Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФБР бере слід: нове розслідування корупції Фонду Клінтонів

Поки лівий табір фантазує про змову Трампа з Кремлем, під Гілларі Клінтон тане лід, здавалось би, арктичної товщини. Ми всі з нетерпінням чекаємо публікації звіту держінспектора Мінюсту про порушення, допущені ФБР при розслідуванні справи про е-мейл Клінтон. А поки що ФБР без зайвого шуму перевіряє, яким чином мільйони доларів австралійських платників податків були переведені до Фонду Клінтонів.

Як повідомляє сайт zerohedge.com, колишньому слідчому поліції, а нині журналісту Майклу Сміту надійшов запит з ФБР про надання зібраної ним інформації про те, що Фонд Клінтонів (ФК) отримав десятки мільйонів доларів з австралійської скарбниці.

«Мене попросили надати ФБР конкретні деталі про твердження щодо неналежних пожертвувань в ФК із джерел австралійських платників податків», - поділився він інформацією з LifeZette.

Щоб було зрозуміло, про що йде мова, уточнюємо, що з 2006-го по 2014 рік ФК отримав пожертвувань з австралійської скарбниці на 88 мільйонів доларів, і пік пожертвувань припав на 2012-2013 роки, на останній рік правління прем'єр-міністра Австралії Джулії Гіллард.

В ході власного журналістського розслідування Майкл Сміт виявив ряд високопоставлених осіб, причетних до переказу грошей австралійських платників податків в ФК, включаючи дипломата Олександра Доунера (Alexander Downer), чия бесіда з помічником Трампа Джорджем Попандопулосом про те, що у Росії є компромат на Гілларі Клінтон, дала поштовх слідству у справі про змову Трампа з Кремлем.

Отримання компромату на Трампа з кремлівських джерел на замовлення Гілларі Клінтон змовою, зрозуміло, не вважається.

Вимальовується цікава картина: пильний і найчесніших правил дипломат, який попередив ФБР про можливу змову між штабом Трампа і Путіним, будучи міністром закордонних справ Австралії, підписав в 2007 році меморандум про взаємодію між Ініціативою по боротьбі зі СНІДом при ФК і урядом Австралії.

Як стверджує Сміт, ФК «отримав 25 мільйонів доларів нечесно, обманним шляхом», в результаті змови між Біллом Клінтоном і Олександром Доунером.

Сміт також вказує, що уряд Австралії оголосив фальшивий конкурс на отримання контракту на суму в 15 мільйонів доларів на боротьбу зі СНІДом в Папуа - Новій Гвінеї, коли договір з ФК був уже підписаний, і уряд зобов'язався перерахувати гроші в ФК.

Співпраця між урядом Австралії і ФК припинилося в листопаді 2016 року, відразу після оголошення результатів виборів в США.

ФК був заснований в 2001 році «для боротьби з бідністю, поліпшення медичного обслуговування по всьому світу, зміцнення економік і захисту навколишнього середовища».

Правда, на безпосередню допомогу ФК витрачав зовсім трохи. Звіти Податкового управління показали, що з 2009-го по 2012 рік фонд зібрав понад 500 мільйонів доларів, але на «прагматичні гранти» витратив всього 75 мільйонів.

«Інші 425 мільйонів розподілилися наступним чином: понад 25 мільйонів пішло на транспортні витрати, майже 110 мільйонів - на зарплати та соціальні пакети співробітникам, 290 мільйонів - на інші витрати».

Податкова декларація на 2013 рік показує, що із зібраних за рік 140 мільйонів доларів тільки 9 мільйонів пішли на безпосередню допомогу. 30 мільйонів фонд витратив на зарплати, 8,7 мільйона - на канцелярські витрати, 9,2 мільйона - на конференції і наради, 8 мільйонів на фандрайзинг і майже 8,5 мільйона - на транспортні витрати. Клінтони зарплату з фонду не отримують: вони роблять по 10 мільйонів в рік на виступах, лекціях і консалтингу, але авіаквитки першого класу і готелі їм оплачує фонд.

Клінтони із задоволенням отримували гроші не тільки з Австралії. Найяскравіша представниця жінок в політиці (куди там Маргарет Тетчер) не соромилася брати гроші в країнах, де з правами жінок справа йде дуже погано.

Так, від Катару фонд отримав до 5 мільйонів доларів, від Кувейту - 10 мільйонів і 25 мільйонів з Саудівської Аравії. Очевидно, Саудівська Аравія і Катар перевели їм гроші на проект, спрямований на «розширення доступу жінок до протизаплідних засобів і освіти, збільшення їх залученості в роботу і боротьбу з ранніми шлюбами дівчаток».

Свого часу Саудівська Аравія виправдовувалася тим, що пожертвувала гроші в ФК для ліквідації наслідків землетрусу на Гаїті, немов саудівці самі не знали, як розпорядитися своїми грішми. Гаїтяни ж звинувачували Клінтонів в тому, що не побачили від них грошей, перерахованих для допомоги постраждалим.

ФК також звинувачували в тому, що Гілларі Клінтон надавала послуги донорам фонду, будучи держсекретарем.

Так, донор фонду, вугільний магнат Джейс Абуссі в червні 2009 року просив Хуму Абедін влаштувати йому зустріч з Гілларі. Хума обіцяв. У тому ж році лідер групи U2 Боно вніс гроші в ФК і настійно просив, щоб гастролі його групи були пов'язані з відеорепортажами з космічної станції. Він хотів, щоб відео з'являлося під час кожного його шоу, але це вдалося зробити тільки один раз.

Держдепартамент під керівництвом Гілларі Клінтон схвалив комерційні угоди з продажу зброї на суму в 165 мільярдів доларів в 20 країн, уряди яких жертвували гроші в Фонд Клінтонів, включаючи Алжир, Саудівську Аравію, Кувейт, ОАЕ, Аман і Катар.

А тим часом пані держсекретар прекрасно знала, що Саудівська Аравія є головним спонсором і постачальником зброї ісламським терористам. Вона писала: «Треба щось зробити, так як Саудівська Аравія залишається найважливішою базою фінансової підтримки для «Аль-Каїди», «Талібану» та інших терористичних груп».

Після цього в 2011 році Держдепартамент дозволив продаж саудівцям 80 штурмовиків Ф-15, а ФК одночасно з угодою отримав від фірми «Боїнг» пожертвування на суму 900 тисяч доларів. Абсолютно випадковий збіг. Це, звичайно, не 25 мільйонів від Саудівської Аравії, але все ж.

Директор фонду Дуглас Бенд запитав, чи може пані держсекретар зустрітися з «нашим хорошим другом», принцем Бахрейну Салманом. Кронпринц, який пожертвував в ФК 32 мільйони доларів, отримав аудієнцію у держсекретаря, а вона потім схвалила операцію з продажу зброї Бахрейну на суму в 630 мільйонів доларів.

Уже під час виборчої кампанії рідний брат глави виборчого штабу Клінтон, Тоні Подеста, офіційно і за гроші лобіював інтереси Саудівської Аравії. Він теж жертвував гроші на виборчу кампанію Клінтон.

Уявіть собі, після поразки Клінтон на виборах арабські країни різко скоротили свої пожертви в ФК, і навіть Норвегія вирішила, що 20 мільйонів доларів щорічно в цей чудовий фонд - занадто багато.

Сміт також звинувачує ФК в отриманні від уряду Австралії «безчесним шляхом» 10 мільйонів доларів в 2008 році на «Кліматичну ініціативу» та Інститут по боротьбі з викидами вуглекислого газу.

У своє виправдання уряд Австралії устами прес-секретаря МЗС пояснив, що ФК був обраний одержувачем грошей австралійських платників податків, так як фонд реально допомагає країнам, що розвиваються.

ФК роздавав гроші особливим друзям Білла. Так, один його друг отримав 2 мільйони доларів на благодійність.

Зате росіяни, пожертвувавши в ФК, отримали 20% акцій американської уранової промисловості, і ніякої змови з Кремлем, ніякої покупки кандидатів в президенти.

Спецпрокурор Мюллер з'ясовує, як оплачував колишній президент України Віктор Янукович лобістські послуги Пола Манафорта.

А ось український магнат Віктор Пінчук пожертвував 10 і 25 мільйонів доларів в ФК, і помічники пані держсекретаря «влаштували близько дюжини зустрічей представників Держдепартаменту від імені або з самим Пінчуком для обговорення політичної кризи в Україні», писала «Нью-Йорк таймс».

Офіційно відомо, що пані держсекретар зустрілася з 85 донорами, що пожертвували в її фонд 156 мільйонів доларів.

Питається, чому журналісти не пишуть про Фонд Клінтонів з тієї ж непідкупною прямотою, з якою вони викривають Дональда Трампа?

 А відповідь полягає в тому, що вони самі жертвують в ФК. Серед донорів-журналістів числяться провідний АВС Джордж Стефанопулос, ведуча PBS News Джуді Вудруфф, NBC Universal і Time Warner Inc.

І, нагадуємо, одним з найзавзятіших захисників інтересів Клінтонів і викривачів змови проти Клінтонів є колишній міністр закордонних справ Австралії, дипломат Олександр Доунер, чиїми стараннями Фонд Клінтонів отримав десятки мільйонів доларів австралійських платників податків.

От не перестаєш дивуватися, які чесні і непідкупні політичні діячі піклуються про нас.

Наші інтереси: 

Корупція всесвітнього масштабу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Час видавати ордери на арешт!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Час видавати ордери на арешт!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!