Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як заощадити на готелях і авіаквитках

Категорія:

Світ:

 В епоху Інтернету вже стало очевидним, що переплачувати турфірмі за організацію відпочинку зовсім не обов'язково. Міжнародні системи бронювання нині доступні кожному, у кого є банківська карта. 

Як правило, замовити авіаквиток або готель через Інтернет можна двома шляхами. Перший - через міжнародну систему бронювання або так званий сайт-агрегатор, де збираються найрізноманітніші альтернативні пропозиції. Шлях другий - зробити це безпосередньо через сайт конкретної авіакомпанії або готелю.
 
Що дешевше - питання спірне. Буває по-різному. Безпрограшний варіант: вибрати через зручну систему бронювання найбільш підходящі вам готель і рейс, а потім зайти на сайт готелю та авіакомпанії і перевірити, а чи не дешевше там.

Безперечний плюс пошукових систем - з їх допомогою можна не тільки підібрати, скажімо, готель у потрібному місці в потрібній цінової категорії, але й отримати про нього досить неупереджену інформацію, включаючи відгуки постояльців.
 
Іноді бронювати готель, авіаквиток і авто в оренду на одному сайті може виявитися вигідніше, ніж замовляти все це окремо - за такий набір "все в одному" можуть пропонуватися знижки. Але не завжди варто не забувати головне правило економного мандрівника: подивіться різні варіанти, навіть якщо начебто ви вже знайшли те, що шукали.
 
4 способи заощадити на перельоті: 
 
1. Чим раніше ви придбаєте авіаквиток, тим дешевше він вам обійдеться. Але потрібно мати на увазі: дешеві тарифи у зарубіжних перевізників, як правило, не дають можливості повернення квитка  
 
2. Часто дешевше летіти з пересадкою, ніж прямим рейсом. 
 
3. Можна заощадити, вирушаючи в поїздку не в вихідні, а в середині тижня. Майже на всіх авіалініях квитки на вихідні найдорожчі.
 
4. Якщо ви літаєте часто і, як правило, однією авіакомпанією, є сенс завести бонусну карту. Бонуси за попередній переліт допоможуть заощадити на наступному. Але варто мати на увазі: у деяких авіакомпаній бонуси згорають, якщо ви не користуєтеся її послугами, скажімо, протягом двох років.
 
2 способи заощадити на готелі:
 
1. Через системи інтернет-бронювання досить легко можна знайти варіанти недорогого розміщення, які вам навряд чи запропонують у турфірмах. Наприклад, хостели або апартаменти в оренду. Останній варіант дуже гарний для подорожуючих великою компанією або родиною. Зупинитися в апартаментах вийде незрівнянно дешевше, ніж зняти кілька готельних номерів. Плюс - можна на місці готувати на всю компанію (все кухонне начиння в апартаментах, як правило, є), що теж є додатковим джерелом економії.
 
2. Варто переконатися, що в дні, намічені вами для поїздки, немає ніяких місцевих свят, ярмарків тощо. Тоді ціни на готелі майже завжди злітають в рази.
 
Як заощадити з турфірмою
 
Іноді у турфірм бувають зручні чартери за хорошими цінами на популярні курорти, що обійдеться дешевше, ніж політ в розпал сезону на регулярному рейсі. Правда, варто переконатися, що чартер не забезпечить вам додаткових проблем - краще заздалегідь навести довідки про перевізника.
 
Ніхто не скасовував і гарячі путівки - шанс полетіти за низькими цінами в останній момент. Найбільш ризикові можуть скористатися системою "Фортуна". Заощадити можна до половини вартості нормальної путівки, але в якому саме готелі ви будете жити, дізнаєтеся тільки на місці.
 
При подорожі в цивілізовану країну не через турфірму ви сміливо можете заощадити:
 
а) на трансфері з аеропорту (зазвичай громадський транспорт звідти в центр міста або до найближчого курортного узбережжя налагоджений дуже добре);
б) на оглядових екскурсіях від турфірми - на місці вони коштують набагато дешевше;
в) на обідах і вечерях в готелі - за її межами їжа обійдеться дешевше.
 
КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ
 
skyskanner.ru - авіаквитки, готелі, прокат авто
tickets.ua - пошук дешевих авіаквитків
momondo.ru - пошук дешевих авіаквитків і готелів
www.hotels-scanner.com - порівняння цін на готелі
booking.com, tripadvisor.com - міжнародні системи пошуку та бронювання, можна повністю спланувати поїздку
hotels.com - пошук і бронювання готелів
 
ДО РЕЧІ
 
Ще торік "Укрзалізниця" ввела диференційовану систему продажу квитків на поїзди по Україні, яка передбачає різну вартість квитка на поїзд залежно від місяця і дня тижня. Зокрема, знижки на квитки по днях тижня передбачають такі коефіцієнти:
квитки на поїзд в понеділок, четвер і суботу можна придбати за базовим тарифом (1.0),
квитки у вівторок і середу можна купити дешевше - зі знижкою 10% (тариф 0.9),
вартість квитків на поїзд в п'ятницю і неділю підвищується на 10% (тариф 1.1).
 
Потяги класу "Інтерсіті" мають окрему таблицю коефіцієнтів. Зокрема, за базовим тарифом 1.0 можна купити квитки на поїзд в касі і по Інтернету в понеділок, вівторок і середу. Найдешевше квитки на поїзд коштують у четвер і суботу - на 10% дешевше. Вартість квитків на швидкісні поїзди підвищується в п'ятницю і неділю.
 
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи