Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 7

Експеримент показав, що щастя можливо купити за гроші

Неважливо, багаті ви чи бідні. Якщо у вас обмаль часу, можна збільшити своє задоволення від життя, обмінюючи гроші на хвилини, які ви можете використовувати як хочете. Міжнародна дослідницька команда продемонструвала, що ви справді можете зробити себе щасливішим, заплативши іншим людям, які б зробили за вас марудну роботу, що забирає багато часу.

Про це пише Карен Каплан у Los Angeles Times.

Учені на чолі з професором в Гарвардській школі бізнесу Ешлі Віллансом опитали приблизно 4500 осіб у США, Канаді, Данії та Нідерландах. Учасників опитування запитали, чи платять вони іншим людям за виконання «неприємних повсякденних справ», аби збільшити кількість свого вільного часу. У 28% випадків відповідь була ствердна. Ті, хто відповів позитивно, витрачали в середньому 147,95 долара на місяць, щоб «купити» додатковий час.

Люди, які обмінювали гроші на час, були більш задоволені життям, ніж ті, хто цього не робив.

Крім того, дослідники провели ще один тест за допомогою 60 дорослих у Ванкувері, які мають стабільну роботу. Два вікенди поспіль їм видавали по 40 доларів на витрати. В один тиждень добровольців попросили витратити гроші на матеріальну покупку. А в інший тиждень – на щось, що заощадило б їм час.

Учасники дослідження повідомили про менший стрес через нестачу часу у той тиждень, коли вони купили послугу, що заощаджує час, ніж у той, коли вони придбали матеріальний товар.

«Крім того вони відчували більше позитивних почуттів (таких як радість таі ентузіазм) і менше негативних емоцій (таких як злість, страх і нервозність) у той тиждень, коли «купили» собі час», – ідеться у статті.

Покупка часу покращувала настрій і сприяла більшому задоволенню від життя. Іншими словами, вони винайшли спосіб, як купити щастя.

Дослідження "Купівля часу сприяє щастю" було опубліковане у виданні "Наукові записки Національної академії наук".

Наші інтереси: 

Вислів "Щастя за гроші не купиш" втрачає актуальність! Якщо знаєш, що для тебе щастя, його можна купити. Тобто актуальним стає вислів: "Щастя не в грошах, а в їхній кількості" :-)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи