Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Еволюція Народного Оглядача: «один у чотирьох» замість «чотири в одному»

Радіймо, арії! Протягом літа 2016 р. група розвитку нашого проекту здійснила важливі дослідження щодо моделі та архітектури Інституту Міжмор’я і отримала вельми цікаві результати! Знайомтесь!

160823ekosystema-6.jpg

Екосистема Intermarium Institute
Екосистема Intermarium Institute

Культура Великого Переходу

По-перше, дійшли висновку, що для творення цивілізації Міжмор’я треба формувати не ідеологію, а культуру, основану на певних принципах. Це дозволить відкрити проект для більшої кількості наших потенційних прихильників і отримати більший простір для маневру.

Головна причина в тому, що світ швидко змінюється, а ще швидше змінюються наші уявлення про нього.  Для динамічного розвитку потрібна не усталена ідеологія, а надійна культурна основа і погоджені рамки.  

Екосистема Intermarium.online

По-друге, дійшли висновку, що треба створювати не централізований інтернет-сервіс, а середовище автономних сайтів, які працюють на спільній технологічній платформі.  Як бачимо, ідея спільного середовища (екосистеми) випливає з ідеї спільної культури.

Починаємо з Інституту Міжмор’я

По-третє, розвиток екосистеми має початися з розвитку структури Intermarium.Institute. Ще півроку тому в нас було уявлення, що спочатку треба створити універсальну платформу, а потім творити на ній власний сегмент.

Дослідження показали, що це занадто дорого, тобто у нас для цього просто нема грошей. Тому нині реалізуємо економніший варіант: спочатку формуємо систему сайтів Інституту Міжмор’я, після чого перейдемо до універсальної платформи для проектів-супутників.        

Базовий сайт Інституту Міжмор’я

Починаємо з базового (первинного) сайту Інституту Міжмор’я з розвиненими можливостями персоналізації, тобто налаштування під власні уподобання.  За кілька днів побачимо його в роботі, випробуємо, допрацюємо.

Після цього створимо 5 персоналізованих сайтів-клонів для кафедр інституту, і кілька сайтів-клонів для дипломних проектів (демосів). Базовий (первинний) сайт повинен мати всі можливості, потрібні для роботи Інституту, кафедр і демосів.

Персоналізація сайтів

Головна сторінка сайту являє собою його презентацію  – короткий опис сайту з ілюстраціями і посиланнями на докладніші статті. Налаштування презентації відбувається з адмінпанелі сайту, тобто її може легко здійснити кожен керівник (засновник) сайту.

Завдяки легкій персоналізації усі сайти Міжмор’я, маючи однакову структуру, матимуть неповторну індивідуальність.  

Завдяки однаковій структурі відвідувачі сайтів зможуть легко в них орієнтуватися і швидко знаходити те, що їм треба.  

Єдиний реєстр Міжмор’я

Застосовуємо технологію єдиного входу SSO (Single Sign-On), що дозволяє зареєстрованому учаснику одного сайту Міжмор’я мати доступ до всіх інших сайтів Міжмор’я без повторної реєстрації.

1. Керівник сайту реєструє учасників свого сайту у загальному реєстрі Міжмор’я і надає їм роль «козаків» – повноправних членів демосу.

2. Керівник сайту і його учасники (козаки) мають можливість робити публікації на своєму сайті.

3. Козаки мають право коментувати публікації на всіх інших сайтах Міжмор’я.

Взаємообмін інформацією між сайтами

Кожен сайт Міжмор’я буде оперативно отримувати інформацію про публікації на всіх інших сайтах спільноти. Це досягається завдяки тому, що на кожному сайті буде тематична стрічка публікацій: «Новини Інституту», «Новини кафедри», «Новини Міжмор’я».

Для цього всі сайти матимуть однаковий інтерфейс – API (Application Programming Interface). У нашому випадку застосуємо REST (скор. англ. Representational State Transfer, «передача репрезентативного стану») – усталений підхід до архітектури мережевих протоколів.

«Чотири в одному»

Нинішній «Народний Оглядач» поєднує функції засобу масової інформації, соціальної мережі, ігрової фінансової системи (Галія) і системи внутрішньої торгівлі – облікованого дарування. Це зручно, але потребує занадто великих комп’ютерних потужностей.

Нинішній сервер не забезпечує комфортної швидкості для авторизованих користувачів, хоча для гостей сайт працює миттєво. Проте без авторизації неможлива робота з Галією і соціальною мережею.

Відтак виникає потреба розділити один громіздкий і повільний універсальний сайт на чотири спеціалізовані сайти – легкі і швидкі.

«Один в чотирьох»

Йдеться про те, що спільнота прихильників Великого Переходу може використовувати ті компоненти єдиної системи, які їй потрібні в конкретній ситуації.

1. Для генерування знань, спеціалізованих публікацій та їх обговорень використовуємо сайти Інституту Міжмор’я – структуровану соціальну мережу.

2. В якості засобу масової інформації використовуємо нинішній «Народний Оглядач».

3. Для роботи з системою енергообміну Галія створимо спеціалізований сайт. При цьому Галія генеруватиметься на сайтах Міжмор’я шляхом здійснення пожертв на розвиток проектів і демосів.

4. Для постіндустріальної торгівлі (облікованого дарування) створимо сайт «Спільний ринок Міжмор’я».    

Гібридна війна і гібридна мережа

Наш проект переходить на новий оберт еволюційної спіралі. Після фази концентрації настає фаза експансії.  

Замість одного централізованого, а тому вразливого ресурсу, формуємо розподілену систему з автономних сайтів, об’єднаних слабкими зв’язками. Сайти можуть розміщуватися на серверах у різних частинах світу.

Завдяки новій архітектурі система стає стійкою щодо кібератак, адже удар по частині сайтів мережі не зачіпає решту сайтів.  Атакувати таку мережу мікросайтів – це те ж саме, що стріляти з гармати по горобцях.

Запропонована розподілена архітектура – це наша відповідь на загрози гібридної війни, 90% якої складає інформаційний і кібернетичний компонент.   

Прошу всіх зацікавлених підтримати нашу справу

Описані вище кроки (реєстр, персоналізація, API) щодо сайтів Інституту Міжмор’я ми плануємо здійснити вже у вересні-жовтні. Для розробки софту потрібна енергія. Тому прошу всіх наших прихильників, зацікавлених у реалізації запланованих робіт, підтримати нас грошима і роботою.

Творимо!  

 

Наші інтереси: 

Нова цивілізація починається з інформаційної системи.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо сучасній безбожній цивілізації дати ті знання,про які Ви говорите,то людство себе може знищити.Тому нам і не відкривають "боги" якою силою вони будували свої піраміди.Такий собі запобіжник.Про це ще говорив Тесла,якщо не помиляюсь.
Зараз світом керують "бариги",а технології "богів" напевне призначені не для заробляння грошей.

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Оце дуже правильно, а тому вірно!

Ігор Каганець каже:
"Треба формувати не ідеологію, а культуру, основану на певних принципах."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Після СРСР при слові "ідеологія" багато хто ще й досі нервово здригається.

Арсен Дубовик каже:
Оце дуже правильно, а тому вірно!
Ігор Каганець каже:<blockquote class="bb-quote-body"><code class="bb-code">"Треба формувати не ідеологію, а культуру, основану на певних принципах."</code></blockquote>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ага )))
Аргумент на користь "культури" - культура закарбовується як археологічна пам'ятка для нащадків, а про ідеологію через 1000 років ніхто й не згадає )))
Даєш культуру Міжмор'я!!! )))

Миро Продум каже:
Після СРСР при слові "ідеологія" багато хто ще й досі нервово здригається.

Арсен Дубовик каже:<blockquote class="bb-quote-body">Оце дуже правильно, а тому вірно!
Ігор Каганець каже:&lt;blockquote class="bb-quote-body"&gt;&lt;code class="bb-code"&gt;"Треба формувати не ідеологію, а культуру, основану на певних принципах."&lt;/code&gt;&lt;/blockquote&gt;
</blockquote>

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Зараз виходить, що при блокуванні сайту НО спільнота його прихильників залишається без можливості спілкування.

В екосистемі Міжмор’я буде багато незалежних майданчиків для обговорення. Тож навіть якщо відключиться один сайт, то на всі інші це не вплине.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додатковим аргументом на користь "фази експансії" є те, що протягом останніх років щодобова кількість відвідувачів НО зазвичай не перевищує 3 тисячі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Люблю спостерігати за течією струмка(навесні) .швидкої річки.Як природньо міняється течія річки так міняються підходи до побудови ВУДу. мережі

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Завдання перетворити історію із науки, яка описує минуле, у науку, яка рухає нас у майбутнє через пошук аналогів технологій, які вочевидь існували у далекому минулому.
Наприклад очевидно, що хтось десять тисяч років тому у Перу легко відрізав від гір цілі шматки, вписував у гори величезні будівлі, які встояли десять тисяч років у умовах надзвичайної сейсмічності.
Очевидно, що це робили не якісь мітичні «атланти», про яких писав Платон й які за Платоном були на тому самому рівні розвитку, що й сусідні народи.
Це робила якась надпотужна допотопна цивілізація «богів».

https://www.youtube.com/watch?v=TUfnTNSDWsM

Виникає питання як це було зроблено? Чому ми того ще не вміємо?
Будь яка така технологія у разі відновлення дасть можливість заробляти десятки й сотні мільярдів доларів.
Жоден із представників офіційної науки так на це ще не дивився.

Хай Буде!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Якщо сучасній безбожній цивілізації дати ті знання,про які Ви говорите,то людство себе може знищити.Тому нам і не відкривають "боги" якою силою вони будували свої піраміди.Такий собі запобіжник.Про це ще говорив Тесла,якщо не помиляюсь.
Зараз світом керують "бариги",а технології "богів" напевне призначені не для заробляння грошей.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Почали закрите тестування базового сайту Інституту Міжмор’я. За кілька днів виставимо його у відкритий доступ для обговорення і колективного тестування.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!