Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як розвивається проект демосів Міжмор’я: новини розробки

Розробка сайту Інституту Міжмор’я відбувається на передовій платформі Drupal-8. Головними якостями сайту є легкість, швидкодія, простота, інтуїтивний інтерфейс, лаконічність, персоналізація, орієнтація на мобільні пристрої, застосування новаторських рішень.

161010-komanda-600.jpg

Обговорюємо, пропонуємо, плануємо
Обговорюємо, пропонуємо, плануємо

Головною проблемою України є аморфність (неструктурованість, неорганізованість) населення, що робить його вразливим щодо зовнішніх маніпуляцій. Природною формою самоорганізації є багаторівнева мережа демосів. Нагадаю, що демоси (від укр. «демено» – кермо) – це постіндустріальні, природовідповідні, добровільні, солідарні самокеровані спільноти особисто знайомих людей чисельністю до 105 членів з керівним органом (старшИною) у складі 5 осіб, кожна з яких персонально відповідальна за виконання однієї 5 системних функцій:

  1. голова: загальне управління (політичний блок),
  2. радник: освіта (науково-світоглядний блок),
  3. правник: справедливість (правовий блок),
  4. захисник: миротворчість (силовий блок);
  5. скарбник: господарство (економічний блок).  

Докладніше – у словниковій статті Демоси.

Першим кроком у напрямку розробки мережі демосів є створення діючого прототипу – мережі Інституту Міжмор’я.

Мережа має три рівні: 1) загальний сайт Інституту, 2) сайти 5 кафедр, 3) сайти здобувачів (дипломників).

Мережа Інституту має спрощений функціонал, оскільки будується за лідерською моделлю, яка не передбачає виборності всередині демосів. Прийом бажаючих до демосу в ролі козаків і призначення старшини здійснює голова сайту.

Якщо ж козаки виявляться незадоволеними роботою голови демосу, то вони здійснюють «голосування ногами» – самостійно покидають демос і переходять до іншого демосу  або засновують власний (реєструються здобувачами на відповідній кафедрі).

На поточному етапі розробки маємо базовий сайт http://intermarium.instituteЦей сайт є веб-конструктором, оскільки на його основі буде легко створити власний сайт і персоналізувати його під власні потреби (коротка і повна назва, місія і мета, кольорова схема, назви рубрик, налаштування презентації тощо).

Завдяки такому підходу всі сайти мережі Інституту будуть різними, але матимуть подібну навігацію. В результаті людина, яка опанувала хоча б один сайт, легко орієнтуватиметься на всіх інших.

Нині сайт Інституту Міжмор’я активно розвивається: виправляються неточності, додаються нові функції, наповнюється контент. Для розробки софту використовуємо систему управління проектами Trello:

Дошка Trello з картками завдань
Дошка Trello з картками завдань

Незабаром буде запроваджена єдина точка входу на сайти мережі Інституту (SSO-авторизація). Це означає, що користувач, який увійшов до мережі, отримує доступ з відповідними правами до всіх сайтів мережі.

Сайт Інституту Міжмор’я розроблено на основі платформи Drupal-8. Головними якостями сайту є легкість, швидкодія, простота, інтуїтивний інтерфейс, лаконічність, персоналізація, орієнтація на мобільні пристрої, застосування передових рішень.  

Наступний крок: на основі базового сайту створюємо спочатку 5 сайтів кафедр, а згодом – сайти здобувачів вченого звання магістра відповідної кафедри Intermarium Institute.

Докладніше про структуру демосів: Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі

Наші інтереси: 

Успішна соціальна реорганізація потребує ефективного інформаційного інструментарію.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В очікуванні нової платформи (сайтів кафедр і здобувачів...) модернізував свою технічну базу. Хоча на Windows 10 принципово переходити не збираюся... І так багато шпигунів навколо і в Інеті.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В очікуванні нової платформи (сайтів кафедр і здобувачів...) модернізував свою технічну базу. Хоча на Windows 10 принципово переходити не збираюся... І так багато шпигунів навколо і в Інеті.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Демоси - наразі один з найважливіших наших напрямів - це конструктор майбутнього.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.