Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві повернуть історичну назву проспекту Перемоги - Брест-Литовський проспект

З кінця XIX століття, від початку його забудови, проспект називався Брест-Литовське шосе, з 1964 року - Брест-Литовський проспект. Сучасна назва - з 1985 року. 

Депутати Київської міської ради погодили проект рішення щодо перейменування проспекту Перемоги та повернення йому історичної назви. Відповідне рішення прийняла постійна комісія Київської міськради з питань самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків, повідомила прес-служба відомства, повідомляє Еспресо.

Так одному з головних проспектів столиці планують повернути його історичну назву – Брест-Литовський.

"З кінця XIX століття, від початку його забудови, називався Брест-Литовське шосе, з 1964 року - Брест-Литовський проспект. Сучасна назва - з 1985 року", - нагадали в Київраді.

Перейменування проспекту обговорювалося на сайті КМДА. З 1172 тих, хто взяв участь у голосуванні, 69% респондентів підтримали повернення проспекту його історичної назви.

Наші інтереси: 

Важливо позбутися всіх назв часів СРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи