Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 16
  • Переглядів: 18

Де розташована Країна-Яйце – країна Оу (+аудіо)

Категорія:

Гелфорд Маккіндер «стратегічним Гартлендом» вважав «Східну Європу» – територію між Чорним і Балтійським морями. Насправді ця земля є Центральною Європою, адже географічна Європа займає територію від Атлантики до Уралу.

Попередня стаття: Війна за Гартленд

Аудіоверсія: Де розташована Країна-Яйце – країна Оу

Сакральними межами Європи можна вважати британський Стоунгендж (51°10′43″ пн. ш., 1°49′34″ зх. д.) і уральський Аркаїм (52°38′57″ пн. ш., 59°34′16″ сх. д.), які знаходяться на тій самі широті. З чисто геометричної точки зору  гіперборійський Центр має перебувати між ними, тобто в районі перехрестя 50-ї паралелі і 30-го меридіану. У цьому місці розташовано Київ (50°27′00″ пн. ш.,  30°31′25″ сх. д.), через який протікає річка Либедь. Пряма вказівка на Центр Світу – Гіперборію-Лебедію. 

Київ є столицею України. Як показав професор Київського національного університету Володимир Петрук, «Україна» (по-давньому – «Оукраїна») – це двокореневе слово: Оу-країна, або країна Оу («Велика Скіфія – Оукраїна», Київ: Спалах, 2001. – С. 395–407). 

Слово «країна» — це виокремлена територія (край), відмежована від решти земної поверхні та відмінна від неї за якоюсь суттєвою ознакою (суфікс «ин» вказує на одиничність, конкретність).

Слово «У» («оу») вказує на те, в чому полягає ця суттєва ознака. В арійських мовах слово «оу» означає яйце, захищений зародок, початок:

  • гелленською (давньогрецькою) ωον (ω-ον, де ον — характерне завершення гелленських слів, «ω» читається як довге «о-о») — яйце, сім’я (насіння);
  • латинською ovum (ov-um) — яйце, початок; ab ovo — спочатку;
  • німецькою Ei — яйце; Einstieg — початок, вхід;
  • староанглійською ei, ey — яйце; egis — захист, щит (захисна оболонка); сучасною англійською egg — яйце, begin — початок;
  • французькою oeuf — яйце, яйцеклітина;
  • румунською ou — яйце.

Отже, корінь У, Оу, Ов, Оі, Ой, Ей, Яй означають яйце, сім’я, зерно, захищений шкаралупою (щитом) зародок, початок. Відповідно «У-країна» — це країна початку, країна-яйце — джерело і захист всякого достатку (Яйце-райце). Тому тут досяг небаченого розвитку культ яйця, адже славнозвісна українська писанка — це унікальний мистецький феномен, що чітко відрізняє українців від решти народів світу, це «візитна картка» України та українців.

Ім’я «У-країна» (країна Оу) є самоназвою, — про це читаємо в знаменитій праці «Про походження й діяння гетів» («Гетіка») готського історика Йордана (6 ст.), написаній латинською мовою: «У пошуку зручніших країв і придатних місць [для поселення], він прийшов у Скіфії землі (pervenit ad Scythiae terras), що мовою їхньою Ойум називались (quae lingua eorum Oium vocabantur)» (фрагмент 27). Тобто землі Скіфії місцевою мовою називались «Оі» або «Oіу», оскільки «-um» — це типове латинське закінчення, подібно до того, як трохи нижче Йордан подає назви рік Данастр і Данапр (сучасні Дністер і Дніпро) — «Danastrum» і «Danaprum». Як бачимо, готи прийшли в «країну Оі», або «Оу-країну», як називали свою батьківщину корінні мешканці Скіфії-Скуфії, і як її донині називають українці.

Отже, ім’я Україна – Оу-країна прямо вказує на те, що це країна-зародок, сакральне «Яйце Світу», планетарний центр, духовний полюс, Гартленд.  Коли він проявляє себе, то навколо нього починає обертатися світ. Відповідно, українці – це корінні мешканці України – від допотопних мисливців за мамонтами до історичних скифів, сарматів, готів, русів, козаків і наших сучасників.  

Якщо це справді так, то в Україні мають бути властивості, описані античними авторами щодо Гіперборії: великі річки, родюча земля, розвинене землеробство, співуче і релігійне населення, символіка «Яйця Світу» і «Полюсу» (сварга), Сокола і Лебедя, культурний вплив на навколишні території. Усе це є! Звернімо увагу на деякі з них.

СИМВОЛІКА. Протосвастичні меандри, зображені на Мізинських браслетах з мамонтової кістки (18–25 тисячоліть тому), досі зображуються на традиційних українських вишиванках.

Сварга є головним символом Трипільської цивілізації та Софійського собору в Києві.

Сварга є традиційним українським оберегом, який зображували на дитячих колисках, кераміці, одязі, предметах побуту, хатах, іконах, писанках, прикрасах. Популярним мистецтвом України є писанкарство, у Коломиї навіть є єдиний у світі Музей писанкового розпису з найбільшим у світі пам’ятником писанці.

Сокіл і Лебедь, які летять назустріч один одному, і Паросток (зародок) нового життя зображені на гербі України. Цей герб оснований на зображенні герба Володимира Великого, розробленого для освячення Русі в аріянство у 987 році. 

АРХЕОЛОГІЯ. На території України найбільша концентрація виробів кам’яного віку доарійської доби. Після Великої арійської революції 55 ст. до н. е., яка започаткувала традиційний український календар (від 5508 р. до н. е.), тут були створені найбільші міста, цілісний життєрадісний світогляд і високі мистецькі цінності, відомі нині як Трипільська археологічна культура.

ЕТНОЛОГІЯ. Україна протягом всього свого існування була расотворчим і етнотворчим «казаном». Тут періодично виникали демографічні вибухи, які завершувалися масовим розселенням арійських племен і опану­ванням ними простору від Атлантики (галли) до Японії (айни). «Візитівкою» арійців була сварга: «де сварга – там арії, де арії – там сварга». Про це розповідається у  документальному фільмі «Арійський Стандарт» (2010). Центральне місце в українській міфології займає міф про Яйце-Райце.   

Розселення Арійської раси Карта з книги Артура Кемпа «Марш титанів. Історія білої раси» (March of the Titans. A History of the White Race) – USA, Ostara Publications 1999, 2001. 

МОВОЗНАВСТВО. Розселення арійців на навколишні тери­торії сформувало феномен арійської (індоєвропейської) мовної спільноти, первинним центром якого визнається Україна. Разом із високорозвиненою «мовою сонця» – Сенсаром – розносились культура і знання, що більшою чи меншою мірою засвоювалися народами периферії.

На Україну як центр мовотворення також вказує наявність у мові дзвінкого звука "Р", який згасає по мірі просування від Центру: у поляків він перетворю­ється на "Ж", французи гар­кавлять (вимовляють його з нату­гою), а англійці його вже взагалі не вимовляють.

Карта англійських дослідників Роберта Макрама, Вільяма Крена і Роберта Макнійла у книжці «The Story of English» («Розмова про англійську»), на якій схематично зображено поширення арійських мов від Середньої Наддніпрянщини.

На Україну як центр писемності вказує майже точна відповідність між тим, як пишеться, і тим, як читається. Це й зрозуміло, адже писемність створювалась для зруч­ної і точної фіксації промовленого. Що далі від України, то більше відхилення промовленого від записаного. Наприклад, всім відома така особливість англійської мови, що в ній пишеться одне, а читається зовсім інше. Подібне з російською мовою, і про це добре знають школярі, яким доводиться писати диктанти: отримати гарну оцінку за диктант українською значно легше, ніж за диктант російською.

МЕТАЛУРГІЯ ЗАЛІЗА. Найдавніший центр виробництва залізних виробів з рудного заліза в Україні (а можливо і в світі) засвідчено в сабатинівській культурі Південного Побужжя (13–12 ст. до н. е., сучасна Кіровоградська обл.) «Звідси поширилося вміння обробляти землю і кувати метал» (Клавдій Птоломей).

Продовження: Пульс Серця Землі

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо себе! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Символ ОУ-країни

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Віктор Юрченко.
0
Ще не підтримано

Насправді цей Гартленд, як і країна Яйце - країна Оу має бути десь в Душі, зашита глибоко-глибоко разом з вишиванкою, щоб її не змогли звідти дістати, а тим більше заставити за неї воювати. https://www.ar25.org/article/distaly.html
https://www.ar25.org/article/nadiya-vira-lyubov.html
"Repetitio est mater studiorum", - повторювання матір навчання.

І тільки тоді ми зможемо країну Оу дійсно побудувати в матеріальному світі.

Гряде новий,
стократ привабливіший звичай
Старому бусурманському на зміну.
Де мова тішить слух,
там Борисфенів край
Початок зрушенням покладе,
злама рутину.

Світ це лише відображення Тебе

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Чи може слово гет, гот означати межу?

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Гети - готи - це самоназва. Найімовірніше, це слово означає "сильні, потужні, ярі, бадьорі, енергійні", звідси "гетьман" - сильна людина, лідер; "гатити" - сильно бити; англ. Hot - гарячий, ярий, запальний.

Леонід Українець wrote:
Чи може слово гет, гот означати межу?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Символ ОУ-країни

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Для мене такі статті формують не тільки зовнішні і внутрішні ознаки держави ОУкраїни. Такі статті формують внутрішній світ оукраїнця, де домінантою буде матеріальне тільки для того, щоб фізично існувати, а духовне для того, щоб жити і бути щасливим. Це не матеріальна вищість сучасних держав, а духовна велич і внутрішня гідність народу, що має стати фундаментом ПЕРЕХОДУ, без якого світ самознищиться.
Дякую друже Ігоре. Не знаю як галити, але коли підкажеш зроблю це з приємністю.
З повагою Г.Д.

Хай Буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Треба натиснути на + (плюс) зліва під статтею (там де "рейтинг").

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Миро за цю систематизацію!
Про річку Лебідь в Києві - це взагалі супер! І то правда! ))

Друже Анатолію, тепер стало зрозуміло навіщо у Гербі Володимира Великого та перетинка посередині, правда ж!? Це так виокремили Яйце-Зерно і Паросток!

Тепер у нас є все у нашому символі-гербі - Сокол, Лебідь, Яйце-Зерно, Паросток нового життя-буття - все для ОСВЯЧЕННЯ нашого Життя і життя на ЗЕмлі!
РаДіємо!))

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, тепер зрозуміло, навіщо у Гербі Володимира цей нюанс: так відділили паросток від яйця (зерна). Зерно - це наш стартап після доведення до завершеного стану. Паросток - це його майбутнє.

Все ж таки для герба ТГ краще брати герб Володимира.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

До речі, ТГ ще можна розшифрувати як Творча Гіперборія.

Для її заснування потрібен масовий рух творчого класу.

Тобто Третій Гетьманат - це політичний бренд. Творча Гіперборія - це його езотерична серцевина, духовний гартлан.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Quote:
Отже, корінь У, Оу, Ов, Оі, Ой, Ей, Яй означають яйце, сім’я, зерно, захищений шкаралупою (щитом) зародок, початок. Відповідно «У-країна» — це країна початку, країна-яйце — джерело і захист всякого достатку (Яйце-райце).

Може саме тому так багато українських пісень починається з вигуку "ОЙ"? Це зовсім не стогін як довгий час нас переконували, а свого роду заклик до початку пісні.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Саме так. Ой (варіант - Оум) - це для налаштування спільної тональності.

Дзвінка Сопілкарка wrote:
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Отже, корінь У, Оу, Ов, Оі, Ой, Ей, Яй означають яйце, сім’я, зерно, захищений шкаралупою (щитом) зародок, початок. Відповідно «У-країна» — це країна початку, країна-яйце — джерело і захист всякого достатку (Яйце-райце).</blockquote>

Може саме тому так багато українських пісень починається з вигуку "ОЙ"? Це зовсім не стогін як довгий час нас переконували, а свого роду заклик до початку пісні.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

Санскрітом теж як пишеться, так і чується.

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Можливо, "Оу"країна має слід у мовах "oïl" - "ойль", якими розмовляли у Франції від IX ст. ?

https://uk.m.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%BE%D0%B2%D0%B8_%D0%BE%D0%B9%D0%BB%D1%8C

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !