Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

8 речей, які в Україні кращі, ніж у Європі - економіст IMF Group Ukraine Михайло Кухар

Категорія:

Є багато речей, за якими Україна краща Європи, але 60% нашого населення не скоро навчиться в це вірити. Вони будуть плакати і плакати, ганьбити і ганьбити! Вони кажуть, що люблять Україну, – а насправді соромляться її і готові пройти крізь будь-які приниження аби жити в Європі.

Сьогодні, схоже, день цікавих цифр і фактів. Не безперечно, але цікаво…

1. З точки зору бізнес-клімату: Україна – найбільший незадекларований офшор на кордоні з Євросоюзом.

2. НІДЕ в світі немає таких низьких податків на доходи фізичних осіб-підприємців (6%) як в Україні! Навіть в офшорних зонах!

Німці і французи (приватні підприємці) «переводяться в готівку» в країнах Балтії під 22% і вмирають від щастя уникаючи 50-60% податків у себе на батьківщині… Виняток – тільки Швейцарія і Болгарія. Але їх схеми вже напівзаконні…

3. Свобода за кермом. Україна – дивовижна країна, де за 4 роки відсутності дорожньої поліції кількість аварій і смертність на дорогах зменшилася. Водії стали ввічливіші один до одного, самоорганізувалися пропускати зі смуги в смугу, хоча як і раніше люблять їздити швидко.

Дай Бог вам, українські водії, ніколи і не випробувати того рівня стресу що відчуває ЩОДНЯ за кермом житель європейських столиць, обвішаних смарт-камерами контролю порушень, коли ти тричі прискорився, щоб уникнути «підрізання» в потоці вище 50-70 км на годину – і ризикуєш отримати штрафів на свою тижневу зарплату!

Повірте, ви навіть не можете собі уявити той рівень стресу за кермом, що відчувають європейські водії ЩОДНЯ СВОГО ЖИТТЯ. Так що радійте цій вашій волі, яку у вас ще не відібрали.

Україна – остання країна в Європі, де водії їздять стримані лише почуттям взаємної ввічливості.

4. Населення тотального не платить податки зі своїх доходів.

І за 26 років цієї вакханалії ще нікого за це не посадили! Більш того: в Україні діє презумпція невинності за податковим звинуваченнями (тобто податкова повинна довести що ви незаконно заробили ці гроші), а у всій Європі презумпції винності з податкових злочинів (тобто ви ЗОБОВ’ЯЗАНІ пояснити звідки у вас гроші на квартиру, на машину і на літній відпочинок. Інакше вас вважатимуть винними)

5. В Україні банківський сервіс – на рівні кращих американських і сінгапурських банків! Тобто останніх досягнень у світі!

Європейські банки навмисно «застигли» в своєму розвитку 8-10 років тому.

У 95% європейських банків НЕМОЖЛИВО отримати банківські послуги, які в Україні існують давно і увійшли в звичку.

Мультивалютні рахунки, дві або три картки в різних валютах для управління рахунком, управління рахунком по телефону (не через колл-центр візи в Лондоні), обмін готівкової іноземної валюти, власні додатки для айфонів для управління рахунком.

А перерахування грошей один одному просто за номером картки та іменем власника – це просто вищий пілотаж якого нема навіть в Америці! А мої знайомі банкіри в Парижі і в Ризі до сих пір не вірять коли я їм розповідаю, що таке взагалі можливо!

Європейці не дурніші за нас, але функції податкового контролю, покладені на банки, як гирі тягнуть їх вниз, сповільнюючи розвиток …

Що? Перерахування з картки на картку? – Ні! Податкова буде проти, так занадто складно встежити за грошима. Ні! – і сервіс не вводиться.

За європейськими картками ви не зможете розрахуватися на 70% сайтів в інтернеті або купити біткоїни. Як ви знаєте, в Україні нема таких проблем взагалі.

6. За 100-мегабітний інтернет, що стоїть у вас вдома і передається «Волею» за 5 дол. в місяць ви в ЄС від Балтії до Англії заплатили б від 50 євро до 100 фунтів на місяць.

У нас європейська якість мобільного зв’язку та інтернету і вартує це копійки, тому що сфера IT не переобтяжена регуляціями бюрократією і ліцензуванням.

7. У КОЖНОГО жителя України у якого є комп’ютер або айфон – він забитий під зав’язку музикою і кіно, викачаними абсолютно безкоштовно! У сенсі, навіть без сплати 0,99 дол. за трек через Apple store.

Вся країна вільно дивиться всі серіали Netflix навіть не підозрюючи що для їх європейських сусідів така розкіш коштує до 1000 євро в рік!

А за кожен завантажений піратським методом трек або фільм (якщо ви не здогадалися включити VPN) німецька поліція знайде вас по “айпі” і випише штраф в 600 євро.

Україна – це не тільки найбільший офшор в Європі – це ще й найбільший піратський острів в інтернет з вільним обміном музикою, книгами, фільмами, навчальними програмами.

8. Ми сприймаємо це як належне, але ми, виявляється, страшно смачно і дешево їмо. Причому в основному, натуральні продукти.

Я ставлю Україну на 4 місце серед 27 країн Європи після Франції, Італії та Іспанії за кількістю і якістю дорогих (вищого класу) і середнього класу ресторанів. І на 1 місце по співвідношенню ціна/якість.

Ми самі не помітили як прокинулися в країні, де не залишилося жодної заправки (не те що кафе), де не стояли б такі ж дорогі кавові машини, як в центрі Мілана. У нас складно знайти погану каву навіть на Оболоні. У Берліні або в Ризі – складно знайти хорошу.

Якщо ви не харчуєтеся в ресторанах, а звикли купувати їжу на ринку – в Європі вас чекає ще більший шок.

У величезному “Кауфленде” в Берліні – на 3000 метрів торгових площ нема жодного куточка, де б продавалося натуральне м’ясо. Тільки готові варені і копчені ковбаси. Максимум – фарш.

Свіжих фермерських курей, яловичину, телятину, свинину за ціною 4-8 євро за кг – ви не знайдете ніде в Європі!

На моїх очах з 2004 по 2008-й рік вмирав останній такий фермерський ринок в паризькому Сент-Жермені,  де можна було купити свіжі яйця, сири, паштети, м’ясо і рибу у фермерів з Нормандії щоранку. Тепер там величезний флагманський Apple store …

Такої кількості свіжих фермерських продуктів в пішому доступі від будинку, як в Києві з його численними ринками – ви не знайдете вже ні в одній з європейських столиць.

Їх замінили величезні продуктові “моли” на околицях і зі стандартними пакетами “ГМОшної” полуниці цілий рік.

Винятки є, від Салоніки до Гельсінкі – але це, на жаль, виключення, що підтверджують правила …

Є багато речей, за якими Україна краща Європи, але 60% нашого населення не скоро навчиться в це вірити. Вони будуть плакати і плакати, ганьбити і ганьбити, – тому що ми народ жалобників і скаржників!

Вони не здатні повірити, що існує хоч одна така річ… Хоча при цьому вони кажуть, що люблять Україну, – а насправді соромляться її і готові пройти крізь будь-які приниження аби жити в Європі.

Наші інтереси: 

Цінуймо те, що маємо! Будьмо кращими!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дещо автор перебільшує — наприклад, коли применшує розвиток і вплив фермерських ринків у Франції, зокрема паризьких. Тим більше, що природні вироби настільки виросли в попиті, що їх тепер продає ледь не кожний супермаркет.

Зате автор здебільша має рацію. Багато Українців клацає зубами, бо їм часто здається, що все залежить тільки «від усіх», крім них самих: чи готові вони присвятити більше уваги їхньому здоров’ю помінявши мертву їжу на живу? Індустріяльне мислення на вільне ?

Насправді сама бачу, що дійсність веселіша: яку подвійну пам’ять українці мали, така вона й залишилася, а навіть зросла: «політики» хай собі говорять,
а народ живе по-своєму.

А той, хто виїждає, шукаючи в ЄС кращої долі — починає розуміти, що якщо його приймуть, це для розвитку їхньої моделі рабовлаництва (зрозуміло, дещо легшого від московсього), а не задля розвитку вільної української людини.

Так що західні уряди, у цьому плані, рівняються з оліґархічними верхівками. За вийнятком хіба того, що в них існує майже безперервна відносна державна рівність перед законом через розвинену громадську діяльність.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Тарнай Стрілець.
0
Ще не підтримано

Після повернення з Праги, дев"ятнадцять років назад, теж вважаю, що більшої свободи ніж в Україні - ніде нема, принаймні у Європі. Та й взагалі: Україна-найкраща Країна. Постійно кажу про це людям, але чомусь мало вірять,

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Добре було би, щоб все позитивне залишалося. Але Україна "рветься" у Європу з її штучною їжею, повним контролем за фінансовими потоками і щоденними стресами. Україні не потрібна така Європа!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Бард Рой.
0
Ще не підтримано

Перед Україною (відтак, перед нами) на часі непроста місія: розвалити й поховати огидну Московію і, водночас, нав'язати (і тим самим врятувати) задрипаній Европі - поки там гемофілія не переросла у зоофілію - істинні арійські цінності. Та ми впораємось. Бо ж Гартленд - є Гартленд!

Хай буде!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Місія дійсно непроста. Мусимо навчитися ставати сильнішими. У всіх сферах. Сьогодні мусимо вибрати те, що вважаємо найсильнішим. А найсильнішим є те, щоб дати можливість МосМордору розвалитися самому, а у Європу вступити на нашому прикладі і на наших умовах.

Бард Рой каже:
Перед Україною (відтак, перед нами) на часі непроста місія: розвалити й поховати огидну Московію і, водночас, нав'язати (і тим самим врятувати) задрипаній Европі - поки там гемофілія не переросла у зоофілію - істинні арійські цінності. Та ми впораємось. Бо ж Гартленд - є Гартленд!

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Дивна стаття (її половина,яку прочитав)....Автор писав її напевне під якимись препаратами...

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Олег Михайлишин.
0
Ще не підтримано

А ще автор забув дешеве страхування В Америці воно що року іде в гору просто якась епідемія Страхують все і всіх І це обов`язково закони такі----

Я є бо ми є! Ми є бо Я є!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дещо автор перебільшує — наприклад, коли применшує розвиток і вплив фермерських ринків у Франції, зокрема паризьких. Тим більше, що природні вироби настільки виросли в попиті, що їх тепер продає ледь не кожний супермаркет.

Зате автор здебільша має рацію. Багато Українців клацає зубами, бо їм часто здається, що все залежить тільки «від усіх», крім них самих: чи готові вони присвятити більше уваги їхньому здоров’ю помінявши мертву їжу на живу? Індустріяльне мислення на вільне ?

Насправді сама бачу, що дійсність веселіша: яку подвійну пам’ять українці мали, така вона й залишилася, а навіть зросла: «політики» хай собі говорять,
а народ живе по-своєму.

А той, хто виїждає, шукаючи в ЄС кращої долі — починає розуміти, що якщо його приймуть, це для розвитку їхньої моделі рабовлаництва (зрозуміло, дещо легшого від московсього), а не задля розвитку вільної української людини.

Так що західні уряди, у цьому плані, рівняються з оліґархічними верхівками. За вийнятком хіба того, що в них існує майже безперервна відносна державна рівність перед законом через розвинену громадську діяльність.

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !