Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вдосконалення безмежне. Постійно вчіться! – Брайан Трейсі

Світ:

Основними причинами прокрастинації є відчуття невідповідності вимогам, брак упевненості та некомпетентність у завданні ключової сфери. Відчуття неповноцінності хоч в одній зі сфер завдання досить, аби ви не хотіли навіть братись за роботу. Досконало вивчайте те, що маєте знати для відмінного виконання своєї роботи.

Постійно вдосконалюйте свої навички у сфері ключових результатів.

В контексті: Сфера ключових результатів, або За що я отримую гроші. Час визначатись!

Не забувайте, що хоч яким компетентним ви є сьогодні, ваші знання та вміння дуже швидко застарівають.

Єдиним насправді дієвим способом досягнення успіху є давати краще й більше, ніж від вас очікується, хоч би в чому полягало ваше завдання.
Оґ Мандіно

Як сказав баскетбольний тренер Пет Райлі: «Коли ви припиняєте свої намагання стати кращим, ви автоматично стаєте гіршим».

НІКОЛИ НЕ ПРИПИНЯЙТЕ ВЧИТИСЬ

Технікою тайм-менеджменту, що здатна вам реально допомогти, є прогрес у ваших ключових завданнях. Особисте й професійне вдосконалення найкраще зберігає ваш час.

Що краще ви виконуєте ключове завдання, то більше мотивовані до роботи. Що кращим ви почуваєтесь, то більшими є ваші енергія та ентузіазм. Коли ви знаєте, що можете добре виконати роботу, то вам легше перебороти прокрастинацію і швидше та якісніше працювати, ніж за будь-яких інших умов.

Навіть невеликий обсяг інформації чи додаткова навичка можуть мати величезне значення для хорошого виконання роботи. Визначте найважливіші речі, які робите, і складіть план постійного вдосконалення своїх навичок у цих сферах.

Правило: постійне навчання є мінімальною вимогою для успіху в будь-якій сфері.

Не дозволяйте слабкості чи відсутності вмінь у будь-якій сфері затримувати вас. Навчитись можна всього. Чого навчились інші, навчитесь і ви.

З власного досвіду: Коли я почав писати свою першу книжку, то був розчарований, бо друкував двома пальцями, дивлячись на клавіатуру. Згодом я усвідомив, що якщо хочу написати й відредагувати книжку обсягом триста сторінок, то мушу навчитись друкувати вільно обома руками. Саме тому я купив навчальну програму для свого комп’ютера і тренувався двадцять-тридцять хвилин щодня протягом трьох місяців. Наприкінці навчання я міг друкувати сорок-п’ятдесят слів за хвилину. З цим додатковим умінням я зміг написати понад сорок книжок, які вийшли друком у всьому світі.

Найкраще полягає в тому, що ви можете набути будь-яких навичок, які потрібні, аби стати більш продуктивним та ефективним. Ви можете навчитись професійно друкувати. Можете навчитись добре працювати на комп’ютері. Можете навіть стати надзвичайним майстром переговорів і суперпродавцем. Можете навчитись публічно виголошувати промови. Можете навчитись добре й ефективно писати.

Усіх цих навичок ви можете набути, якщо вирішите і зробите це своїм пріоритетом.

ТРИ КРОКИ ДО МАЙСТЕРНОСТІ

Перше: читайте літературу з вашої сфери протягом принаймні години щодня. Зранку прокидайтесь трохи раніше й читайте тридцять-шістдесят хвилин книжку або журнал, де є інформація, яка допоможе вам стати більш продуктивним і ефективним у тому, що ви робите.

Друге: беріть участь у семінарах та курсах з вашої тематики. Відвідуйте збори та бізнес-зустрічі з вашої професії або заняття. Ходіть на майстер-класи, причому сідайте в першому ряду й занотовуйте. Купляйте аудіозаписи програм. Присвятіть свій час тому, щоб стати одним із найбільш компетентних людей у вашій сфері.

Третє: слухайте аудіопрограми в машині. Середньостатистичний водій, переїжджаючи з місця на місце, щороку проводить за кермом п’ятсот-тисячу годин. Перетворіть час водіння на час навчання. Ви маєте шанс стати одним із найрозумніших, найбільш здібних і найбільш високооплачуваних людей у вашій сфері, просто слухаючи навчальні аудіопрограми, коли їдете.

  1. Що більше ви навчаєтесь і знаєте, то більш упевнено та мотивовано почуваєтесь.
  2. Що кращим ви стаєте, то більш здатним будете працювати у своїй сфері.
  3. Що більше ви вчитесь, то більшого можете навчитись у майбутньому.

Так само, як можете розвинути свої м’язи фізичними тренуваннями, ви можете зміцнити свої розумові м’язи вправами. Немає обмежень, як і наскільки швидко ви можете вдосконалюватись, хіба що крім тих, які ви ставите у своїй свідомості.

Домашнє завдання:

1. Вирішіть сьогодні стати проектом «зроби сам». Станьте вічним студентом свого ремесла. Навчання професіоналові ніколи не завадить.

2. Визначте, які ключові навички найбільше можуть допомогти вам досягти кращих і швидших результатів. Окресліть основні компетенції, потрібні вам у майбутньому, аби бути першим у своїй галузі. Якими б вони не були, поставте мету, побудуйте план, почніть розвиватись і збільшувати свої навички в цих сферах.

Поставте перед собою намір стати найкращим у тому, чим займаєтесь!

 

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі "Зроби це зараз. 21 спосіб зробити більше за менший час".

Попередня стаття: Очі бояться, а руки роблять: годі думати про складне завдання, зосередьтесь на єдиній дії

Продовження читайте: "Використовуйте свої особливі таланти, адже ВИ неперевершені!", – Брайан Трейсі

Наші інтереси: 

Роби краще і давай більше, ніж від тебе очікують  – головний засіб досягнення успіху.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи