Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Києві може з'явитися вулиця Богдана Гаврилишина

Питання про перейменування вулиці Ванди Василевської на вулицю Богдана Гаврилишина буде винесено на громадське обговорення, за підсумками якого комісія повторно розгляне цю пропозицію і передасть його на затвердження Київради. Раніше цю вулицю хотіли назвати на честь генерал-хорунжого армії УНР Всеволода Змієнка.

Комісія Київради з питань найменувань на засіданні 10 лютого схвалила перейменування вулиці Ванди Василевської на честь Богдана Гаврилишина, який помер у жовтні 2016 року.

Про це йдеться на сайті Київради.

Нагадаємо, Василевська - революціонерка, польська і радянська письменниця, лауреат трьох Сталінських премій. Відповідно до закону про декомунізацію, вулиця Василевської підлягає перейменуванню.

Богдан Гаврилишин упродовж 18 років очолював Міжнародний інститут менеджменту в Женеві. Член Римського клубу, член Світової академії мистецтва та науки, член Міжнародної академії менеджменту, почесний доктор у семи університетах Канади й України, консультант держав і міжнародних компаній, модератор і голова численних міжнародних наукових конференцій і семінарів у 89 країнах світу.

Був радником першого президента України, чотирьох голів Верховної Ради та трьох прем'єр-міністрів; головою Консультативно-дорадчої ради при Президії Верховної Ради України. Ініціював створення низки молодіжних організацій в Україні, був активним членом Всеукраїнської скаутської організації "Пласт". Очолював "Фонд Богдана Гаврилишина" в Києві та фонд "Відродження" в Женеві.

Незадовго до смерті за значний внесок у розвиток України з нагоди 90-річчя був нагороджений орденом Свободи від Президента України.

Наші інтереси: 

Богдан Гаврилишин заслужив, щоб його іменем була названа вулиця Києва.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи