Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Клімкін зустрівся з Трампом і Пенсом: сторони обговорили підтримку України зі сторони США

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом Майклом Пенсом.Про це повідомляє посольство України в США.

"Президент США Дональд Трамп прийняв у Білому домі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, де сторони обговорили подальшу підтримку України з боку Сполучених Штатів", - повідомили в українському дипломатичному відомстві.

Перед цим відбулася зустріч глави українського зовнішньополітичного відомства з віце-президентом США Майклом Пенсом.

"Сторони детально обговорили розвиток ситуації на Донбасі. Павло Клімкін подякував за незмінну позицію адміністрації США в підтримці територіальної цілісності України та протидії російській агресії", - зауважується в повідомленні.

На обох зустрічах був присутній посол України в США Валерій Чалий.

"Після проведених зустрічей з вищим керівництвом Сполучених Штатів Міністр Клімкін доповів про їх результати президенту України Петру Порошенку", - резюмували в українському посольстві.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон виступить адвокатом України у переговорах з Росією, а Вашингтон може долучитися до Нормандського формату. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Клімкін зауважив, що Тіллерсон добре проінформований про агресію Москви проти України, з ним також обговорювали різні варіанти розв'язання ситуації. Міністр додав, що США, ймовірно, долучаться до України, Німеччини та Франції у переговорах з Росією, але наголосив, що важливий не формат переговорів, а їхня ефективність.

 

Наші інтереси: 

США залишаються геополітичним партнером України – це радує.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи