Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В МЗС України розповіли, про що говоритимуть Трамп і Порошенко на зустрічі

Категорія:

Спецтема:

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що президент Петро Порошенко та очільник США Дональд Трамп незабаром проведуть зустріч. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи можливий візит Порошенка до США вже наступного тижня, він не назвав конкретних дат, однак підтвердив, що до зустрічі двох лідерів вже готуються. 

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу. Найближчим часом Святослав Цеголко зробить відповідну заяву, синхронно з нашими американськими друзями, але ми зараз працюємо над змістовною частиною мови", - наголосив Клімкін.

За його словами, співрозмовники мають намір обговорити виконання Кремлем Мінських угод, анексію Криму та права людей на півострові. Також буде порушено питання двостороннього співробітництва між державами та допомогу українським реформам.

Понад те, за словами міністра, на порядку денному буде питання щодо співпраці в сфері безпеки.

МЗС очікує на важливі політичні рішення у цьому питанні.

Також Порошенко і Трамп мають намір погодити формат участі США у перемовинах щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Нам було перед цією зустріччю важливо домовиться з американськими партнерами щодо їхнього формату ангажування, буде це паралельний формат, або це буде формат взаємодії на певних рівнях з нормандським форматом. Тому чекайте найближчим часом багато важливих новин", - підсумував Клімкін.

Наші інтереси: 

Перший крок до налагодження корисних контактів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи