Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Людству варто готуватися до випробувань внаслідок розвитку нових технологій, – експерт

Засновник групи компаній Alibaba Джек Ма стверджує, що людству варто готуватися до десятків тяжких років страждань внаслідок розвитку нових технологій. Про це він заявив на конференції у Чженжоу (Китай).

За  словами Джека Ма, найбільше від масової автоматизації постраждають представники робочого класу.

“Протягом наступних 30 років світ побачить більше смутку, ніж щастя. Соціальні конфлікти в наступні три десятиліття впливатимуть на всі галузі виробництва і сфери життя”, – сказав він.

Для вирішення цієї проблеми, за словами Ма, світ мусить змінити систему освіти, а також домовитися в питанні пом’якшення наслідків роботизації і впливу інтернету на економіку.

Ма також попередив, що збільшення тривалості життя і розвиток науки у сфері штучного інтелекту призведуть до старіння робочої сили і зменшення кількості робочих місць.

“Машини мають робити тільки те, чого не вміють люди. Тільки в такому випадку ми будемо співпрацювати з роботами як з партнерами, а не з тими, хто нас замінить”, – резюмував Ма.

Наші інтереси: 

Роботи заміняють людей у рутинних справах. Це несе  також і безліч можливостей для розвитку - потрібно скористатися!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи