Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

In.gredients - крамниця без упаковки

Продуктовий магазин In.gredients в місті Остін штату Техас сприяє ідеї сталого розвитку на зовсім іншому рівні, ніж просто заохочення клієнтів до переробки. Тут ще з 2012 року всі продукти відпускаються без упаковки. Покупців просять приносити контейнери для продуктів з собою.

Мікро-бакалійник Крістіан Лейн - яскравий прихильник локаворського руху, в його крамниці ви знайдете тільки натуральні місцеві крупи, дійсно без ГМО. Кожен відвідувач може прийти зі своїм контейнером, набрати і зважити собі стільки круп або зерен, скільки він забажає. Мінімуму немає - 1300 кв.м. простору, де розміщено більше 400 найменувань місцевої продукції.

Мед, масло, соки відпускаються також на розлив. Свіжі овочі і зелень на вагу.

свежие овощи и зелень: Органическая еда, натуральные продукты


На вулиці є невелика тераса для дегустації місцевої їжі. Покупці сюди приїжджають в основному на велосипедах.


In.gredients - летняя терраса: Органическая еда, натуральные продукты


Магазин такого формату створений підприємцями Остіна, які хочуть бачити світ без одноразової упаковки для їжі. Саме тому за основу концепції магазина була взята ідея: йдучи до магазину за продуктами харчування, береш із собою з дому не тільки сумки, але й власні контейнери багаторазового використання.


In.gredients магазин без упаковки 2: Органическая еда, натуральные продукты

Найбільше відходів у світі - це саме упаковка: паперова, пластикова, скляна. Компанія з переобки картону Shaw Industries запевняє, що зменшення упаковки на 30% може призвести до скорочення використання картону на 250 тисяч кг або 3550 дерев кожного року.

«Кажучи по-правді, те, що нормально для бакалії, не зовсім правильно для споживачів або навколишнього середовища. Майже вся їжа, яку ми купуємо в звичайних продуктових магазинах, упакована. І у нас не залишається іншого вибору, як продовжувати купувати продукти в упаковці, яка не завжди може бути використана повторно або перероблена надалі. Наша мета - зменшити кількість сміття та сприяти просуванню здорового способу життя, усунувши з нього упаковану і надмірно оброблену їжу», - говорить Крістіан Лейн, співзасновник In.gredients.

Роздрібні торговці стверджують, що звичка купувати товари в розпакованому вигляді призведе до того, що споживачі стануть вести себе екологічно і в інших сферах свого життя.

Зараз магазин In.gredients святкує 3 роки розвитку свідомої спільноти, підтримки місцевих виробників їжі та продажу товарів без упаковки. Більше про життя бакалійної крамниці можна дізнатися на їх сторінці у Фейсбук.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
екологія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея А як раніше обходилтся без упакоаної продукції брали з собою пошиті торбинки раніше такої кількості сміття не було А зараз вздовж доріг в лісі в річках повно сміття Раніше і товарів стільки не було Треба певно більше фірм по збору сміття

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Хороша ідея А як раніше обходилтся без упакоаної продукції брали з собою пошиті торбинки раніше такої кількості сміття не було А зараз вздовж доріг в лісі в річках повно сміття Раніше і товарів стільки не було Треба певно більше фірм по збору сміття

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, пані Ганно, я пам'ятаю, коли була маленькою дівчинкою, то здавала порожні пляшки від сметати та молока. А на виручені гроші щось купляла.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чим більше грошей в українців,тим більше сміття довкола..просто спостереження..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Ця крамниця для людей вищого рівня свідомості, які бачать себе частиною природи і відчувають свою відповідальність за довкілля.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.