Зображення користувача Зірка Вітошинська.
Зірка Вітошинська
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Україна рухається до Балто-Чорноморської Співдружності

Категорія:

Ледь не кожного дня вирисовується «балто-чорноморська дуга» з матірю-Україною в центрі. 23 серпня 2014 року, на Европейській площі у Києві, посольства Литви, Латвії й Естонії зорганізували живий ланцюг як акцію солідарности з Україною.

Основною метою акції є показати солідарність з українським народом, продемонструвати необхідність єдності, спираючись на приклад Балтійських країн, вшанувати пам`ять жертв тоталітарного режиму та всіх загиблих за вільне та європейське майбутнє України, подає Львівський портал з 22 серпня 2014 року.

«25 років тому впала залізна завіса. Частково зміна світового порядку була ініційована акцією Балтійський шлях, коли 23 серпня 1989 року 2 мільйони людей, тримаючись за руки, об`єднались у один живий ланцюг довжиною 600 кілометрів між нашими столицями Вільнюсом, Ригою і Таллінном. Це був мирний протест проти розділу Європи та окупації Балтійських країн, проти злочину, який відбувся за 50 років тому у 1939 році, коли Сталінська СРСР та Гітлерівська Німеччина підписали таємний протокол, відомий як пакт Молотова-Ріббентропа.

У цьому ланцюзі кожна людина, кожна нація і кожна особистість була важлива для досягнення успіху.

Балтійський шлях свободи пролунав по всьому СРСР і навіть за його межами. В акції взяли участь балтійці, які після Другої світової війни були змушені емігрувати разом з тими балтійцями, які залишилися на батьківщині. Ця акція вшанувала пам`ять тих, хто стали жертвами нацистського і комуністичного таємного договору: було вшановано загиблих на війні; вбитих у нацистських і комуністичних концтаборах; тих, кого зламали фізично і духовно. Ця акція була доказом того, що навіть після півстоліття брехні, істина може бути відроджена і перемогти», - зазначають організатори заходу.

Вшановуючи того ж дня воїнів, які полягли, захищаючи Україну від Московії, мер Львова Андрій Садовий згадав «жорсткі але чесні» слова про Україну грузинського науковця, підприємця й політика Кахи Бендукідзе: 

«В Біблії не написано, що Україна має бути незалежною державою. За неї треба воювати кожного дня». 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Міжмор'я
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи