Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Британія конфіскує нерухомість, куплену на "брудні" гроші

Світ:

Минулого тижня британський парламент прийняв на розгляд законопроект "Про кримінальні фінанси", який передбачає конфіскацію "багатства непоясненого походження". Мова, у першу чергу, йде про нерухомість.

london.jpg

Лондон

Згідно кадастровим оцінками, у Британії нерухомість на суму понад £170 млрд. зареєстрована на офшорні компанії. Її справжні власники не прописані у документах, але експерти вважають, що під ударом після прийняття законопроекту виявиться власність арабських шейхів і російських чиновників, пише сайт Тутитам.

"Власники або нові власники повинні будуть розкривати джерела своїх капіталів, нажитих коштів. Буде жорсткіший контроль за джерелами фінансування. Людям набридло, що Лондон є певною «пральнею» для відмивання коштів, незрозуміло як нажитих в таких місцях, як арабський світ і Росія, Китай і таке інше ", - прокоментував ситуацію керівник Центру із вивчення проблем взаємодії бізнесу і влади Павло Толстих.

Арешт може бути накладено на сотні об'єктів нерухомості. Крім того, під дію законопроекту потраплять банківські рахунки, коштовності і витвори мистецтва.

Кіріл Кабанов, керівник Національного антикорупційного комітету, також висловив думку, що, якщо законопроект пройде, він може бути використаний для політичного тиску на Росію. Адже можна вибірково перевіряти нерухомість, яка належить російським чиновникам і членам правління держкорпорацій.

Раніше повідомлялося, що мер Лондона влаштує перевірку іноземних власників нерухомості.

Наші інтереси: 

В Лондоні скупили нерухомість й українські скоробагатьки.  Треба і їх перевіряти.  Пінчуки, наприклад, володіють найдорожчою нерухомістю у центрі Лондона. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Давно пора взяти кацапську і хохляцьку номенклатуру під контроль!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Давно пора взяти кацапську і хохляцьку номенклатуру під контроль!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!