Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як розвивається проект демосів Міжмор’я: новини розробки

Розробка сайту Інституту Міжмор’я відбувається на передовій платформі Drupal-8. Головними якостями сайту є легкість, швидкодія, простота, інтуїтивний інтерфейс, лаконічність, персоналізація, орієнтація на мобільні пристрої, застосування новаторських рішень.

161010-komanda-600.jpg

Обговорюємо, пропонуємо, плануємо
Обговорюємо, пропонуємо, плануємо

Головною проблемою України є аморфність (неструктурованість, неорганізованість) населення, що робить його вразливим щодо зовнішніх маніпуляцій. Природною формою самоорганізації є багаторівнева мережа демосів. Нагадаю, що демоси (від укр. «демено» – кермо) – це постіндустріальні, природовідповідні, добровільні, солідарні самокеровані спільноти особисто знайомих людей чисельністю до 105 членів з керівним органом (старшИною) у складі 5 осіб, кожна з яких персонально відповідальна за виконання однієї 5 системних функцій:

  1. голова: загальне управління (політичний блок),
  2. радник: освіта (науково-світоглядний блок),
  3. правник: справедливість (правовий блок),
  4. захисник: миротворчість (силовий блок);
  5. скарбник: господарство (економічний блок).  

Докладніше – у словниковій статті Демоси.

Першим кроком у напрямку розробки мережі демосів є створення діючого прототипу – мережі Інституту Міжмор’я.

Мережа має три рівні: 1) загальний сайт Інституту, 2) сайти 5 кафедр, 3) сайти здобувачів (дипломників).

Мережа Інституту має спрощений функціонал, оскільки будується за лідерською моделлю, яка не передбачає виборності всередині демосів. Прийом бажаючих до демосу в ролі козаків і призначення старшини здійснює голова сайту.

Якщо ж козаки виявляться незадоволеними роботою голови демосу, то вони здійснюють «голосування ногами» – самостійно покидають демос і переходять до іншого демосу  або засновують власний (реєструються здобувачами на відповідній кафедрі).

На поточному етапі розробки маємо базовий сайт http://intermarium.instituteЦей сайт є веб-конструктором, оскільки на його основі буде легко створити власний сайт і персоналізувати його під власні потреби (коротка і повна назва, місія і мета, кольорова схема, назви рубрик, налаштування презентації тощо).

Завдяки такому підходу всі сайти мережі Інституту будуть різними, але матимуть подібну навігацію. В результаті людина, яка опанувала хоча б один сайт, легко орієнтуватиметься на всіх інших.

Нині сайт Інституту Міжмор’я активно розвивається: виправляються неточності, додаються нові функції, наповнюється контент. Для розробки софту використовуємо систему управління проектами Trello:

Дошка Trello з картками завдань
Дошка Trello з картками завдань

Незабаром буде запроваджена єдина точка входу на сайти мережі Інституту (SSO-авторизація). Це означає, що користувач, який увійшов до мережі, отримує доступ з відповідними правами до всіх сайтів мережі.

Сайт Інституту Міжмор’я розроблено на основі платформи Drupal-8. Головними якостями сайту є легкість, швидкодія, простота, інтуїтивний інтерфейс, лаконічність, персоналізація, орієнтація на мобільні пристрої, застосування передових рішень.  

Наступний крок: на основі базового сайту створюємо спочатку 5 сайтів кафедр, а згодом – сайти здобувачів вченого звання магістра відповідної кафедри Intermarium Institute.

Докладніше про структуру демосів: Демоси Ісуса Хреста: брахмани, кшатрії, господарі

Наші інтереси: 

Успішна соціальна реорганізація потребує ефективного інформаційного інструментарію.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В очікуванні нової платформи (сайтів кафедр і здобувачів...) модернізував свою технічну базу. Хоча на Windows 10 принципово переходити не збираюся... І так багато шпигунів навколо і в Інеті.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В очікуванні нової платформи (сайтів кафедр і здобувачів...) модернізував свою технічну базу. Хоча на Windows 10 принципово переходити не збираюся... І так багато шпигунів навколо і в Інеті.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Демоси - наразі один з найважливіших наших напрямів - це конструктор майбутнього.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.