Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вирішити конфлікт на Донбасі заважають 4 причини - приватна розвідка США

Світ:

Першою і головною перешкодою є самі Мінські угоди, які кожна сторона інтерпретує по-своєму. Наприклад, немає чіткого визначення "особливого статусу", який повинні отримати території, підконтрольні незаконним "ДНР" і "ЛНР".

15101602r.jpg

Конфлікт на Донбасі повністю вичерпаний не буде. Фото: УНИАН

Останнім часом Москва почала демонструвати надзвичайне бажання до співпраці з Києвом і країнами Заходу. Про це йдеться у звіті американської приватної розвідувально-аналітичної компанії Stratfor.

"Це пов'язано зі складною економічною ситуацією в Росії, а також обмеженістю Кремля в здійсненні політичного і військового тиску на сході України", - йдеться в документі. У деескалації конфлікту також зацікавлені багато європейських країн. Особливо ті, які зазнають збитків у зв'язку з введеними щодо РФ економічними санкціями.

Втім, як прогнозують аналітики Stratfor, до кінця 2015 року сторонам не вдасться досягти значного прогресу у врегулюванні ситуації. За їхніми словами, цьому перешкоджають кілька причин. "Першою і головною перешкодою є самі Мінські угоди, які кожна сторона інтерпретує по-своєму.

Наприклад, немає чіткого визначення "особливого статусу", який повинні отримати території, підконтрольні незаконним "ДНР" і "ЛНР". Бойовики кажуть, що цей статус повинен надати їм довгострокову автономію з таких питань, як оборона і зовнішня політика. У той же час Київ наполягає, що статус буде надано тимчасово і припускає автономію тільки в сферах управління бюджетними коштами та питаннях культури", - зазначили у звіті.

Другою причиною відстрочки миру на Донбасі є питання амністії проросійськи налаштованих сепаратистів. У "ДНР" і "ЛНР" закликають до загального помилування, а керівництво України наполягає, що амністія повинна носити індивідуальний і вибірковий характер.

Третьою перешкодою  є внутрішньополітична ситуація в Україні, вважають у Stratfor. "Росія і сепаратисти роблять величезний тиск на керівництво України, щоб змусити Київ піти на поступки по Донбасу. Але цьому перешкоджають ультранаціоналістичні об'єднання, зокрема "Правий сектор" і "Свобода". Вони не дають укласти компромісні домовленості з сепаратистами, і можуть дестабілізувати політичну систему країни", - йдеться в документі.

Четвертим фактором є позиція Вашингтона, який не зацікавлений у компромісних варіантах, згідно з якими на території України залишаться російські війська.

Тим не менше, ці перепони можна обійти в ході переговорів між Росією, Україною і Заходом, резюмували в Stratfor.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Чисто" американський підхід до справи. Вони забули п'яту і основну причину, - тих, які готові продати Україну, чи одній стороні, чи другій.

Si vis pacem, para bellum

Коментарі

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Чисто" американський підхід до справи. Вони забули п'яту і основну причину, - тих, які готові продати Україну, чи одній стороні, чи другій.

Si vis pacem, para bellum