Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 9
  • Переглядів: 10

10 безглуздих помилок, які роблять жінки, аби зіпсувати собі життя (частина 2)

Закінчення статті про поради американського психолога Лори Шлезінгер (Laura Schlessinger). Початок читайте тут.

ПОМИЛКА ШОСТА. Дурні очікування. У що ви себе втягли?

Подумайте самі, чи добре ви піддаєтеся перевихованню на своєму ... дцять якомусь там  році. Ось так само і він. 

Збираючись заміж, не сподівайтеся, що він стане іншим тільки під вашим дорогоцінним впливом. Замість думки «Я зможу його виправити» вами повинна володіти інша - «У що я себе втягую?».

Дуже часто буває, що якості, які так притягували вас у нареченому, стають огидними потім. 

Секрет цього криється в тому, що ми несвідомо шукаємо в обранцеві риси свого батька, хочемо по-новому пережити травмуючі події з минулого або захиститися від образ, завданих нам колись. А обранець все одно виявляється іншим! 

І тоді ви починаєте його ненавидіти. Хоча насправді ненавидите себе.

Порада. Якщо ви йшли в шлюб, щоб захиститися від дитячих образ, покінчіть з ним якомога швидше. Переграти минуле неможливо. 

Якщо ви заміжня і ненавидите свого чоловіка, в пошуку джерела ненависті насамперед загляньте всередину себе. А не знайдете причини своїх страждань, так і будете виходити заміж, ненавидіти і вважати, що всі чоловіки однакові.

ПОМИЛКА СЬОМА. Дурний задум. Користуйтеся тілом правильно

Ні кохання, ні «той самий момент життя»,ні «всі чекають цього від мене», ні доказ «і я теж так можу», ні «я змушу його одружитися», ні «а що мені залишається» ... І ніщо інше не може бути причиною народжувати дитину. 

А тільки ось що: у вас є зацікавленість, здібності і кошти для того, щоб дати дитині все необхідне: любов, захист, матеріальні блага. 

Ніякі ваші потреби не мають значення. Важливі тільки потреби дитини. Адже розплачуватися за всі ваші проблеми і помилки доведеться їй. Головна тут завжди жінка. Безумовно, відповідальність є і на чоловікові, але ж ваше тіло належить тільки вам!

Порада. Обміркуйте як слід, коли і від кого вам вагітніти.

ПОМИЛКА ВОСЬМА. Супутні дурниці. Не дозволяйте ображати дітей

Жахливо, коли жінки діють всупереч материнському інстинкту. Навіть в дикій природі немає завзятіше істоти, ніж самка, що захищає дитинчат. 

Але у людей… Буває, жінки дозволяють бити своїх дітей, віддають їх на виховання іншим (тільки заради того, щоб чоловік не втік). А одна пара навіть продала свою «несвоєчасну» дитину, щоб почати бізнес.

Порада. Пам'ятайте, що діти не пробачать вам, якщо ви їх не захистили. Не дозволяйте нікому шкодити своїм дітям і не жертвуйте малюками заради щастя чоловіка або уявної прихильності.

ПОМИЛКА ДЕВ’ЯТА. Дурна безпорадність. Не бійтеся тупотіти ногами

Маленькі дівчатка часто сердяться, якщо щось йде не так, як їм хочеться. Але куди пропадає цей гнів, коли вони виростають? 

Жінки ображаються, плачуть, страждають, впадають в депресію тільки тому, що бояться проявити гнів, бояться образити і розсердити інших.

Депресія - не що інше, як пасивне переживання ситуації, в той час як активний, короткочасний спалах гніву цілком міг би вирішити проблему і встановити межі, за які ваш кривдник переходити не має права.

Досить заганяти гнів глибоко всередину себе (доведено, до речі, що це викликає хвороби).

Порада. У житті бувають болючі моменти, і подолання цього болю - ціна, яку треба заплатити за те, щоб розвинути характер. У вас, як у будь-якої людини, є привілей, право і можливість бути особистістю.

Це зовсім не означає, що треба накидатись на інших, стукаючи копитами. Це означає, що вам треба і себе включити в рівняння, але не як залишок від цілого числа, не як побічний продукт обчислення! Не залишайтеся з тими, хто зловживає вами.

ПОМИЛКА ДЕСЯТА. Дурне всепрощення. Своє болото не краще

Жінки - самі терплячі створіння на землі. 

Вони можуть вигадати мільйон відмовок, аби не розривати відносини з негідним їх чоловіком. 

Як часто ми думаємо, що знайоме болото все ж краще, ніж болото, про яке не знаєш нічого. 

Повторюємо про себе: «Якщо я піду, то буду нещасною». Так, можливо, це і так. Але у вас хоча б з'явиться можливість побудувати своє щастя, якої ви позбавлені зі «своїм болотом».

Порада. Не живіть за принципом «Як мені змінити це, не торкаючись до цього?» Загляньте у себе - там, усередині повинні знайтися мужність, незалежність і ініціатива.

Будьте реалістами! У вас завжди є вибір!

Таємниця жіночої чарівності

Відомо, що жінки сміються набагато більше чоловіків. Особливо в змішаних компаніях. Схоже, чоловікам більше подобається смішити, ніж сміятися самим, причому ця асиметрія спостерігається з самого дитинства.

 Згадайте, хто у вашому класі був блазнем номер один? Напевно, хлопчисько. А чи не є різниця між чоловічим і жіночим сміхом істотним чинником створення гармонійного союзу?

Німецькі психологи спостерігали за реакцією жінок у розмові з незнайомими чоловіками, а потім опитували тих і інших. 

Виявляється, чим більше жінка сміється, тим більший інтерес вона відчуває до співрозмовника. Та й чоловікам від спілкування з «хохотушкою» приємніше. 

Показник здорових, гармонійних взаємин в парі - жіночий, а не чоловічий сміх. Чоловіки можуть сміятися або не сміятися, але якщо в сім'ї не звучить жіночий сміх - справи кепські.

 

Наші інтереси: 

Розбираємось із внутрішніми "заморочками". Покращуємо життя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А і все таки так хочеться ще й почитати про "10 безглуздих помилок, які роблять чоловіки, аби зіпсувати собі життя"=))))

Коментарі

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

А і все таки так хочеться ще й почитати про "10 безглуздих помилок, які роблять чоловіки, аби зіпсувати собі життя"=))))

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Жінки як вершина творення матеріального Всесвіту із великим успіхом втягують чоловіків у свої жіночі приземлені справи...)))

Вірю в те, що розумію.