Зображення користувача Вiктор Нокiд.
Вiктор Нокiд
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фундаментальний аналіз: ринок золота та нафти

Для аналізу ринку фундаментальний аналіз як такий нічого не дає. Зате є хвилі Еліота, є циклічний аналіз. Більше нічого не треба. За півтора року бажаючі цілком опановують цю техніку.

Наприклад, розглянемо ситуацію з ринком золота. Середня собівартість видобутку золота: одна тисяча триста п’ятдесят – одна тисяча чотириста. Так от ринок нижче цієї собівартості бовтається вже два роки. Видобуток золота почав зменшуватися тому, що деякі родовища консервуються, оскільки що далі, то бідніші породи.

З точки зору фундаментального аналізу золото зараз повинно мати ціну ніяк не менше двох тисяч.

Не забудемо, що тут ще й Китай останні два з половиною – три роки масово закуповує золото.

І що?

А нічого – золото стоїть на місці. Ось вам – фундаментальний аналіз, уся його суть! Тобто, повна непотрібність.

Те ж саме стосується нафти. Нам щось там теревенять стосовно Ємену, Лівії, або ще Іран… Але ж там ціна питання приблизно один відсоток світового видобутку  та використання нафти.

І що? Всі ці так звані «геополітичні чинники» з ціною в один відсоток можуть ганяти ціну нафти на ринку туди-сюди на п'ятдесят відсотків? Тобто один відсоток добутку ганяє ціну нафти на п'ятдесят відсотків?

Очевидно, що так думати – маячня. З фундаментальної точки зору можна пояснити все що завгодно: геополітичні ризики, потоки новин тощо. Але яке то має відношення до реальної ситуації на ринку? Жодної!

Проте є хвилі Еліота, є циклічний аналіз. Більше нічого не треба.  Навіть Блумбергом не варто користуватися. Це такий собі білий шум. Усі новини, що з’являються у Блумберга одного типу: гарна думка, як завжди, приходить після того як... Тобто новини Блумберга – «новини» постфактум, ними не можливо скористатися, бо пізно. До того ж, це може елементарно тиснути на психіку. Ви підпадаєте під вплив певної «інвестиційної ідеї» й починаєте під цю ідею підстроювати те, що відбувається на ринку.

Якщо ж ви дивитися на графік абсолютно порожнім мозком, то вам нічого не заважатиме аналізувати те, що є на графіку.

До того ж циклічний аналіз досить легко формалізувати. Існують торгові системи, які це використовують.

Хвилі Еліота формалізувати значно складніше – бо потрібно розпізнавати образи. Наприклад, розпізнавання мови формалізували недавно. Насправді зрозуміти й вивчити хвилі Еліота – фактично те саме, що вивчити мову. Тобто за півтора року бажаючі цілком опановують цю техніку.

Роберт Пректор, один із засновників методу хвиль Еліота, зробив автоматизовану систему, що сама приймає рішення, хоча доходність там не дуже велика: сім-вісім відсотків річних. Але це працююча система, яка цілковито доводить вірність аналізу ринків методом хвиль Еліота. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
фінанси
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано

Коментарі

Зображення користувача Вiктор Нокiд.
0
Ще не підтримано