Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відвідувати ЄС українці зможуть лише з приватною метою

Світ:

Новий порядок поїздок надаватиме право на безвізовий в’їзд лише з приватною метою: туризм, відвідання друзів чи родичів, пошук бізнес-партнерів, відвідання семінарів, конференцій.

Міністерство закордонних справ України роз'яснило основні положення безвізових поїздок до Євросоюзу для громадян України і відповіло на основні питання, які можуть виникнути в українців, повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

Безвізовий режим дозволить короткострокове перебування в державах-членах ЄС (крім Великобританії та Ірландії) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів. Тобто 3 місяці - там, 3 місяці - в Україні.

Щоб знаходитися в ЄС тривалий час, потрібно буде оформити візу. Безвізовий режим не дає права на проживання або працевлаштування в ЄС.

"При в'їзді в Шенгенську зону громадянину України потрібно буде мати документи, що підтверджують мету поїздки, місце проживання, наявність достатніх фінансових коштів на цей термін перебування і намір повернутися до місця постійного проживання. Такими документами можуть служити підтвердження бронювань готелю, запрошення друзів або родичів, зворотні квитки тощо", - інформують у відомстві. Також громадянам України необхідно буде придбати поліс медичного страхування та страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу у випадку подорожі на автомобілі.  

 

Наші інтереси: 

Безвізовий режим ще покаже нам купу сюрпризів :-) Але вже добре, що для подорожей не потрібні будуть візи. Однак, при наявності у мандрівника біометричного паспорту! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
туризм
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи