Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Глава британської розвідки попередив про зростаючу загрозу з боку РФ

Світ:

РФ використовує свої державні органи для просування своєї зовнішньої політики за кордоном у все більш агресивний спосіб – з допомогою пропаганди, шпигунства, диверсій і кібератак.

Росія є все більшою загрозою для стабільності Великої Британії, вона використовує всі можливі сучасні засоби для досягнення своїх цілей.

Про це заявив глава британської розвідувальної служби MI5 в першому  інтерв’ю за 107-річну роботу служби, передає The Guardian.

"Вона використовує весь спектр своїх державних органів для просування своєї зовнішньої політики за кордоном у все більш агресивний спосіб – з допомогою пропаганди, шпигунства, диверсій і кібератак. Росія веде сьогодні діяльність по всій Європі і у Великій Британії" - сказав Паркер.

У Британії, за його словами, і раніше працювало багато офіцерів російської розвідки, але нинішню ситуацію від часів холодної війни відрізняє ведення кібервійни.

Серед цілей шпигунства боку Москви він назвав військові таємниці, промислові проекти, економічну, урядову і зовнішньополітичну інформацію.

"Росія, як видається, все більше і більше бачить себе в опозиції до заходу і діє відповідним чином", - заявив Ендрю Паркер.

Він привів у приклад діяльність РФ на Україні і в Сирії, зазначивши, однак, що широкомасштабна кіберактивність залишається поза полем зору.

"Росія являла собою таємну загрозу протягом десятиліть. Що відрізняє ці дні, так це доступність різних методів", - наголосив глава британської розвідки.

Наші інтереси: 

Нарешті, зрозуміли. Велика Британія - союзник України в Європі (на відміну від Німеччини і Франції).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи