Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 13
  • Переглядів: 13

10 безглуздих помилок, які роблять жінки, аби зіпсувати собі життя (частина 1)

У американського психолога Лори Шлезінгер (Laura Schlessinger) була своя програма на радіо. Їй дзвонили, щоб запитати поради про кохання або просто поридати в трубку. Проаналізувавши скарги жінок, які змушені просити поради у радіоприймача, Лаура вирішила записати свої враження і думки в книзі. Так з'явилися «Десять безглуздих помилок, які роблять жінки, щоб зіпсувати собі життя». 

ПОМИЛКА ПЕРША. Нерозумна прихильність. Не дивіться на себе через призму чоловіків

Сумно, але до сих пір успішність будь-якої жінки оцінюють по такому фактору, як «чи є у неї хтось». Іншої статі, зрозуміло. І бідолахи розглядають себе і свою роль в житті тільки через призму відносин з чоловіком. А який це чоловік, часто не має значення.

Як же це невірно! І як не праві ті, хто живе з алкоголіком, тираном, ревнивцем, ходячим докором, наркоманом, які зраджують, брешуть, поводяться нахабно або байдуже. 

Як часто жінка в страху, що потім не вдасться знайти нікого іншого, виходить заміж за першого зустрічного, доводячи суспільству свою «повноцінність».

Порада. Ні, це не є повноцінність. Ті, кому нібито «не пощастило» з чоловіком або в любові, самі доклали до цього руку. 

Тому підвищуйте самооцінку і не принижуйте себе негідними зв'язками і шлюбами. Ми повинні вчитися у чоловіків бути сміливими, наполегливими й упевненими в собі.

ПОМИЛКА ДРУГА. Нерозумне залицяння. Ми не попелюшки.

Мільйони попелюшок по всьому світу сумно дивляться в брудні вікна своїх комірок, а принца все немає і немає ...  Зате який симпатичний замурзаний садівник корчує пеньки в сусідньому садку!

Якщо вам не вистачає підтвердження правильності вашої поведінки ...

Якщо ви схильні говорити «спасибі» всякому, хто зверне на вас увагу ...

Якщо ви вдовольняєтесь тим, що вам пропонують, а не вибираєте те, що влаштовує вас особисто ...

Якщо, зустрічаючись з чоловіком, ви готові кричати про себе: «Ура, я більше не одна!» - ви, швидше за все, робите неправильний вибір.

Зв'язати себе з людиною тільки заради того, щоб позбутися самотності - втеча від дійсності. Питання не в тому, що жінка надто багато чекає від свого обранця, а в тому, що від себе вона не чекає нічого.

Не думайте, що чоловіки так емоційно тупі, що не можуть помітити різниці між ситуацією, коли вам потрібні саме вони і коли ви просто відчайдушно намагаєтеся вступити в зв'язок з кимось. 

І не дивуйтеся, що після цього вони починають думати, що їх використовували, перетворили в пов'язку для рани, жилетку для сліз або громовідвід для істерик. Чоловіки приходять в наше життя, щоб розділити його з нами, а не замінити його собою.

Порада. Самі вибирайте того, з ким зустрічатися, і не чекайте, поки виберуть вас.

Не погоджуйтеся на те, що самЕ валялося у вас на життєвому шляху.

 Переживайте неминучий в цьому випадку період самотності, займаючи свій розум і серце, - придумайте собі хобі, зустрічайтеся з друзями, - поки не дочекаєтеся гідного вас.

ПОМИЛКА ТРЕТЯ. Нерозумна ВІДДАНІСТЬ. Не цілуйте жабу

Якщо жінка повторює на кожному розі «Я його люблю!», Вона зазвичай бреше оточуючим. І собі, звичайно, теж. Ці жінки не бажають визнавати, що опинилися в ситуації очевидної поразки. Часто вони з вдячністю (!) виносять таку поведінку або ставлення до себе, яке жоден чоловік не виніс би і п'яти хвилин.

Дивно, але для багатьох жінок любов – щось, що виходить за межі розумного (саме таку модель поведінки нав'язують нам казки, де красуні закохуються в чудовисько і, затискаючи ніс, вишукують бліх в його гриві).

А ви звертали увагу на огидні подвійні стандарти суспільства? Жінки згодні не помічати лисіючих голів, животів, круглих від пива, картатих сорочок з краваткою в горошок. 

Але будь-який чоловік, ділячись враженнями від нової знайомої, скаже приятелеві: «Вона сама нічого, але ноги товсті». Чому ми з цим миримося і не робимо вибір самі, не ставимось до чоловіків критично, називаємо все підряд любов'ю? Тому що так і не знайшли впевненості в собі.

Стверджуючи на кожному розі «Я його люблю», ви думаєте про себе:

  • Ніколи не знайду нікого іншого, хто б мене терпів.
  • Не хочу залишитися одна.
  • Це краще, ніж нічого.
  • Це краще, ніж було.
  • Мені вже 19 (29, 39, 49, 59).
  • Сумніваюся, що знайду краще.
  • Іноді все не так погано.
  • У будь-якому випадку нічого іншого мені не залишається.
  • Я відчуваю, що потрібна йому.
  • Мене лякає зіткнення з невідомістю.
  • Все не так погано, як здається іншим.
  • Важко знайти того, з ким буде легко і радісно.

Порада. Пам'ятайте, що, якщо ви поцілуєте жабу, вона зовсім не обов'язково перетвориться в принца. У роті залишиться огидний смак, в голові - бридкі спогади. 

Не змішуйте почуття, пов'язані з хорошими відносинами, своїми фантазіями, книжковими обіцянками, сексом - з любов'ю. 

Почуття спотворюють дійсність; користуйтеся розумом, оцінюючи своїх чоловіків. А справжнього  кохання не буде до тих пір, поки ви навчитеся любити себе. Дійте! Ви гідні кращого.

ПОМИЛКА ЧЕТВЕРТА. Нерозумно ПРИСТРАСТЬ. Про це не можна говорити

Очевидно, що чоловіки і жінки по-різному ставляться до сексу. Жінки сприймають його занадто романтично, вважають, що «прості рухи» накладають на чоловіків якісь зобов'язання, вважають, що приносять себе в жертву і часто вимагають відповідних жертв.

У всьому, що стосується цієї сторони відносин, краще зволікати, ніж поспішати. Дайте «яблуку дозріти», встигніть оцінити наслідки вашого кроку. Близькість і статеві стосунки - занадто різні речі. 

Близькість - це коли ви можете говорити зі своїм другом про все. Тому ніколи не робіть того, про що потім не зможете з ним поговорити.

Порада. Неважливо, скільки вам років, секс не може бути мірою вашої цінності і цінності ваших відносин з чоловіком. 

Поспішний секс призводить до того, що ви ще більше будете картати себе, прийдете до ще більшого розпачу і почуттю страхітливого самотності.

ПОМИЛКА П'ЯТА. Нерозумне співжиття. Кіт все одно сидить в мішку

Сто раз будь-яка з нас чула думку, що «до весілля добре б пожити разом, щоб краще пізнати один одного», а не отримати в результаті офіційного шлюбу кота в мішку. Однак «кіт» все одно там. 

За статистикою, частота розлучень серед тих, хто жив разом до весілля, в порівнянні з тими, хто відразу пішов під вінець, набагато вище!

Вся справа в тому, чому жінка погоджується на співжиття поза шлюбом. Це свого роду капітуляція: чоловік боїться «офіційної» відповідальності, і вона вирішується піти йому назустріч. 

Жінка поселяється з ним не для того, щоб з'ясувати, який він насправді, а для того, щоб знайти стабільність у відносинах, утримати його.

Коли він думає: «Треба подивитися, чи буде мені добре постійно, день у день», вона твердить: «Треба бути дуже уважною, щоб йому було добре день у день».

 Зрозуміло, що така установка не працюватиме роки, адже і та, і інша думка - утопія.

Порада. Щоб змусити чоловіка поважати себе, ніколи не знижуйте планку своїх вимог. Якщо він не може піднятися на потрібний вам рівень, краще лишіть його.

Продовження читайте тут.

Наші інтереси: 

Розбираємось із внутрішніми "заморочками". Покращуємо життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Далі буде, не все одразу.

Володимир Самотий каже:
А чого виклали лише перші 5 помилок з 10?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Це арійський підхід до проблематики. Написано з погляду шляхетної людини.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

А чого виклали лише перші 5 помилок з 10?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Далі буде, не все одразу.

Володимир Самотий каже:
А чого виклали лише перші 5 помилок з 10?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А коли буде друга частина решти 5 помилок?
І цікаво чи є щось по 10 помилкам для чоловіків?)