіцит бюджету, під який ще потрібно буде знаходити джерела фінансування".

Раніше ми писали, що 4 серпня Кабмін виділив 48,4 млн гривень з "коронавірусного фонду" на оплату послуг радників, сплату судового збору, забезпечення роботи комп'ютерних систем й т.ін. при підготовці до приватизації ряду об'єктів так званої великої приватизації. На таку ж саму суму при цьому скоротив витрати фонду на виплату допомоги на дітей фізосіб-підприємців, які втратили роботу через карантин

Нагадаємо, на початку квітня про перерозподіл держбюджету для запобігання та боротьбу з наслідками поширення коронавірусу повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль і просив виділити 97 мільярдів.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що коронавірусну паніку можна використати для "пиляння" бюджету. Пильнувати за використанням бюджетних грошей.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи