Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Британії підозрюють, що бійки на Євро-2016 санкціоновані Кремлем

Спецтема:

Головний помічник констебля поліції Великобританії, що спеціалізується на футбольних хуліганах, заявив, що ці напади є найсерйознішими і найскоординованішими з тих, що він бачив за останні 10 років.

16062001.jpg

Фото: Thanassis Stavrakis/AP

The Guardian називає очевидним факт, що значна кількість тих, хто брав участь в диких і добре скоординованих нападах на англійських та інших уболівальників в Марселі і Ліллі, були визначені як співробітники силових структур Росії.

Санкціоноване Путіним хуліганство є продовженням російської "гібридної війни". Експерти висловлюють побоювання, що ця тактика використовується для демонстрації "російської сили" і одночасно підтримки в середині країни ідеї того, що решта світу проти Росії.

Відзначається, що після бійки в Марселі, фейкові акаунти в Twitter поширювали точку зору ніби російських уболівальників спровокували, а один з російських депутатів написав у Twitter "Молодці хлопці, так тримати!".

Посилаючись на джерело, газета пише, що сторінки в соціальних мережах тих, хто був задіяний у заворушеннях були ретельно перевірені.

"Важко довести, що це було санкціоновано Кремлем, але ми бачимо, що деякі з них є співробітниками силових структур Росії", - повідомило джерело, додавши, що це схоже на продовження "гібридної війни", розгорнутої Путіним.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував інформацію, що з'явилася в британській газеті публікацію про те, що зіткнення на чемпіонаті Європи з футболу у Франції за участю російських фанатів санкціонував Кремль. Про це в неділю, 19 червня, повідомляє "Інтерфакс".

"Це не вимагає ніякої реакції. Це ще один приклад, до чого доходять деякі в своїй русофобській істериці", - заявив він.

У п'ятницю, 17 червня, на на Петербурзькому міжнародному економічному форумі президент Росії Володимир Путін посміявся, відповідаючи на питання про заворушення під час Чемпіонату Євро-2016 у Франції, назвавши їх "неподобством".

"Ось відомий випадок, з якого розпочався Чемпіонат світу з футболу (мається на увазі Євро-2016 - ред) - бійка російських уболівальників з англійськими. Неподобство повне. Я, правда, не знаю як 200 наших уболівальників відметелили кілька тисяч англійців, не розумію ..." , - сказав Путін (слова президента РФ викликали поодинокі оплески в залі - ред.).

Раніше ЗМІ повідомили про затримання п'яти російських уболівальників, які поверталися із Франції з чемпіонату Європи з футболу. Росіян звинуватили в нападі на трьох іспанських туристів - двох чоловіків і жінку. За даними німецької преси, одному з потерпілих була нанесена тяжка травма. Інцидент стався поряд з Кельнським собором.

З'ясувалося, що п'ятеро росіян збиралися в четвер увечері вилетіти з Кельна до Москви, ще один планував відправитися в Іспанію. При огляді у росіян виявили квитки на матч чемпіонату Європи Росія - Англія, який проходив у Марселі 11 червня, коли відбулися масові заворушення, а також "типові для футбольних хуліганів" предмети для маскування - балаклави - і капи для захисту зубів під час сутичок.

У п'ятницю, 17 червня, в посольстві РФ в Берліні повідомили про затримання в аеропорту шостого російського вболівальника, який, за даними поліції Кельна, намагався вилетіти на Ібіцу.

У поліції зазначали, що якщо влада Франції опізнає в росіянах учасників заворушень в Марселі, вони можуть бути видані цій країні. У той же час прес-аташе посольства РФ в Німеччині Сергій Бєляєв засумнівався в такій перспективі. "Я не можу нічого сказати з урахуванням юридичних тонкощів, але думаю, що навряд чи, тому що вони вчинили злочин на території Німеччини, і розгляд в їх відношенні буде проходити тут", - сказав він.

У четвер, 16 червня, французький суд засудив трьох російських уболівальників до тюремних термінів за участь в зіткненнях в Марселі 11 червня перед матчем збірних Росії та Англії. Тоді в результаті заворушень постраждали понад 30 осіб.

Росіянин Микола Морозов отримав рік тюремного ув'язнення, Сергія Горбачова засудили до півтора років, громадянину РФ Олексію Єрунову суд призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

У Франції чекають депортації 20 росіян. Фанати були затримані у вівторок, 14 червня, в автобусі, що прямував з Канн у Лілль на матч збірної РФ зі словаками. 43 людини, що перебували в автобусі, доставили в Марсель. 20 з них після перевірки відпустили, стільки ж вирішили екстрадувати, троє отримали тюремні терміни. За даними посольства РФ у Франції, росіян можуть вислати на батьківщину вже в суботу, 18 червня. Тим часом очікують рішення суду ще двоє вболівальників з РФ, затримані в Ліллі.

Наші інтереси: 

Для внутрішнього споживання росіян: ці напади для них як сурогат "вєлічія Рассєї".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Там проти цивільного населення були задіяні добре підготовлені і організовані російські бойовики.

Володимир Федько каже:
Це тільки мені здається, що справжніх чоловіків, які можуть дати відсіч російським бандитам, у Франції не залишилось ?
Хіба тільки в поліції...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ВИСНОВКИ: веди здоровий спосіб життя... Правильне харчування, не вживай надмірно алкоголю, не пали... катайся на велосипеді...

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Гроші на проведення Чемпіонату Світу з футболу у 2018 році у Московії напевне вже вкрали.Тут найняли кілька десятків йолупів в пагонах,що поїхали на Євро 2016 і
всім показали"кузькіну мать".За це в Московії можуть забрати ЧС-2018.

Тут і гроші в правильному місці залишаються і весь світ "ворог" для внутрішнього патріотичного виховання і казка як російських 200 "фанатів" навели жах на всю Європу.

В усій цій дешевій фсб п'єсі мені лише цікаво чи французькі спецслужби є співучасниками чи просто ідіотами.

Вірю в те, що розумію.