Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фармацевтичне лобі не вгамовується: Instagram заблокує хештеги, через які поширюють дані про шкідливість вакцинації

Це рішення озвучили через добу після того, як сотні користувачів покритикували соціальну мережу за "неакуратне поводження з потенційно шкідливими публікаціями".

Про це пише Еспресо, посилаючись на Engadget. Це сталося через добу після того, як сотні користувачів покритикували соціальну мережу за "неакуратне поводження з потенційно шкідливими публікаціями".

Нова політика заборони стосуватиметься навіть тих хештегів, які можуть здатися нешкідливими, але насправді використовуються для поширення спростованих наукою тверджень.

Instagram раніше блокував хештеги, що містять неправдиву інформацію, наприклад, #vaccinescauseautism і #vaccinescauseaids. Тепер компанія також заблокує хештеги, які не обов'язково містять розвінчану наукою інформацію, але використовуються противниками вакцинації для поширення "завідомо неправдивих заяв".

Коли Instagram блокує хештег, це унеможливлює пошук контенту, який був ним відзначений. Спроба натиснути на заборонений хештег не дасть жодних результатів і він зникне з пошуку. Facebook також зробила аналогічні кроки з обмеження поширення дезінформації про вакцини.

У Instagram заявили, що вони шукають нові способи боротьби з фейк-новинами. Компанія вже показує спливаюче повідомлення, коли люди шукають хештеги, пов'язані з насиллям, і хоче ввести аналогічну систему, яка стосується публікацій про вакцини.

У Instagram розповіли, що цей процес все ще перебуває "на ранніх стадіях", оскільки вони продовжують розробляти свою політику щодо потенційно шкідливого контенту.

Наші інтереси: 

Всесвітнє зло об'єднується, а у нас лишається тільки власна голова, щоб думати, і воля, щоб чинити опір.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи