Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Постіндастріал: Google сприятиме переходу великих міст на економіку замкнутого циклу

Категорія:

Останні два роки Google співпрацює з фондом Еллен Макартур, який розвиває в США економіку замкнутого циклу – безвідходний спосіб життя в масштабах цілого міста. Google вже давно проводить внутрішньокорпоративні експерименти в цій галузі і хоче масштабувати власний досвід, пише Fast Company.

Концепція економіки замкненого циклу не нова. По суті це розвиток тоффлерівських ідей про «третю хвилю», — організацію життя постіндустріального суспільства.

Її особливістю, в числі інших, є децентралізація всіх сфер суспільства:

  • розвиток відновлюваних джерел енергії,
  • перетворення споживача на виробника,
  • переселення людей у «цифрові котеджі»,
  • відмова від повної зайнятості на користь освіти і самозабезпечення.

Економіка замкнутого циклу з її ідеєю переробки всього, що погано лежить, з тієї ж серії: продукти повинні залишатися у вживанні якомога довше, їх компоненти будуть повторно використовуватися і перероблятися, а не вирушати на звалище.

Google застосовує безвідходні технології у своїх власних операціях.

Наприклад, якщо сервер виведений з ладу, він відновлюється з додаванням більш сучасних технологій, а не замінюється повністю. Коли обладнання стає занадто застарілим, інформація на жорстких дисках стирається і сервери продаються на вторинному ринку.

Все, що не можна використовувати повторно, переробляється.

«Закрита економіка — це системний підхід — дуже близька до нашого способу мислення в Google», — каже Кейт Брандт, яка відповідає за сталий розвиток в корпорації.

Наші інтереси: 

Закрита економіка — це системний підхід. І зміни повинні починатись "з голови". Кожен може зробити власний внесок у збереження природи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи