Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США запровадили мита на товари з Китаю вартістю 16 млрд доларів

США запровадили 25-відсоткові мита на імпорт товарів з Китаю вартістю 16 мільярдів доларів. Раніше анонсовані Вашингтоном заходи набули чинності 23 серпня. У Пекіні заявили, що їхня відповідь буде дзеркальною.

6 липня набули чинності імпортні мита на низку товарів, що експортуються в США з Китаю. 25-відсотковим митом обкладаються промислові товари – від сільськогосподарських плугів до напівпровідників і комплектуючих виробів, які використовуються в літакобудуванні – на загальну суму 34 мільярди доларів.

Ці заходи, за словами президента Трампа, викликані відмовою Пекіна відкрити китайські ринки для американських товарів і необхідністю захистити американські високотехнологічні компанії, від яких як умову виходу на китайський ринок вимагають передачі ключових технологій китайським компаніям.

34 мільярди доларів – це менше від одного відсотка загального обсягу щорічного китайського експорту в США. Однак експерти попереджали, що відповідні заходи Китаю спровокують введення нових американських мит, що може привести до широкомасштабної торгової війни між країнами з найбільшою в світі економікою, що в свою чергу обернеться відчутними негативними наслідками для світової економіки.

В останні місяці США також запровадили підвищені мита на імпортну сталь і алюміній з Китаю й інших країн, включаючи ЄС і Росію.

Пекін критикував рішення США підвищувати тарифи й називав це порушенням правил Світової організації торгівлі. У Китаї зазначали, що вирішуватимуть цю проблему в правовій площині.

Наші інтереси: 

Торгівля робить геополітику. США за чесну торгівлю. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи